3.2.17

Iris Mittenaere dari Perancis dinobat sebagai Miss Universe 2016


Hello u olls,


Pada Isnin, 31 Januari yang lalu telah berlangsung pertandingan ratu cantik Miss Universe di Mall of Asia Arena, Manila Bay, Filipina. Seramai 86 gadis telah mengambil bahagian dan akhirnya gadis berusia 24 tahun dari Perancis telah dinobatkan sebagai Miss Universe 2016.


Iris Mittenaere yang berasal, Lille city, Perancis berjaya mendapat tempat pertama manakala Raquel Pélissier, dari Haiti telah mendapat tempat kedua dan Andrea Tovar dari Colombia mendapat tempat ketiga.




Dia kata melalui kemenangan ini,  dia berhasrat untuk promote pertandingan ini dalam kalangan orang Eropah.  Kerlass....memang pun competition ni banyak meriah dalam kalangan negara Asia especially south east asian macam kita.  Negara-negara maju macam Eropah apa kejadah semua tu tak heran pun pasai Miss Universe tahi ni semua.  Kita-kita saja yang over,  pembangunan negara kita tak hirau,  daftar jadi pengundi pun tak mahu.  Lepas tu biarkan orang-orang lain pilih parti yang salah untuk pimpin negara.  Tapi nak voting untuk Miss Universe gigih sampai sanggup buat 265688 buah akaun palsu (sila rujuk instagram Kiran Jassal).  Motherfucker betui sapa loser yang buat tu.


Top 5
France – Iris Mittenaere
Haiti – Raquel Pélissier
Colombia – Andrea Tovar
Philippines – Maxine Medina [4th Runner-up ]
Kenya – Mary Esther Were [5th Runner-up ]

TOP 13
France – Iris Mittenaere
Haiti – Raquel Pélissier
Colombia – Andrea Tovar
Philippines – Maxine Medina
Kenya – Mary Esther Were
Thailand – Chalita Suansane §
Canada – Siera Bearchell
Mexico – Kristal Silva
USA – Deshauna Barber
Brazil – Raissa Santana
Indonesia – Kezia Warouw
Panama – Keity Drennan
Peru – Valeria Piazza





click read more



















No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com