UK Clark Sales

6.2.17

Winner for Miss Universe 2016 National Costume Competition

Hello u olls,

Buat yang terlepas,  maybe macam akak,  during CNY lalu duk busy jalan-jalan semua tak dan nak tengok perkembangan Miss Universe 2016.  Jom akak nak share dengan you olls semua pakaian-pakaian beragam yang dipakai oleh para peserta Miss Universe 2016.

Kalau dulu pertandingan kategori ini semuanya akan memakai pakaian tradisi dari negara masing-masing,  macam Malaysia semua akan duk pi pakai baju-baju Puteri Raja Melayu la.  Tapi lately,  sebab semua orang duk feeling nak meletops,  depa pun duk buatlah macam-macam baju yang kadang-kadang tu bukan pakaian tradisional pun tetapi melambangkan sesuatu yang menjadi kebanggaan negara tersebut.

Sebagai contoh,  wakil Myanmar iaitu Htet Htet Htun (pelik sungguh nama dia),  telah mendapat tempat pertama dalam pertandingan ini dengan mengenakan kostum unik yang menggambarkan pertunjukkan traditional Burmese puppet.    Kostum luar biasa ini direka oleh pereka fesyen dari Myanmar iaitu Lazing Gam Htoi.  Baca lebih di sini  :  www.irrawaddy.com

Oleh kerana kelainan dan keunikan yang dibawa melalui pakaian ini,  kostum ini diangkat sebagai pemenang kostum terbaik !!




Click read more










Sumber : Dailymail.co.uk & www.missuniverse.com

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com