25.4.17

Ulasan Fesyen 89th Academy Awards [OSCAR 2017] Part 2

Hello u olls,

Here are the second part untuk sesi Ulasan Fesyen untuk 89th Academy Awards [OSCAR 2017].




Brie Larson in Oscar de la Renta
Dress ini adalah seksi.  Potongan baldu itu juga adalah satu fashion statement yang berani.  Walaupun hakikat rambut Brie Larson macam pompuan baru mandi tak dan nak blow dry rambut dia.  Akak juga suka pada kasut itu.


click read more





Kirsten Dunst in Dior Haute Couture
Perempuan ini tampil sebagai pelakon dalam filem Hidden Figures.  Dalam filem itu,  hangpa boleh nampak dah Kirsten sudah kertu,  muka dia da kerdot dan dia meng-embrace kewanitaannya dengan penuh berani.  Namun,  dalam penampilan ini,  Kirsten tetap tampil muda dan funky dalam pilihan gaun singkat depan yang comels.





Alicia Vikander in Louis Vuitton
Pompuan yang tanned over-over ni nampak macam penari flamengko yang comels.  Terlalu santai untuk majlis Oscar.



Kate McKinnon in Narciso Rodriguez
Pilihan yang selamat dan kemas.





Salma Hayek in Alexander McQueen
Tetek beliau tetap nampak besar walaupun dia cuba melindunginya.



Laura Dern in Rodarte and Bulgari
Deni pi mana pun dressing dia semua lebih kurang sama jer.



Miranda July in Yanina Couture
AKU SUKA DRESS NI!  Pilihan yang berani,  fun dan hanya sesetengah orang sahaja yang pakai elok.  Penggayaan juga santai dan meletops.  Aku suka.



Shohreh Aghdashloo in Escada
Aku suka makcik suara garau ni.  Dia selalu tampil sekali sekala dalam filem hebat.  Hangpa kena search video lakonan dia dalam youtube,  and hangpa mesti akan suka dengan suara garau dia.  AHAHAHA.  



Viola Davis in Armani Privé
Gila meletops!  Memang Viola tak pernah gagal memilih busana meletops untuk majlis red carpet,  warna,  potongan dan penggayaan adalah TEPAT.  Dalam pilihan ini,  aku suka sekali keberaniaan dia memakai dress potongan halter di bahagian dada yang menampakkan bahunya yang kuat dan seksi.  Dan potongan rambut itu membuatkan dia nampak sangat muda tetapi anggun.  AKU SUKA!



Ruth Negga in Valentino
Mak rasa dress ini adalah terlalu besar dan membuatkan beliau yang kecil molek tenggelam dalam dress merah ini.




Ginnifer Goodwin in Zuhair Murad
Ramai yang kutuk dress ini dalam laman pengkritik fesyen,  depa kata corak dan potongan dress ini terlalu costume-my.  Entahlah,  bagi aku,  Ginnifer Goodwin memang selalu berani memilih warna-warna yang lain daripada lain dalam pilihan red carpetnya.  Tak salah.  Aku suka.




Nancy O'Dell in Mark Zunino
Aku rasa bahagian korset dress ini adalah sangat ketat dan menyeksakan.  Dia bye bye kat jurufoto pun mesti duk seksa tahan nafas.





Pauletta Washington
Aku cuba Google siapakah yang buat dress Pauletta isteri kepada pelakon hemsem Denzel Washington ini.  Dress ini nampak macam diperbaut daripada kain-kain semeter RM200 lebih yang terdapat di Jakel.  Mesti ramai mak-mak datin yang suka corak macam ni.  Baru meriah u olls.  Tapi yes,  aku suka dress ini kerana dibuat dengan kemas dan tidak terlalu ketat dan menyeksakan pemakai.  Beliau dalam elegen dan selesa.



Taraji P Henson in Alberta Ferretti
Kerlas pompuan ni!!!!! Semrat!





Daria Strokous in Zuhair Murad
Macam mana alien boleh mai red carpet?  Sapa pun tak tangkap dia ka?



Amelia Warner in Emilia Wickstead
Beliau adalah isteri kepada pelakon lelaki seksi iaitu Jamie Dornan yang merupakan hero dalam cerita Fifty Shades of Grey.  I don't know if she is somewhat mengandung ka apa tetapi nampaknya dress ini macam cuba melindungi kita dari sesuatu.  Dress ini mempunyai potongan yang ringkas tetapi akak tak suka pada motif polkodot pada bahagian bawah dress ini.  Nampak macam tak comels.




Zuri Hall in Uel Camilo
Ayam serama sapa terlepas ni?



Mimi Valdes in Monique Lhuillier
Dress ini cantik tapi penggayaan terlalu personal. Ikut apa yang dia suka.  So kecantikan dress ini tenggelam dengan kasut leper yang buruk itu dan juga rambut bentuk roti tak bakar lagi.  WHY?



Stacy London in alice + olivia by StaceyBendet
Dress,  kasut,  rambut semua tak kena.



Leslie Mann in Zac Posen
Deni relaks ja amik khemah buat dress.





Blanca Blanco
Pompuan ni tak tau sapa dia,  tiba-tiba duk buat kurang ajar kunon fashion malfunction kat red carpet sampai nampak pepek.  Tapi sat ja orang baca pasai news dia pastu orang buat tak tau terus,  rasanya dia memang sengaja buat dress tu terkoyak kat pepek sebab dia nak perhatian.





Halle Berry in Atelier Versace
WHYYYYYYYYYYYYYYYYYY KAK HALLLEE?? WHYY???????????????????????????????/  Cukuplah dress ini macam semak kat bahagian dada tu,  silang silang kain apa semua,  pastu kot blah bawah ada rambu ramba,  pastu rambut pun perlu ka nak stail macam tu?



Scarlett Johansson in Azzedine Alaia
Ramai yang tak suka gaya funky yang cuba dibawa oleh Scarlett Johansson di red carpet Oscar.  Dia hilang keseksian.  Akak rasa dress ini tidak cantik.  Dia tak patut pakai gaun,  dia kena pakai dress yang ikut bentuk badan dia baru nampak meleps.




Raphaela Neihausen in Marchesa
Tak tau nak komen apa.




Allison Schroeder in Leanne Marshall
Yang ni pun aku tak tau nak komen apa.




Janelle Monae in Elie Saab Haute Couture
Aku suka dress ini.  Aku rasa Janelle memang tau apa dia mau and apa yang sesuai dengan dia,  so dia teruskan dengan penggayaan yang gila-gila ni biar apa pun orang nak kata.  Aku suka pada struktur gaun ini yang kembang ala Queen Elizabeth The Virgin Queen gitu.  Mesti dia ada letak tetulang di bahagian tepi pinggang yang membuatkan gaun ni kembang semacam.



Cynthia Erivo in Paolo Sebastian Couture
Dress cantik,  tapi akak tak suka rambut tu warna putih.


Jangan lupa untuk baca Ulasan Fesyen 89th Academy Awards [OSCAR 2017] yang lain:

Ulasan Fesyen 89th Academy Awards [OSCAR 2017] Part 1
Ulasan Fesyen 89th Academy Awards [OSCAR 2017] Part 2

Ulasan Fesyen 89th Academy Awards [OSCAR 2017] Part 3

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...