22.3.17

Ulasan 59th Annual Grammy Awards

Mak rasa macam over-ratted la persembahan dia.


Hello u olls,

Seperti yang u olls tahu telah berlangsungnya Majlis Anugerah 59th Annual Grammy Awards di Staples Center in Los Angeles pada awal bulan Februari yang lalu. Nganga punya nganga, hari ini baru keluar semua cerita ulasan akak.


Akak akan tulis secara ringkas sahaja kepada u olls yang dah tengok dan tak tengok.


Akak rasa pengacara James Corden telah membuat tugas dengan baik. Permulaan show dia buat ala-ala kunonnya ada masalah teknikal tersalah jatuh sampai tergolek telanjang semua pastu dia pun terus menyanyi dan menari walaupun kasut dia terkeluar. Is that live? Kalau betul live, mamat ni memang berbakat!


Seterusnya mak rasa benda paling comels berlaku apabila depa duk kunonnya menyanyi karaoke dalam kereta dengan JLo (yang dengan fake-nya duk buat terkejut) dan dijoin oleh artist yang lain. Mak rasa depa macam nak lawan ke-epic-an selfie Ellen Degeneres masa Oscar. Tapi tak boleh, tapi benda ni jadi cute bila tiba-tiba Blu Ivy anak Beyonce masuk nak join sekali. Tapi dia join macam dah lambat. Aku teringin nak dengar suara Blu Ivy. Gitu! Aku pulak yang eksaited.


Pastu apa lagi ehk? Haaa...disebabkan awal-awal lagi James Corden duk feeling buat kesilapan teknikal sebagai gimik, last-last memang betul pun banyak kesilapan teknikal berlaku sepanjang event. Paling ketara, masa Lady Gaga nyanyi dengan Metallica, mic boleh pekak pulak.


And last sekali, benda ni aku tetap nak kena mentioned adalah betapa intimidated-nya Adele apabila dia menang anugerah Album of The Year dan macam mana dia tak sanggup dan tak berani nak buat connection mata dengan marhayam Beyonce yang duk berdiri depan stage dengan baju meghelit warna merah. Sampai last sekali baru dia acknowledge mak ayam tu dia kata "Beyonce, I love you so much, can you please be my mummy!" Gittu terus nak angkat Beyonce jadi mak ayam.


Tiba-tiba Blu Ivy anak Beyonce masuk nak join sekali.

click read more


Best performace,  sorry mak tak akan bagi kat Beyonce atau Adele.  Sebab,  Adele over....perlu kah setiap kali dia nak buat show dia nak kena maki dan suruh band semua stop dan ulang balik.  Noks,  bukan sekali ya,  actually kat concert dia,  banyak kali dia buat macam ni.  Perhatian ke?  

Beyonce pulak,  mak rasa macam over-ratted la persembahan dia.  Banyak sangat benda nak tengok atas pentas tu.  Prop merambu-rambu,  penari punya banyak kalah persembahan Noraniza Idris kat AJL,  dress dia pun overlah punya banyak dan aku rasa memang Kak Beyons saja planted anak dia Blu Ivy duduk depan stage dan camera pun duk focus kat anak dia time dia perform tu.  Actually macam nak capture the moment yang anak dia duk tengok dia dengan kagum la masa dia nyanyi sebab lagu tu pasai bonding mak anak kan?  Tapi alkisahnya di Blu Ivy tu lagi seronok main dengan handbag Hello Kitty dia yang glitter tu.

Kalau hangpa nak review lagi penuh hangpa boleh baca kat sini  :  www.usmagazine.com

"Beyonce, I love you so much, can you please be my mummy!" Gittu terus nak angkat Beyonce jadi mak ayam.

Baiklah! Jom tengok senarai pemenang untuk anugerah 59th Annual Grammy Awards.

GRAMMY AWARDS 2017 WINNERS


Song of the Year
Beyoncé, Formation
Adele, Hello - WINNER
Mike Posner, I Took a Pill in Ibiza
Justin Bieber, Love Yourself
Lukas Graham, 7 Years


Record of the Year

Adele, Hello - WINNER
Beyoncé, Formation
Lukas Graham, 7 Years
Rihanna, Work (feat. Drake)
Twenty One Pilots, Stressed Out


Album of the Year
Adele, 25 - WINNER
Beyoncé, Lemonade
Justin Bieber, Purpose
Drake, Views
Sturgill Simpson, A Sailor's Guide to Earth


Best New Artist
Kelsea Ballerini
The Chainsmokers
Chance the Rapper - WINNER
Marin Morris
Anderson .Paak



Best Pop Solo Performance
Adele, Hello - WINNER
Beyoncé, Hold Up
Justin Bieber, Love Yourself
Kelly Clarkson, Piece by Piece (Idol Version)
Ariana Grande, Dangerous Woman


