CHECK THIS OUT!!

NS Romancinta Empire - Butik Pengantin & Wedding Planner Penang

Hello u olls semua, Hari ini akak nak cerita kat u olls semua mengenai satu butik pelamin yang turut menyediakan khidmat wedding p...

16.2.17

Menginap di Segi Tiga Emas Hotel in Kuala Lumpur !

Hello u olls,

DAH LAMAAAAAAAAAAAAAAAA tak turun Key Ells.  Siries - siries.  I bukan macam Afat Gillard,  eberi weekend turun KL naik flight ya.  Tapi bulan empat ni,  ada sedara we olls akan mengahwinkan anak beliau dan kendurinya di Kuala Lumpur u olls.  

Disebabkan hari tu kenduri di Putrajaya akak dah skipped dan menyebabkan sepupu sepapat akak semua marah,  maka family gathering yang akan datang ini haruslah akak kena pergi juga.  Mandatory.  Semalam akak duk called my sister Sanita,  wakil pengedar tuala wanita,  dan duk plan lah pasai nak pi KL ni.  




So akak pun terpikiaq,  sekali-sekala datang KL teringin juga nak duduk kat tempat-tempat high class Bukit Bintang Kuala Lumpur yang mana dikenali juga sebagai segi tiga emas ibu kota Malaysia.  Selalu akak duk tengok bila lalu kat area-area tu,  nenjia duk nampak lah pelancog asing especially pak-pak Arab yang duk stay kat area sini.  And of course,  kalau orang kita pulak adalah mak-mak datin dan datuk-datuk VVIP kerlas dan kaya ni.

Akak terpikiaq juga,  berapalah harga kalau nak duduk semalam kat hotel area Golden Triangle ni.  Kalau kita pi straight tanya kat kaunter receptionist mesti kita sendiri akan seperti melukut di tepi gantang kan sebab tersentap dengan harga yang dinyatakan.  Tapi,  ikut hati macam teringin jugak kan?  So macam mana nak buat?  

Nenjiaaaaaaa!!  Traveloka Malaysia sangat bermurah hati sebab depa selalu tawarkan tiket promosi kepada member-membernya. So kalau rajin visit Traveloka punya website ni, hangpa boleh berpeluang untuk stay di hotel-hotel mewah seperti tersenarai di bawah degan harga yang morah!! Jom baca lagi.

click read more






JW Marriott Hotel Kuala Lumpur
One of the many best things about JW Marriott is the location. Hotel ni terletak bertul-betul bertentangan dengan shopping mall yang paling terkenal di Malaysia, Pavillion. Kalau hangpa stay sini, hangpa dapat tengok kemeriahan Pavillion ni 24 tanpa henti dengan orang-orang yang berkunjung dan kesesakan kereta-kereta mewah.   Mana la nak pi tau,  boleh la nak bergesel bahu dengan Anuar Zain ka apa ka?  Selain itu, kalau hangpa sendiri nak pergi shopping di Pavillion ni,  halaa dah ada duit lebih sebab dapat harga hotel murah kan?  Hangpa boleh jalan kaki teruih lintas jalan ja. Lepaih tu,  hangpa boleh la pi jalan-jalan dalam Pavvi sambil cuci mata dan shopping u olls.  Bukan itu sahaja,  berkembar dengan bangunan hotel ini pun ada tempat shopping high class iaitu Starhill Gallery.  Kat sini tak ramai orang sebab ianya betul-betul barangan mewah so orang yang pergi pun orang-orang berada je.  Ni merupakan antara hotel in Kuala Lumpur yang paling awesome!





Grand Millennium Kuala Lumpur
Dekat dengan Pavi ni juga ada satu lagi hotel yang sangat fofular dengan rekaan tangganya yang gah macam kita duk tengok dalam filem-filem Hindustan siap dengan chandeliar duk mengurai turun dari siling macam mana ka. Dari luaq hotel pun dah boleh nampak dekorasi sofistikated hotel ni sebab dinding dia adalah dinding kaca. Hotel bertaraf 5 bintang ini mempunyai 468 bilik dan suites. Hotel ini adalah hotel Grand Millenium yang turut menyediakan The Health Club dan The Spa untuk orang-orang macam akak yang suka rawatan badan. Grand Millenium terletak bertentang dengan Starhill Gallery, Sephora dan Fahrenheit. Dan sederet dengan hotel ini ada banyak kedai-kedai kecik yang menempatkan banyak restoran Arab. So, no wonder lah banyak Pak Arab je stay dan lepak di area sini. Di hujung deretannya mempunyai sebuah cafe mewah besar Tour Les Jours dan berdekatan dengan LOT 10.


The Health Club dan The Spa

 


Pullman Kuala Lumpur City Centre Hotel & Residences
Hotel ini antara hotel mewah yang menjadi kegemaran orang VVIP buat event sekarang. Tengok kat Instagram para retis pun sokmo duk check in kat hotel ini. Berdiri megah di Jalan Conlay, Pullman mempunyai dua buah bangunan dan secara keseluruhannya menyediakan 445 buah bilik dan 157 residences. Terletak bertentangan dengan Pavillion shopping mall terkenal dan akan mengambil masa lebih kurang 5 minit untuk ke Raja Chulan Monorail Station. Walaupun berdekatan dengan Bukit Bintang, hotel ini terasa lebih damai suasananya berbanding hotel-hotel di atas. Dengan kemudahan yang disediakan di hotel ini, seperti hotel-hotel lain juga, antaranya WiFi tahap kelajuan maksimum di mana-mana bahagian hotel, meeting rooms, spa, fitness cetre dan outdoor swimming pool membuatkan hangpa rasa relax untuk lebih focus kepada kerja. Untuk pengetahuan hangpa semua, Pullman hotel pada dahulunya adalah Prince Hotel Kuala Lumpur yang letops.





The Royale Chulan Kuala Lumpur
Berjiran dengan Pullman dan Kompleks Kraftangan, berdiri megahnya sebuah hotel Royale Chulan. Dekorasi luar dan dalam hotel ini berkonsepkan warisan tradisional Melayu dan digabungkan dengan dekorasi kontemporari moden. Hotel ini turut menyediakan penginapan restoran, bar, kolam renang, pusat kecergasan dan spa. Sementara itu, untuk hal kerja, tetamu korporat boleh menggunakan pusat perniagaan atau bilik-bilik mesyuarat dan acara yang disediakan. Kalau hangpa stay di sini, hangpa dah tidak jauh dari Pavillion dan KLCC.





Grand Hyatt Kuala Lumpur
Terletak di Jalan Pinang, Grand Hyatt berdiri megah betul-betul di belakang menara berkembar kebanggaan rakyat Malaysia, KLCC. Jumlah bilik dan suites yang disediakan adalah sebanyak 412 buah. Bilik dan suites yang disediakan menjadi sebutan kerana saiznya yang besar jika nak dibandingkan dengan hotel-hotel mewah lain.  Dari pemandangan atas hotel ini, 
hangpa boleh tengok kesibukan kota metropolitan ini dalam masa yang sama hangpa akan rasa tenang sebab ambience di dalam hotel ini. Hangpa juga boleh nampak Taman binaan KLCC (KLCC park) dan pancutan air kolam KLCC tersebut.




Dengan sedikit sebanyak pengetahuan tentang hotel di Kuala Lumpur ini, dan alang-alang hangpa  dah baca, jom lah layari laman web rasmi Traveloka!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...