CHECK THIS OUT!!

NS Romancinta Empire - Butik Pengantin & Wedding Planner Penang

Hello u olls semua, Hari ini akak nak cerita kat u olls semua mengenai satu butik pelamin yang turut menyediakan khidmat wedding p...

6.2.17

National Costume Peserta Miss Universe 2017 Part 1

Miss Dominican Republic & Miss Indonesia 


Hello u olls,

Jom akak nak share dengan you olls semua pakaian-pakaian beragam yang dipakai oleh para peserta Miss Universe 2016.


Kalau dulu pertandingan kategori ini semuanya akan memakai pakaian tradisi dari negara masing-masing,  macam Malaysia semua akan duk pi pakai baju-baju Puteri Raja Melayu la.  Tapi lately,  sebab semua orang duk feeling nak meletops,  depa pun duk buatlah macam-macam baju yang kadang-kadang tu bukan pakaian tradisional pun tetapi melambangkan sesuatu objek atau perkara yang menjadi kebanggaan negara tersebut.


Tapi boleh nampak peserta dari negara-negara Asia dan Amerika Latin ni semua style bersungguh-sungguh buat costume macam gila.  Tapi those yang dari negara Eropah kadang-kadang depa punya kostum punya macam bangang rasa macam depa duk rasa competition ini satu joke pulak.  Contohnya Sweden,  Slovenia,  Romania,  Kosovo dan Germany.  Entahlah,  kalau tak suka,  tak payah la masuk.  EHHH!  Akak nak marah pasaipa?  


Jom kita tengok sapa yang merapu,  sapa yang gila,  sapa yang betul-betul unik.


Tapi akak keluarkan siap-siap peserta dari Myanmar sebab dia dah menang kategori ini dan akak dah buat post asing untuk dia,  kalau terlepas kalian boleh baca kat sini  : Winner for Miss Universe 2016 National Costume Competition


But my favorite will be as below :
Miss Dominican Republic
Miss Indonesia
Miss Singapore
Miss Tanzania
Miss Turkey
Miss Vietnam

Apa pulak kostum kesukaan kalian?  Jangan lupa share kat komen and baca blogpost National Costume Peserta Miss Universe 2017 Part 2


click read more





Lindita Idrizi,  ALBANIA



Luisa Baptista,  ANGOLA
Deni sepatutnya jadi apa?  Ratu plastik ka?


Estefania Bernal,  ARGENTINA




Charlene Leslie,  ARUBA
Kerlass depaa jadi wind surf teruih.  Unik.



Caris Tiivel,  AUSTRALIA
Dia sepatutnya jadi great barrier reef.  Tapi tak tau pasaipa macam tak meletops sangat.





Dajana Dzinic,  AUSTRIA



Cherell Williamson,  BAHAMAS



Shannon Harris,  BARBADOS




Stephanie Geldhof,  BELGIUM




Rebecca Rath,  BELIZE




Antonella Moscatelli, BOLIVIA
Kalau hangpa nak kait buah bila musim duk mai,  panggil deni,  kita kait guna galah,  dia berdiri bawah pokok.  Confirm semua buah masuk dalam bakul dia tu.





Raissa Santana,  BRAZIL





Erika Creque,  BRITISH VIRGIN ISLANDS
Akak cuba memahami kostum ini.  Kalau tak salah kostum ini cuba menggambarkan sunset kat tepi laut,  ada pantai semua.  Kan?  Kerlas sunset ampa nampak macam cicak tokke punya tengkok duk kembang nak fight dengan cicak tokke lain dah.



Violina Ancheva,  BULGARIA




Siera Bearchell,  CANADA
Cute gila!!


Monyque Brooks,  CAYMAN ISLANDS




Catalina Paz Cáceres,  CHILE
Dah tengok lama baru perasan kostum ini ada dua naga duk berlawan.  Ni sempena Chinese New Year ka?



Li ZhenYing,  CHINA
Kot dekat baru nampak ada panda kat dress dia.  Comel.




Andrea Tovar,  COLOMBIA
Kerlas Colombia adik beradik Syed Amir ni.




Barbara Filipovic,  CROATIA




Carolina Duran,  COSTA RICA



Chanelle De Lau,  CURACAO


Andrea Bezdekova,  CZECH REPUBLIC


Christina Mikkelsen,  DENMARK



Sal Garcia, DOMINICAN REPUBLIC


Connie Jimenez,  ECUADOR




Shirly Karvinen,  FINDLAND


Iris Mittenaere,  FRANCE
Elok badan dia patutla menang.



Nuka Karalashvili,  GEORGIA




Johanna Acs,  GERMANY



Jaime-Lee Faulkner,  GREAT BRITAIN




Muneka Joy Cruz Taisipic,  GUAM



Virginia Argueta,  GUATEMALA
Guatemala adalah satu-satunya peserta yang tidak bertanding semasa pusingan national costume kerana beberapa part penting untuk kostum ini tidak dihantar oleh syarikat penghantaran tersebut.  So akak just untuk gambar yang akak amik dari Facebook rasmi Miss Universe Guatemala yang bertajuk "Quetzali" Jade Princess.


Soyini Fraser,  GUYANA



Raquel Pelissier,  HAITI



Sirey Moran,  HONDURAS




Veronika Bódizs,  HUNGARY


Hildur Maria,  ICELAND


Roshmitha Harimurthy,  INDIA



Kezia Warouw,  INDONESIA



Yam Kaspers Anshel,  ISRAEL
Celaka deni feeling macam Eve duduk kat pokok,  ada ulaq dan apel kat tangan.



Sophia Sergio,  Italy



Isabel Dalley,  JAMAICA




Sari Nakazawa,  JAPAN


Gambar dan info dari :  http://missosology.org

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...