Best Pop Duo/Group Performance
The Chainsmokers, Closer (feat. Halsey)
Lukas Graham, 7 Years
Rihanna, Work (feat. Drake)
Sia, Cheap Thrills (feat. Sean Paul)
Twenty One Pilots, Stressed Out - WINNER


Best Traditional Pop Vocal Album
Andrea Bocelli, Cinema
Bob Dylan, Fallen Angels
Josh Groban, Stages Live
Willie Nelson, Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin - WINNER
Barbra Streisand, Encore: Movie Partners Sing Broadway



Best Pop Vocal Album
Adele, 25 - WINNER
Justin Bieber, Purpose
Ariana Grande, Dangerous Woman
Demi Lovato, Confident
Sia, This Is Acting



Best Dance Recording
Bob Moses, Tearing Me Up
The Chainsmokers, Don't Let Me Down (feat. Daya) - WINNER
Flume, Never Be Like You (feat. Kai)
Riton, Rinse & Repeat (feat. Kah-Lo)
Sofi Tukker, Drinkee


Best Dance/Electronic Album
Flume, Skin- WINNER
Jean-Michel Jarre, Electronica 1: The Time Machine
Tycho, Epoch
Underworld, Barbara Barbara, We Face a Shining Future
Louie Vega, Louie Vega Starring...XXVIII


Best Contemporary Instrumental Album
Herb Alpert, Human Nature
Bill Frisell, When You Wish Upon a Star
Steve Gadd Band, Way Back Home: Live From Rochester, NY
Chuck Loeb, Unspoken
Snarky Puppy, Culcha Vulcha - WINNER


Best Rock Performance
Alabama Shakes, Joe (Live From Austin City Limits)
Beyoncé, Don't Hurt Yourself (feat. Jack White)
David Bowie, Blackstar - WINNER
Disturbed, The Sound of Silence (Live on Conan)
Twenty One Pilots, Heathens


Best Metal Performance
Baroness, Shock Me
Gojira, Silvera
Korn, Rotting in Vain
Megadeath, Dystopia - WINNER
Periphery, The Price Is Wrong


Best Rock Song
David Bowie, Blackstar - WINNER
Radiohead, Burn the Witch
Metallica, Hardwired
Twenty One Pilots, Heathens
Highly Suspect, My Name Is Human



Best Rock Album
Blink-182, California
Cage the Elephant, Tell Me I'm Pretty - WINNER
Gojira, Magma
Panic! at the Disco, Death of a Bachelor
Weezer, Weezer



Best Alternative Music Album
Bon Iver, 22, A Million
David Bowie, Blackstar - WINNER
PJ Harvey, The Hope Six Demolition Project
Iggy Pop, Post Pop Depression
Radiohead, A Moon Shaped Pool


Best R&B Performance
BJ The Chicago Kid, Turnin' Me Up
Ro James, Permission
Musiq Soulchild, I Do
Rihanna, Needed Me
Solange, Cranes in the Sky - WINNER


Best Traditional R&B Performance
William Bell, The Three of Me
BJ The Chicago Kid, Woman's World
Fantasia, Sleeping With the One I Love
Lalah Hathaway, Angel - WINNER
Jill Scott, Can't Wait



Best R&B Song
PartyNextDoor, Come See Me (feat. Drake)
Bryson Tiller, Exchange
Rihanna, Kiss It Better
Maxwell, Lake by the Ocean - WINNER
Tory Lanez, Luv


Best Urban Contemporary Album
Beyoncé, Lemonade - WINNER
Gallant, Ology
KING, We Are King
Anderson .Paak, Malibu
Rihanna, Anti



Best R&B Album
BJ The Chicago Kid, In My Mind
Lalah Hathaway, Lalah Hathaway Live - WINNER
Terrace Martin, Velvet Portraits
Mint Condition, Healing Season
Mya, Smoove Jones



Best Rap Performance
Chance the Rapper, No Problem (feat. Lil Wayne & 2 Chainz) - WINNER
Desiigner, Panda
Drake, Pop Style (feat. The Throne)
Fat Joe and Remy Ma, All the Way Up (feat. Fat French Montana and Infared)
ScHoolboy Q, That Part (feat. Kanye West)



Best Gospel Performance/Song
Shirley Caesar, It's Alright, It's OK (feat. Anthony Hamilton)
Jekalyn Carr, You're Bigger (Live)
Travis Greene, Made a Way (Live)
Tamela Mann, God Provides - WINNER
Hezekiah Walker, Better



Best Contemporary Christian Music Performance/Song
Lauren Daigle, Trust in You
For King & Country, Priceless
Natalie Grant, King of the World
Hillary Scott & The Scott Family, Thy Will - WINNER
Zach Williams, Chain Breaker


Best Gospel Album
Tim Bowman Jr., Listen
Shirley Caesar, Fill This House
Todd Dulaney, A Worshipper's Heart [Live]
Kirk Franklin, Losing My Religion - WINNER
William Murphy, Demonstrate [Live]


