UK Clark Sales

21.2.17

Pau Abah Yang Sedap



Hello u olls,

Akak duk nampak la kat Facebook kawan akak ni dia memang meniaga macam-macam makanan jenis snack seperti kek dan sebagainya dekat satu kiosk dalam USM.  So ada satu time tu dia duk promote pau abah,  pau abah,  pau abah.  Pau apa tu?  Akak tengok nampak macam cendawan besaq tapi sebenarnya dia adalah sebuah pau.  Pau kan selalu warna putih?  Yang ni warna putih,  tapi kot atas dia ada macam satu salaput warna koko yang merekah.  Unikla bentuk dia.

So one day,  akak pun pergi lah ke kiosk kawan akak tu dan beli pau abah dan akak rasa.  Siries wehs memang sedap pau abah ni.  Inti dia adalah perisa ayam dan juga campuran cendewan.  Depa masak inti tu dengan rasa yang simple,  u can taste the chicken and you can taste the cendawan.  Takdak la overwhelm dengan rasa curry ka lada ka apa apa la.



click read more




Pastu rupa-rupanya pemilik asal pau abah ni adalah pembaca blog dan juga kawan Facebook yang bernama Herda Johan.  Kerlas....keciknya dunia.  So haruslah I olls kena share dan promote dalam blog ni.  Untuk you olls di seluruh Malaysia yang berminat nak jadi penjual pau abah juga,  ini adalah link-link cara hubung yang you olls boleh check it out.

Apa pun, akak harap Herda cepat-cepat cari duit dan pi buat TradeMark segera.  Hang tau la kan Melayu?  Semua benda depa nak tiru.


Facebook pengusaha Pau Abah:  Facebook.com/HerdaJohan
Stokis Pau Abah cawangan USM Penang:  Facebook/Siti Fatimah Bokhare atau Facebook page depa
Kampus Kaffe Uptown Mall USM




2 comments:

  1. Kak jumie..pau ni dah lama ada kat pasar malam since pertengahan tahun 2016. Even ada yg jual online. Try google pau cendawan. Tak perlu nak trademark segala bagai

    ReplyDelete
  2. jumie... ni pau cendawan. dah lama pau ni ada kat kl, melambak org juai. resipi pon org dah viral kat fb.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com