17.4.17

TokWan Sayang Cucu by DJ ED


Thank you to Aunty MJA Miss Jay Alexander a.k.a Miss Jahariah Abbas yang telah mengtag video ini kepada akak.  Akak pun dengar dan memang terus pikiaq,  OMG yang ni kena bubuh kat blog.  

DJ Ed ni kira macam lokal artis from Jitra banyak record lagu-lagu sendiri dan lagu terbarunya bertajuk Tok Wan Sayang Cucu diproduce oleh Arbanji Records yang juga diusahakan di kawasan Jitra,  Kedah.  

Aku tengok video ni sambil salin lirik untuk hangpa semua,  punyalah duk gelak.  Lirik dia sangatlah tepat,  sungguh betui tapi bila dilagukan jadi lawak bak hiang.  Aku duk rasa depa ni semua mesti gang ayaq ketum ni,  tu la boleh jamming menyanyi buat lagu siap ada video clip dengan orang-orang kampung duk menari semua.  Baguih betui!

Jom tengok video ni.  Click read more.

click read more





Artis:  DJ ED
Lagu/Lirik:  Arbanji & DJ ED
Label:  Arbanji Studio

TokWan Sayang Cucu

Mula mula masa tokwan dapat cucu
Buat kenduri ikut adat dulu-dulu
Potong ayam potong kambing potong lembu
Sayang cucu habih duit ribu ribu
Cukup seronok dapat cucu nombot satu

Sayang cucu dikalah anak kalah menantu
Apa ada Tok Wan bagi cucu dulu
Pagi pagi tok wan bawak naik motor
Tok wan lebih tok wan tidoq ataih beranda

Cucu buaih dia terjun ataih dada
Tok Wan terkejut tok wan mangkit takleh nyawa
Anak cucu tok wan nak kata apa
Kalau anak tok wan sepak jatuh tangga

Hari-hari cucu duduk dengan Tok Wan
Nak nak keropok,  naknak cikelat,  nak nak mainan
Kadang-kadang Tok Wan pening tak boleh tahan
Habih duit yang mana Tok Wan simpan
Kadang-kadang nak beli tembakau Tok Wan tahan...

Anak menantu pakat kerja makan gaji
Tinggal cucu konon-konon Tok Wan sunyi
Tok Wan jaga Tok Wan mengasuh hari hari
Walau jantung,  kencing manih darah tinggi

Pagi-pagi Tok Wan keluaq pergi kerja
Amik upah potong getah tabuq baja
Cari duit nak bagi cucu belanja
Untuk cucu Tok Wan sayang habih meta

Makin lama perangai cucu makin sakan
Nak nak motor,  nak nak telefon ugut Tok Wan
Tok Wan bagi bukan takut tapi kesian
Dapat motor dia rempit dalam pekan
Dia kenyak,  orang habaq,  polis tahan

Dengaq berita Tok Wan jadi susah hati
Tak boleh lena tak boleh tidoq sampai pagi
Takut cucu tidoq dalam pagaq besi
Gadai rantai gadai subang gelang kaki
Dengan cucu Tok Wan sayang sampai mati

Youtube:  Arbanji Studio
Facebook:  Arbanji Studio

1 comment:

  1. Hahaha...chalet tempat shooting ni dekat jalan sebelum sampai rumah kami kat kampung..patut macam kenai

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...