Best Contemporary Christian Music Album
All Sons & Daughters, Poets & Saints
Crowder, American Prodigal
Natalie Grant, Be One
Hillsong Young & Free, Youth Revival [Live]
Hillary Scott & The Scott Family, Love Remains - WINNER


Best Roots Gospel Album

Gaither Vocal Band, Better Together
The Isaacs, Nature's Symphony in 432
Joey+Rory, Hymns - WINNER
Gordon Mote, Hymns and Songs of Inspiration
Various Artists, God Don't Never Change: The Songs of Blind Willie Johnson



Best Latin Pop Album
Jesse & Joy, Un Besito Mas - WINNER
Gaby Moreno, Ilusión
Laura Pausini, Similares
Sanalejo, Seguir Latiendo
Diego Torres, Buena Vida



Best Latin Rock, Urban or Alternative Album
ile, ilevitable - WINNER

Illya Kuryaki & The Valderamas, L.H.O.N. (La Humanidad O Nosotros)
La Santa Cecilia, Buenaventura
Los Rakas, Los Rakas
Carla Morrison, Amor Supremo


Best Country Solo Performance
Brandy Clark, Love Can Go to Hell
Miranda Lambert, Vice
Maren Morris, My Church - WINNER
Carrie Underwood, Church Bells
Keith Urban, Blue Ain't Your Color



Best Country Duo/Group Performance

Dierks Bentley, Different for Girls (feat. Elle King)
Brothers Osborne, 21 Summer
Kenny Chesney, Setting the World on Fire (feat. Pink)
Pentatonix, Jolene (feat. Dolly Parton) - WINNER
Chris Young, Think of You (feat. Cassadee Pope)



Best Country Song
Keith Urban, Blue Ain't Your Color
Thomas Rhett, Die a Happy Man
Tim McGraw, Humble and Kind - WINNER
Maren Morris, My Church
Miranda Lambert, Vice



Best Country Album

Brandy Clark, Big Day in a Small Town
Loretta Lynn, Full Circle
Maren Morris, Hero
Sturgill Simpson, A Hero's Guide to Earth - WINNER
Keith Urban, Ripcord



Best New Age Album
John Burke, Orogen
Enya, Dark Sky Island
Peter Kater & Tina Guo, Inner Passion
Vangelis, Rosetta
White Sun, White Sun II - WINNER


Best Improvised Jazz Solo
Joey Alexander, Countdown
Ravi Coltrane, In Movement
Fred Hersch, We See
Brad Mehldau, I Concentrate on You
John Scofield, I'm So Lonesome I Could Cry - WINNER



Best Jazz Vocal Album

René Marie, Sound of Red
Branford Marsalis Quartet and Kurt Elling, Upward Spiral
Gregory Porter, Take Me to the Alley - WINNER
Catherine Russell, Harlem on My Mind
The Tierney Sutton Band, The Sting Variations



Best Jazz Instrumental Album
Kenny Barron Trio, Book of Intution
Peter Erskine, Dr. Um
The Fred Hersch Trio, Sunday Night at the Vanguard
Joshua Redman and Brad Mehldau, Nearness
John Scofield, Country for Old Men - WINNER



Best Large Jazz Ensemble Album
Darcy James Argue's Secret Society, Real Enemies
John Beasley, Presents Monk'estra, Vol. 1
John Daversa, Kaleidoscope Eyes: Music of The Beatles
Bob Mintzer, All L.A. Band
Ted Nash Big Band, Presidential Suite: Eight Variations on Freedom - WINNER



Best Latin Jazz Album
Andy González, Entre Colegas
Brian Lynch, Madera Latino: A Latin Jazz Perspective on the Music of Woody Shaw
Michael Spiro/Wayne Wallace La Orquesta Sinfonietta, Canto América
Trio Da Paz, 30
Chucho Valdés, Tribute to Irakere: Live in Marciac - WINNER



Best Rap/Sung Performance
Beyoncé, Freedom (feat. Kendrick Lamar)
Drake, Hotline Bling - WINNER
D.R.A.M., Broccoli (feat. Lil Yachty)
Kanye West, Ultralight Beam (feat. Chance the Rapper, Kelly Price, Kirk Franklin and The-Dream)
Kanye West, Famous (feat. Rihanna)



Best Rap Song
Fat Joe and Remy Ma, All the Way Up (feat. Fat French Montana and Infared)
Kanye West, Famous (feat. Rihanna)
Drake, Hotline Bling - WINNER
Chance the Rapper, No Problem (feat. Lil Wayne and 2 Chainz)
Kanye West, Ultralight Beam (feat. Chance the Rapper, Kelly Price, Kirk Franklin and The-Dream)



Best Rap Album
Chance the Rapper, Coloring Book - WINNER
De La Soul, And the Anonymous Nobody
DJ Khaled, Major Key
Drake, Views
ScHoolboy Q, Blank Face LP
Kanye West, The Life of Pablo



Sumber: http://www.dailymail.co.uk

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...