Jom Try Diameida Fabulous Mascara

7.4.17

Crustaceans and Shellfishes Night (Buffet Dinner) di Flamingo Hotel by the Beach Penang

Terima kasih kepada Flamingo Hotel by The Beach, Penang yang telah menjemput saya untuk menikmati  Crustaceans and Shellfishes Night (Buffet Dinner) ini. 

Sila menangeh semua orang.

Hello u olls,


Kepada peminat seafood, hujung minggu ini apa kata you olls semua ramai-ramai try Crustaceans and Shellfishes Night (Buffet Dinner) di Flamingo Hotel by the Beach Penang, Tanjung Bungah.


Memang u olls akan naik gila tengok ketam, tiram, udang, sotong dan pelbagai lagi makanan laut yang dimasak dalam macam-macam jenis rasa, ada yang dipanggang dan ada yang boleh dimakan segar! Memang jadi gila tengok macam-macam sampai tak tau nak makan yang mana dulu!


Kepada yang ada penyakit resdung,  kolestrol tinggi,  elergic,  haaaa nak mai makan boleh.  Tapi tolonglah makan ubat dulu.  Siap hari bulan,  pi hotel naik Uber,  balik hotel naik ambulance pulak.


Akak mai makan sini baru baru ni dengan kawan akak.  Waaah kerlas kan tiap tiap hujung minggu makan kat hotel,  barulah artis u olls. AHAHAHAH.  Terima kasih kepada Flamingo Hotel by the Beach Penang yang telah menjemput akak mai try makan kat sini.

Oleh itu,  mai tengok gambar-gambar akak memakan kawan-kawan dan sahabat laut akak (feeling akak ni little mermaid la u olls).  Sila terliur dan cepat-cepat buat booking untuk mai makan di sini juga!


Sapa sakit ghaut,  dia tengok gambar ni dia akan menangis.

click read more you olls



Appetizers:
  • Fresh Seafood On Ice With Seafood Garlic Chili Dip & Lemon Wedges (Crab Claw, Half Shell Scallop, Half Shell Mussel, Japanese Tako, Prawns, Snow Crab Claw,Yabi Prawns)
  • Lobster And Crabs Fruits Salad Platter With Chili Mango Salsa
  • Octopus Cocktail With Lemon Chili Sauce
  • Imported Cheese Platter With Fruits, Nuts & Crackers
  • Hand Rolled Crustacean Cone Temaki & Nigiri Sushi With Pickle, Wasabi & Soy
  • Mussel And Vegetable Salad With Thai Dressing
  • 2 Types Of Fried Chinese Savouries Platter (Crab Meat Roll & Prawns Dumplings)


Lobster And Crabs Fruits Salad Platter With Chili Mango Salsa


Hand Rolled Crustacean Cone Temaki & Nigiri Sushi With Pickle, Wasabi & Soy





Mussel And Vegetable Salad With Thai Dressing


Fresh Seafood On Ice With Seafood Garlic Chili Dip & Lemon Wedges (Crab Claw, Half Shell Scallop, Half Shell Mussel, Japanese Tako, Prawns, Snow Crab Claw,Yabi Prawns)
Imported Cheese Platter With Fruits, Nuts & Crackers

Lobster And Crabs Fruits Salad Platter With Chili Mango Salsa



Salad:
  • Beet Root Salad
  • Indiana Potatoes Salad
  • Italian Style Pasta Salad
  • Tossed Imported Green Salad
  • Romaine Lettuce & Carrot Noodles 

Dressing:
  • Thousand Island
  • Creamy Italian
  • French Dressing
  • Honey Mustard 
  • Caesar Dressing

Pickle & Fruit Pickle:
  • Gherkin, Black Olives, Stuffed Olive, Capsicums, Baby Tomato & Corn Kennel
  • Mango, Papaya, Grapes, Guava And Nutmeg & Hog Plum (Ambra)

Soup:
  • Flower Crab And Macaroni With Mixed Vegetables Mushrooms Soup
  • Old English Style Lobster And Sweet Corn With Fennel Chowder
    (The Bakers Bread Basket With Butter)

Counter ni ada la soup apa semua.
Nenjia macam-macam pilihan u olls!
Gherkin, Black Olives, Stuffed Olive, Capsicums, Baby Tomato & Corn Kennel

Romaine Lettuce & Carrot Noodles 


Action Dish & Stall
  • BBQ Station with Garlic Crab Meat Chili Sauce, Tamarind Sauce And Bbq Dark Soya Sauce (Bamboo claim, Cockles, Scallop, Clam, Crab, Octopus , Corn On Cob, Sweet Potato and Vegetables “Sambal”)
  • Crispy Fried Tempura Crab Stick Skewer And Vegetables with tempura sauce 
  • “Lok-Lok” With Dipping Sauce (Peanuts,Sweet Paste,Crabmeat Garlic Chili, Ginger Chili Sauce)
  • Malay style “Mee Udang”
  • “Bubur” Counter (Black Glutinous Rice Broth, Green Bean Soup & Wheat Porridges)

Tempat BBQ dan counter tempura kat luar u olls.  Tepi kolam.

