CHECK THIS OUT!!

NS Romancinta Empire - Butik Pengantin & Wedding Planner Penang

Hello u olls semua, Hari ini akak nak cerita kat u olls semua mengenai satu butik pelamin yang turut menyediakan khidmat wedding p...

6.2.17

National Costume Peserta Miss Universe 2017 Part 2

One of my favorite Miss Turkey!!


Hello u olls,


Jom akak nak share dengan you olls semua pakaian-pakaian beragam yang dipakai oleh para peserta Miss Universe 2016.


Kalau dulu pertandingan kategori ini semuanya akan memakai pakaian tradisi dari negara masing-masing,  macam Malaysia semua akan duk pi pakai baju-baju Puteri Raja Melayu la.  Tapi lately,  sebab semua orang duk feeling nak meletops,  depa pun duk buatlah macam-macam baju yang kadang-kadang tu bukan pakaian tradisional pun tetapi melambangkan sesuatu objek atau perkara yang menjadi kebanggaan negara tersebut.


Tapi boleh nampak peserta dari negara-negara Asia dan Amerika Latin ni semua style bersungguh-sungguh buat costume macam gila.  Tapi those yang dari negara Eropah kadang-kadang depa punya kostum punya macam bangang rasa macam depa duk rasa competition ini satu joke pulak.  Contohnya Sweden,  Slovenia,  Romania,  Kosovo dan Germany.  Entahlah,  kalau tak suka,  tak payah la masuk.  EHHH!  Akak nak marah pasaipa?  


Jom kita tengok sapa yang merapu,  sapa yang gila,  sapa yang betul-betul unik.


Tapi akak keluarkan siap-siap peserta dari Myanmar sebab dia dah menang kategori ini dan akak dah buat post asing untuk dia,  kalau terlepas kalian boleh baca kat sini  : Winner for Miss Universe 2016 National Costume Competition


But my favorite will be as below :
Miss Dominican Republic
Miss Indonesia
Miss Singapore
Miss Tanzania
Miss Turkey
Miss Vietnam


Apa pulak kostum kesukaan kalian?  Jangan lupa share kat komen and baca blogpost National Costume Peserta Miss Universe 2017 Part 1






Kiran Jassal,  MALAYSIA
Kerlasss KLCC kita duk bergerak.  Akak paling suka spek mata tu!



Darina Kulsitova,  KAZAKHSTAN
Akak google dan ini adalah contoh pakaian tradisi orang Kazakhstan ya. Cuma depa saja buat bagi over over sikit la.




Mary Esther Were,  KENYA



Jenny Kim,  KOREA



Camila Barraza,  KOSOVO
NEXT




Martha Fenech,  MALTA
Mak rasa head gear dia duk mai longgar dah nak terjatuh.




Kushboo Ramnawa,  MAURITIUS
Deni kira terumbu karang la.



Kristal Silva,  MEXICO
Deni sorang gang Amerika Latin yang tak pakai kostum bran bran.  Bajet habis nak buat tempoh merentasi sempadan US ke dik?




Lizelle Esterhuizen,  NAMIBIA
Ehhh bentuk pepek dan dua bijik mata yang obvious sekali.  AHAH!  Sapa nampak jugak?


Zoey Ivory,  NETHERLANDS
Okayla deni berusaha untuk menjadi kincir angin.



Tania Dawson,  NEW ZEALAND
Walaupun simple,  sebenarnya dress ini dibuat untuk menunjukkan design TIKI yang menjadi kebanggaan penduduk Maori di New Zealand.  Cuma cara dress ini dibuat terlalu ringkas.  Tak stand out design TIKI tu.





Marina Jacoby,  NICARAGUA
Kerlas depa garuda orang versi perak.  Yang Indonesia versi emas.  Tapi akak tak suka kostum ni sebab sampai tenggelam si pemakai tu.



Unoaku Anyadike,  NIGERIA
Sempoi dress dia macam saree.  Siap bawak penyapu nak pi tibai sapa duk kacau laki dia.


Christina Waage,  NORWAY
Deni duk feeling Elsa pasaipa?





Keity Drennan,  PANAMA



Andrea Melgarejo,  PARAGUAY




Valeria Piazza,  PERU



Maxine Medina,  PHILIPPINES



Izabella Krzan,  POLAND





Fl├ívia Brito,  PORTUGAL
Deni feeling Victoria Secret Angels.



Brenda Jimenez,  PUERTO RICO




Teodora Dan,  ROMANIA



Yuliana Korolkova,  RUSSIA
Deni nak terbang pi mana tak tau?


Zuzana Kollarova,SLOVAK REPUBLIC






Hawa Kamara,  SIERRA LEONE




Cheryl Chou,  SINGAPORE




Lucija Potocnik,  SLOVENIA




Ntandoyenkosi Kunene,  SOUTH AFRICA



Noelia Freire,  SPAIN


Dijana Cvijetic,  SWITZERLAND




Jihan Dimack,  TANZANIA
Mak rasa depa buat kostum ini menggunakan bahan-bahan buangan.  Kerlas!





Chalita Suansane,  THAILAND


Tansu Cakir,  TURKEY



Carolyn Carter,  US VIRGIN ISLANDS




Alena Spodynyuk,  UKRAINE
The only gambar Miss Ukraine masa National Costume punya pertandingan adalah gambar nombor dua.  Takdak pun gambar penuh.  Akak cari-cari habis tak jumpa.  So akak cilok gambar yang akak amik dari Google.  Not bad juga dress ini.  Especially head gear.



Magdalena Cohendent,  URUGUAY
Deni jadi lobster.  Tengah duk jalan,  satu tangan lobster dia terkeluaq.  HAHAHAH Haram.



Deshauna Barber,  USA
Sepatutnya wakil USA ini memakai pakaian ala-ala marvel gitu tetapi something wrong dengan kostum dia ni tak dapat dia nak tunjukkan gimik.  Apalah kot gimik dia nak buat?  Terbang ka?



Mariam Habach,  VENEZUELA
Deni kira hantu ayaq laut versi cantik.



Le Hang,  VIETNAM
Kalau baling deni dalam sungai,  rasa-rasa banyak dak ikan kita dapat tangkap?  Akak suka kostum ini.





Jayathi De Silva,  SRI LANKA



Ida Ovmar,  SWEDEN
Musibat deni,  dress ni jugak dia pakai untuk gaun malam cuma dia pakai rambut palsu dan cardboard.  Dia duk buat lawak apa tak tau?

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...