20.3.17

Gambar Perkahwinan Deborah Henry & Dr. Rajiv Bhanot


Hello u olls,


Bekas Miss Malaysia World 2007 dan Miss Universe Malaysia 2011 iaitu Deborah Priya Henry,  baru sahaja menamatkan zaman bujangnya apabila beliau mengahwini kekasih hatinya Dr.  Rajiv Bhanot pada 24 dan 25 Februari 2017 yang lalu di Leela Palace dan Hotel Oberoi Udaivilas di Rajasthan,  Udaipur,  India.  


Omaigod u olls!!  Memang kerlas sangat perkahwinan beliau.  Perkahwinan yang berlangsung beberapa malam di mana semua rakan dan ahli keluarga kedua-dua pengantin berkumpul dan memeriahkan majlis yang bertemakan Bollywood. 


Memang sangat meriah u olls!  Yang lebih indah bagi I olls adalah kawan-kawan dan ahli keluarga Deborah dan suami terdiri daripada pelbagai kaum yang mewakili kepelbagaian warna di Malaysia ni.  Kawan Cina ada,  kawan India ada,  kawan Melayu ada.  


Jadi siapa lelaki bertuah yang berjaya menambat hati wanita bekas ratu cantik ini?  Oh Dr.  Rajiv Bhanot ni bukan calang-calang orang u olls.  Beliau merupakan pengasas dan CEO di Face Factos Clinic,  pengarah urusan di Venuescape sebuah organisasi yang membantu para client yang nak cari lokasi untuk event dan ruang perniagaan yang sesuai dan juga H2O Saver iaitu sebuah syarikat yang dibina untuk menyediakan air bersih di kawasan pedalaman.  Dia juga pengerusi utuk sebuah NGO berjudul FORWARD ad Maruma yang mempunyai objektif dalam membantu dalam hal ehwal pendidikan untuk golongan miskin. WOWWW!!!!! Kerlas resume depa.  Gigih aku pun duk pi Google pasai jantan ni kat hangpa.


Katanya Deborah dan Rajiv pernah berjumpa dulu zaman depa muda-muda lagi (zaman sekolah) tetapi depa juga balik tahun 2014 dan lepas 3 tahun duk dating,  depa pun kawen.


Okay dah mak tak mau nak cerita banyak-banyak dah.  Hangpa mai tengok gambar-gambar depa akak cilok from Instagram depa dan kawan-kawan.



Akak ucapkan tahniah kepada semua pasangan mempelai ini dan semoga bahagian hingga ke akhir hayat!

Jom follow depa dua on Instagram


click read more for photos




Pictures Pengantin













A post shared by sheng saw (@shengsaw) on




A post shared by Rajiv Bhanot (@rajivbhanot) on



A post shared by Rajiv Bhanot (@rajivbhanot) on




A post shared by Rajiv Bhanot (@rajivbhanot) on




A post shared by Joey Azman (@joeyazman) on




A post shared by Joey Azman (@joeyazman) on




A post shared by Joey Azman (@joeyazman) on











A post shared by Rajiv Bhanot (@rajivbhanot) on





A post shared by FEMALE Malaysia (@femalemag) on





Pictures Kawan-Kawan & Family












A post shared by marioncaunter (@marioncaunter) on









Dekorasi








A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on



A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on



A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on



A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on



A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on



A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on



A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on



A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on





A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on



A post shared by Abd Razak Ahmad (@razakflora) on


Dress
Berkenaan baju,  baju yang hindustan di dibuat oleh Melinda Looi Couture.  Baju yang ala-ala dress putih tu dibuat oleh Rizalman dan satu lagi dress yang masa welcoming dinner tu daripada Innai Group.















A post shared by sheng saw (@shengsaw) on

A post shared by rizalman71 (@rizalman71) on





Make Up
Untuk solekan beliau memilih hasil kerja tangan Sheng Saw. Mak sangat suka hasil make up beliau, very the light dan nipis.  Tidak terlalu over sampai menghilangkan wajah sebenar si pengantin. Mak follow dan friend Sheng Saw ni di Facebook.  Baik orangnya,  tidak kekwat.  Hangpa boleh follow dia di Instagram.




A post shared by sheng saw (@shengsaw) on



A post shared by sheng saw (@shengsaw) on



A post shared by sheng saw (@shengsaw) on




A post shared by sheng saw (@shengsaw) on



A post shared by sheng saw (@shengsaw) on




Video

1 comment:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...