3.2.17

Evening Gowns Peserta Miss Universe 2017 Part 1

Hello u olls,


Jom kita sambung baca pasai semua peserta yang bertandingan dalam meraih gelaran Miss Universe 2017.  Walaupun Miss France telah dinobatkan sebagai juara,  tahniah u olls,  tetapi kita kena tengok juga peserta-peserta yang lain dan kita boleh pilih mana satu favorite kita.


From left,  Miss Brazil,  Miss China dan Miss Colombia.


Akak telah mengumpulkan semua gambar-gambar gaun malam yang dipakai oleh para peserta untuk tatapan u olls semua.  Gigih kan akak tahun ini?  So u olls kalau dah baca tu,  silalah RT dan Share banyak-banyak sikit.


Sepanjang pengamatan akak,  nampaknya untuk pertandingan Miss Universe ini,  para peserta semua bukan yang hauk-hauk ya.  This year,  kita boleh nampak semakin ramai yang memilih busana yang mempunyai inspirasi rekabentuk couture yang lebih halus dan mempunyai perincian yang lebih focus kepada potongan yang kemas dan terletak.  Bukan semata-mata kembang dan dibuat dengan citarasa murahan.  

From left,  Miss Miss Ecuador,  Miss India dan Miss Jamaica.


Warna yang paling POP untuk pentas sudah semestinya warna kuning,  tetapi hanya tiga orang yang memakai dress warna kuning iaitu Miss France,  Miss Cayman Islands dan Miss Myanmar.  Tetapi kalau ikut pada potongan dan jenis kain yang digunakan,  akak rasa dress Miss France paling okaylah.  


Ada dua tiga yang berani mengenakan warna merah dari pelbagai rona,  tetapi merah yang paling akak suka adalah Miss India,  Miss Jamaica dan Miss Ukraine. 


Namun,  rata-rata peserta memilih busana dari warna gemerlapan seperti silver dan emas.  Atau mungkin juga nude (warna seakan-akan warna kulit).  Termasuk wakil dari Malaysia iaitu Kiran Jassal yang mengenakan busana dari Rizman Ruzaimi.  Bagi akak,  dress rekaan RR tidak kurang hebatnya.  Kiran Jassal nampak lebih panjang dan langsing di atas pentas.  Walaupun ada sesetengah yang mengatakan bahawa dress tersebut adalah hasil rekaan pereka fesyen yang 'berangan',  akak terpaksa tolak penyataan itu.  Bagi akak dress rekaan RR untuk Kiran Jassal adalah hebat dan patut dibanggakan.  Tengok dresses dari negara lain lagi mak rasa macam hauk noks.  Sedih.  I'm sure RR telah membuat research secukupnya dalam menyediakan busana ini.


Cuma kalau akak nak komen pun tentang dress itu,  kenapa bentuk dan warna gaun malam ini lebih kurang sama dengan national costume yang Kiran Jassal pakai.  


From left,  Miss Puerto Rico,  Miss Ukraine dan Miss Vietnam.


Pilihan gaun malam favorite akak :
Miss Brazil
Miss China
Miss Colombia
Miss Ecuador
Miss India
Miss Jamaica
Miss Puerto Rico
Miss Ukraine
Miss VietnamGaun Malam paling sedih bagi akak:  
Miss Czech Republic
Miss Guam
Miss Iceland
Miss Israel
Miss Kazakhstan
Miss Myanmar

Miss Panamaclick read more untuk tengok gambarLindita Idrizi,  AlbaniaLuisa Baptista,  ANGOLA


Estefania Bernal,  ARGENTINA
Charlene Leslie,  ARUBA
Caris Tiivel,  AUSTRALIA
Dajana Dzinic,  AUSTRIACherell Williamson,  BAHAMASShannon Harris,  Barbados
Stephanie Geldhof,  BELGIUM
Rebecca Rath,  BELIZEAntonella Moscatelli, BOLIVIARaissa Santana,  BrazilErika Creque,  BRITISH VIRGIN ISLANDSViolina Ancheva,  BULGARIA
Siera Bearchell,  CANADAMonyque Brooks,  CAYMAN ISLANDS
Catalina Paz Cáceres,  CHILE
Li ZhenYing,  CHINAAndrea Tovar,  ColombiaCarolina Duran,  Costa RicaBarbara Filipovic,  Croatia
Chanelle De Lau,  CuracaoAndrea Bezdekova,  CZECH REPUBLICChristina Mikkelsen,  DenmarkSal Garcia, DOMINICAN REPUBLICConnie Jimenez,  EcuadorShirly Karvinen,  FindlandIris Mittenaere,  FranceNuka Karalashvili,  Georgia
Johanna Acs,  GermanyJaime-Lee Faulkner,  Great Britain
Muneka Joy Cruz Taisipic,  Guam
Virginia Argueta,  Guatemala
Soyini Fraser,  GuyanaRaquel Pelissier,  HaitiSirey Moran,  HondurasVeronika Bódizs,  HungaryHildur Maria,  IcelandRoshmitha Harimurthy,  IndiaKezia Warouw,  IndonesiaYam Kaspers Anshel,  ISRAELSophia Sergio,  Italy
Isabel Dalley,  JAMAICASari Nakazawa,  JAPAN


No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...