Mee udang pun ada.  Kerlas!






Main Dish:
  • Japanese Steamed Prawns With Soba Noodle and Chef Sauce
  • Italian Crustacean And Shellfishes Stew (Clam,Mussel,Crab Claw and Scallop)
  • Half Shell Oyster Thermidor Baked Potatoes With Feta Cheese And Olive
  • Stir Fried Flower Crab “Singapore Style” 
  • Fried English Celery And Cabbage With Garlic, Bamboo Pith and calamari
  • Fried Bamboo Clam With Preserved Bean Sauce
  • Stir Fried Oyster Noodles With Shiitake Mushrooms And Vegetables
  • Eggs Omelette With Prawns And Bombay Onion
  • Clam With Coconuts And Bird Chili - (Lemak Cili Api)
  • Crab Meat & Squid Ball Cooked With Chili And Coconuts - (Rendang)
  • Calamari Cooked With Chili Paste - (Sambal) 
  • Special Carrot Rice With Golden Raisin
  • Steamed White Rice 


Japanese Steamed Prawns With Soba Noodle and Chef Sauce

Italian Crustacean And Shellfishes Stew (Clam,Mussel,Crab Claw and Scallop)



Clam With Coconuts And Bird Chili - (Lemak Cili Api)


Half Shell Oyster Thermidor Baked Potatoes With Feta Cheese And Olive


Stir Fried Oyster Noodles With Shiitake Mushrooms And Vegetables


Fried Bamboo Clam With Preserved Bean Sauce

Stir Fried Flower Crab “Singapore Style” 


Dessert:                          
  • Selection Of Fresh Fruits
  • Fruits Salad
  • Cakes
  • Mousse
  • Jelly
  • Pudding
  • Assorted Tartlette
  • Local Sweet
  • Kuih-Muih
  • Bread And Butter Pudding
  • Hot Soya bean milk And Indian Hot Payasam
  • Assorted Ice Cream With Choice Of Toppings – (S.Service)
  • Coffee Or Tea (Above Menu Items Are Subject To Market Availability & Changes)













Why I like this dinner buffet!
  • Sebab harga dia not bad berbanding tempat lain walaupun depa serve kita macam-macam jenis seafood jenis bercengkerang.  RM76 sahaja untuk seorang dewasa dan boleh makan sampai perut nak terkoyak.

  • Ada banyak variety,  from appertizers,  action stalls,  main dishes,  salad apa semua.  Hangpa sendiri tengok kat atas kan gambar akak amik?

  • Ada sushi................................. Akak syiok la sushi.  Mata keluar bintang-bintang.

  • Lokasi yang cantik!  Dewan makan tepi swimming pool.  Pemandangan cantik la u olls.  Sesuai untuk mai dengan bofren ataupun mai dengan family dan kawan-kawan.  Tapi please call depa buat booking ya sebab akak mai hari tu penuh ya.  Nasib baik akak ni jenis kecik halus macam model,  nak lalu celah-celah kerusi muat.

  • Presentation makanan pun sangatlah cantik.  Buat rasa macam bergegar arash perut u olls menyaksikan gambar-gambar akak ni kan?






Lokasi dia besar dan luaih ka?



Dia membuat dah!

Ini assistant akak nama dia Veena,  dia merangkap shofer dan tukang amik gambar untuk posting di social media!  Akak baru lantik assistant ni,  import khas dari Kazakhstan.


Crustaceans and Shellfishes Night (Buffet Dinner)
Flamingo Cafe @ Hotel Flamingo by the Beach


Hari:
Setiap Sabtu

Masa:
7:00 pm - 10:30 pm

Harga:
Adult RM76.00nett
Children RM40.00 nett

Flamingo Hotel by The Beach, Penang
Jalan Tanjung Bungah,
11200 Penang, Malaysia
Tel : +604 892 7111
Fax : +604 890 4777

Email : fnb.pg@flamingo.com.my
Website : www.flamingo.com.my
Facebook: https://www.facebook.com/flamingopenang/

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...