3.2.17

Evening Gowns Peserta Miss Universe 2017 Part 2

From left Miss Myanmar,  Miss Kazakhstan dan Miss Panama



Hello u olls,


Jom kita sambung baca pasai semua peserta yang bertandingan dalam meraih gelaran Miss Universe 2017. Walaupun Miss France telah dinobatkan sebagai juara, tahniah u olls, tetapi kita kena tengok juga peserta-peserta yang lain dan kita boleh pilih mana satu favorite kita.


Akak telah mengumpulkan semua gambar-gambar gaun malam yang dipakai oleh para peserta untuk tatapan u olls semua. Gigih kan akak tahun ini? So u olls kalau dah baca tu, silalah RT dan Share banyak-banyak sikit.


Sepanjang pengamatan akak, nampaknya untuk pertandingan Miss Universe ini, para peserta semua bukan yang hauk-hauk ya. This year, kita boleh nampak semakin ramai yang memilih busana yang mempunyai inspirasi rekabentuk couture yang lebih halus dan mempunyai perincian yang lebih focus kepada potongan yang kemas dan terletak. Bukan semata-mata kembang dan dibuat dengan citarasa murahan.

From left,  Miss Czech Republic,  Miss Iceland,  Miss Guam dan Miss Israel.


Warna yang paling POP untuk pentas sudah semestinya warna kuning, tetapi hanya tiga orang yang memakai dress warna kuning iaitu Miss France, Miss Cayman Islands dan Miss Myanmar. Tetapi kalau ikut pada potongan dan jenis kain yang digunakan, akak rasa dress Miss France paling okaylah.


Ada dua tiga yang berani mengenakan warna merah dari pelbagai rona, tetapi merah yang paling akak suka adalah Miss India, Miss Jamaica dan Miss Ukraine.


Namun, rata-rata peserta memilih busana dari warna gemerlapan seperti silver dan emas. Atau mungkin juga nude (warna seakan-akan warna kulit). Termasuk wakil dari Malaysia iaitu Kiran Jassal yang mengenakan busana dari Rizman Ruzaimi. Bagi akak, dress rekaan RR tidak kurang hebatnya. Kiran Jassal nampak lebih panjang dan langsing di atas pentas. Walaupun ada sesetengah yang mengatakan bahawa dress tersebut adalah hasil rekaan pereka fesyen yang 'berangan', akak terpaksa tolak penyataan itu. Bagi akak dress rekaan RR untuk Kiran Jassal adalah hebat dan patut dibanggakan. Tengok dresses dari negara lain lagi mak rasa macam hauk noks. Sedih. I'm sure RR telah membuat research secukupnya dalam menyediakan busana ini.


Cuma kalau akak nak komen pun tentang dress itu, kenapa bentuk dan warna gaun malam ini lebih kurang sama dengan national costume yang Kiran Jassal pakai.


Pilihan gaun malam favorite akak :
Miss Brazil
Miss China
Miss Colombia
Miss Ecuador
Miss India
Miss Jamaica
Miss Puerto Rico
Miss Ukraine
Miss Vietnam


Gaun Malam paling sedih bagi akak:
Miss Czech Republic
Miss Guam
Miss Iceland
Miss Israel
Miss Kazakhstan
Miss Myanmar
Miss Panama

nama


Jangan lupa baca part 1 ya!  :  Evening Gowns Peserta Miss Universe 2017 Part 1


click read more untuk tengok gambar





Darina Kulsitova,  Kazakhstan



Mary Esther Were,  Kenya



Jenny Kim,  Korea



Camila Barraza,  Kosovo


Kiran Jassal,  Malaysia



Martha Fenech,  Malta


Kushboo Ramnawa,  Mauritius



Kristal Silva,  Mexico



Htet Htet Htun,  Myanmar



Lizelle Esterhuizen,  Namibia



Zoey Ivory,  Netherlands



Tania Dawson,  New Zealand



Marina Jacoby,  Nicaragua



Unoaku Anyadike,  Nigeria



Christina Waage,  Norway


Keity Drennan,  Panama



Andrea Melgarejo,  PARAGUAY



Valeria Piazza,  Peru


Maxine Medina,  Philippines


Izabella Krzan,  Poland



Fl├ívia Brito,  Portugal



Brenda Jimenez,  Puerto Rico



Teodora Dan,  Romania



Yuliana Korolkova,  Russia



Hawa Kamara,  SIERRA LEONE



Cheryl Chou,  Singapore



Zuzana Kollarova,SLOVAK REPUBLIC


Lucija Potocnik,  SLOVENIA



Ntandoyenkosi Kunene,  South Africa



Noelia Freire,  Spain



Jayathi De Silva,  Sri Lanka



Ida Ovmar,  Sweden



Dijana Cvijetic,  Switzerland




Jihan Dimack,  Tanzania



Chalita Suansane,  Thailand



Tansu Cakir,  Turkey



Alena Spodynyuk,  Ukraine



Magdalena Cohendent,  Uruguay


Deshauna Barber,  USA


Carolyn Carter,  US Virgin Islands



Mariam Habach,  Venezuela



Le Hang,  Vietnam


Sumber : https://thegreatpageantcommunity.com/2017/01/29/review-who-stood-out-in-miss-universe-2016-preliminary-evening-gown/

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...