UK Clark Sales

16.3.17

Bercemar Duli ke The Royale Bintang Penang



Hello u olls,


Actually pada tahun lalu, office lama akak iaitu IMCC USM telah menganjurkan majlis makan malam untuk pelajar-pelajar pertukaran universiti dari luar negara di sini. Tetapi akak yang tak berkesempatan nak join majlis makan malam itu. Jadi inilah kali pertama akak menjejakkan kaki kat hotel ini.

Celebrating 125 years of Bousted Heritage Building (1892 - 2017) with The Royale Bintang Penang

Hotel Royale Bintang Penang sedang meraikan ulangtahunnya yang ketiga sejak pertama kali mula beroperasi pada 21 Mac 2014 yang lalu. Dahulunya bangunan yang menjadi asas kepada hotel empat bintang ini adalah sebuah gudang milik syarikat Boustead & Co yang diasaskan oleh Edward Boustead yang berasal dari Yorkshire, England sekitar tahun 1828 hingga kini. Bangunan ini juga telah diiktiraf sebagai salah satu khazanah berharga negeri Pulau Pinang kerana sejarahnya dan juga lokasinya yang terletak di dalam zon UNESCO Heritage site di bandar Georgetown.


Masa akak datang untuk makan malam Friday Night Poolside BBQ @ The Royale Bintang Penang dapatlah akak melawat dan melihat apa yang best kat hotel ni.



Jadi, sempena dengan perayaan 3 tahun ini The Royale Bintang Penang menawarkan pelbagai tawaran hebat kepada semua pengunjung. Antaranya:

click read more

From March 18th to 31st, guests can enjoy a 50% discount off all published room rates and also on our Food & Beverage Ala Carte menu!
Maknanya hangpa call hotel depa dan buat booking untuk menginap kat hotel antara tarikh 18th March hingga 31st March ni,  hangpa akan dikenakan 50% diskaun u olls.  Bayangkan dia punya suite semua yang beribu-ribu ringgo semalam hangpa akan dapat diskaun sehingga 50%.


For those who love their tea, the hotel also offers an exclusive Special Luxury Afternoon Tea Package which serves the finest luxury tea brand in the world, TWG Tea, as well as deluxe tea sandwiches, baked warm scones and a selection of cakes. It is available at the Tea Room at only RM60.00nett per person.
Haaaaa yang ni memang akak target nak pi hujung bulan ni u olls.  Depa punya Tea Room memang kerlas,  kerusi semua kulit style nampak lama-lama.  Sambil minum teh dan makan scone boleh feeling Queen Elizabeth sat.  Jangan lupa pakai headgear dan sarung tangan ya.


The Royale Bintang Penang also launched the “Ï Love To Makan” monthly photo contest Facebook contest last year. Guests who dine at any of the food outlets will need to just take a photo of them dining and post it on the hotel’s official Facebook page. The picture with the most number of likes will win attractive prizes from the hotel!
Pertandingan gambar sosial media u olls!!  Yang ni kalau akak masuk mesti menang!


Okaylah, mak tak mau cakap banyak-banyak dah. Lani hangpa pi tengok sendiri gambar-gambar kat bawah ni, pastu kalau hangpa nak tau lebih lanjut pasai promosi kat The Royale Bintang Penang, apa kata ampa check out Facebook page dan laman web depa.

The Royale Bintang Penang
No. 1 & 2 Pengkalan Weld
George Town
10300, Penang
Malaysia

Phone Number: +604 259 8888
Fax: +604 250 1111
Email:info@royalebintang-penang.com
Facebook: The Royale Bintang Penang

Jom tengok gambar-gambar akak masa bercemar duli ke The Royale Bintang Penang.


Berjalan-jalan ni bangunan asal syarikat Bousted.  Veena Barakbah pun mula berposing.

Akak menyandarkan tubuh di pintu masuk Tea Room.  Malam depa katop la.  Kat sinila tea party tu akan diadakan.

Heritage Lounge yang kerlas.

The Royale Bintang Penang ada macam-macam jenis bilik,  boleh kata semua jenis suite. Antaranya,  Junior Suite,  Corner Suite,  Family Suite,  Studio Suite,  Executive Suite,  Deluxe Suite,  Penang Suite,  Premiere Suite dan Royale Suite.  Kami diberi penghormatan untuk pergi tengok bilik yang standard iaitu Superior Room dan Deluxe Room kemudian ke Junior Suite dan Penang Suite.

Macam tak mau keluar bila masuk dalam bilik-bilik depa semua dihias dengan warna-warna gading yang lembut.  Especially bilik Penang Suite tu,  dia punya katil besar saiz King rasanya pastu menghadap pelabuhan Weld. Lepas tu siling dia tinggi ke atas macam bentuk segi tiga membuatkan hang masuk ja dalam bilik tu automatic hang akan kata "WOW!"


Executive Suite





Junior Suite



 



Penang Suite
Dia punya katil besar saiz King rasanya pastu menghadap pelabuhan Weld. Lepas tu siling dia tinggi ke atas macam bentuk segi tiga membuatkan hang masuk ja dalam bilik tu automatic hang akan kata "WOW!"






Akak sebenarnya tak tidur sini pun u olls.  Akak acah-acah jer post kat Facebook macam akak tidur kat hotel ni.  AHAHAHAHA.  Gotcha.

The Royale Bintang Penang

No. 1 & 2 Pengkalan Weld
George Town
10300, Penang
Malaysia

Phone Number: +604 259 8888
Fax: +604 250 1111
Email:info@royalebintang-penang.com
Facebook: The Royale Bintang Penang

Beli special offer dari The Royale Bintang Penang di Fave by Groupon.  Klik sini:  https://myfave.com


Terima kasih The Royale Bintang Penang atas undangan untuk perkongsian bersama pembaca blog ini.  

2 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com