25.5.17

101 Resipi Penuh Tradisi Tok Wan Ramadhan Buffet Dinner at Vistana Penang Bukit Jambul

Terima kasih kepada Vistana Penang Bukit Jambul yang telah menjemput saya untuk review ini.


Hello u olls!  Dalam banyak-banyak hotel akak rasa Hotel Vistana Bukit Jambul yang menampilkan buffet bukak posa yang paling banyak warung sekali!

Warung Nasi Ayam, Warung B.B Q Kambing, Warung Satay, Warung Kerang (THIS IS INTERESTING), Warung Murtabak, Warung Asam Laksa, Warung Sup and Bubur Lambuk, Warung Ketupat & Lemang, Warung Bubur,  Warung Ais Kacang,  Warung Buah dan Warung Ais Kacang. Tapi paling interesting adalah WARUNG AIS KRIM MALAYSIA!

Lokasi
101 Resipi Penuh Tradisi Tok Wan Ramadhan Buffet Dinner akan diadakan di ballroom Hotel Vistana Bukit Jambul yang terletak di ground floor!  Selesa u olls.


click read more


Harga
MYR70 nett per adult
MYR30 nett per child aged 4-12 years old


Shout Out to Orang USM
SPECIAL PROMO UNTUK STAFF DAN PELAJAR USM PENANG
BELI 1 PERCUMA 1 FROM (29 Mei - 4 Jun 2017)

Booking?
Call +60 4 646 8000 for enquiries and reservations.



Ulam Ulaman 
Ulam Raja, Daun Selom, Timun, Petai, Jantung Pisang, Kacang Botol, Kacang panjang , Daun Pegaga, Jering,Tomato, Terung Bulat, Daun Kadok, Pucuk Paku, Daun Salad

Sambal 
Sambal Melayu, Sambal Belacan, Sambal Tempoyak, Sambal Macang, Sambal Tempoyak, Ikan Bilis Cincaluk, Budu, Sambal Nenas, Sambal Kicap



Pembuka Selera Melayu 
Telur Masin, Acar Jelatah, Acar Buah, Kerabu Chicken Thai, Tauhu Sumbat, Kerabu Pucuk Paku, Kerabu Tauge Kerang, Kerabu Kaki Ayam, Kerabu Betik, Kerabu Sotong ,Kerabu Kacang Botol, Kerabu Manga 









Ikan Masin
Sepat, Gelama dan bulu ayam 

Aneka Jeruk Jeruk
Jeruk Betik, Jeruk Manga Muda, Jeruk Kendodong, Jeruk Bawang Putih, Jeruk Cermai, Jeruk Jambu Batu, Jeruk Asam kelubi , Jeruk Buah Pala 

Keropok Keropok 
Ikan ( Fish Crackers ) Keropok Melinjau( Prawn Crackers ) Keropok Sayur ( Vegetables Crackers ) Papadam


Warung Nasi Ayam 
Ayam Panggang, Nasi Ayam, Sup & Sayur 



Warung B.B Q Kambing 
Kambing Panggang ( Roasted Lamb ), Sos Cendawan, Sos Lada Hitam, Sos Air Asam, Cili Bawang, Sos Yogurt Pudina & Sos BBQ 






Warung Satay 
Satay Ayam, Kuah Kacang, Timun, Bawang Merah dan Nasi Impit 

Warung Kerang 
Kerang, Sambal Kicap & Sos Thai 


Warung Murtabak 
Murtabak Ayam, Dhalca Sayur & Bawang Jeruk 




Warung Asam Laksa 
Daun Salad, Chilli Padi, Chilli Merah, Bunga Kantan, Daun Pudina, Timur, Nenas, Bawang Besar & Otak Udang 



Warung Sup And Bubur Lambuk 
Sup Kambing Rempah (Roti Benggali, Roti Pilihan) Bubur Lambuk 



Warung Ketupat & Lemang 
Ketupat Lemang Serunding Ayam



Selera Utama 
Ayam Masak Ros, Daging Rendang Tok, Daging Masak Gulai Kawah, Kurma Daging Kambing, Ikan Keli Goreng Berempah, Siput Sedut Masak Lemak Cili Api, Ikan Cencaru Sumbat Sambal, Rendang Itik, Lala Goreng Pedas, Sambal Tumis Udang Petai, Pucuk Paku Masak Lemak Kuning, Kangkung Belacan, Pajeri Nenas, Bayam Masak Lemak Putih & Ubi Keledek, Ayam Goreng DJ Siew Pak Choy Dan Tauhu Sambal Tauhu.  Nasi Minyak Hujan Panas, Nasi Putih











Warung Bubur 
Bubur Pulut Hitam, Bubur Gandum, Bubur Kacang Hijau, Bubur Jagung dan Pengat Pisang 



Warung Ais Kacang 
Ais Kacang Krim Jagung, Kacang Merah, Buah Nau, Cincau, Jelly, Agar-agar,Gula Melaka, Sirap & Cendol 



Warung Ais Krim Malaysia
U dunno what is Ais Krim Malaysia?



Warung Buah 
Buahan Tembikai, Nenas, Betik, Tembikai Susu,pisang emas 



Warung Rojak 
Buah Mangga, Betik,J ambu Air, Jambu Batu, Sengkuang, Timur, Belimbing, Nenas, bersama kuah Rojak, Kacang Tumbuk dan biji bijan. 

Warung Memanis 
Aneka Kuih - Muih Tradisional, Buah Kurma, Laici Kang, Aneka Agar-Agar,  Aneka Puding Buah, Tau Fu Fa, Mini Aneka Kek, Pudding Roti dengan Sos Kastard, Sago Gula Melaka, Aneka Minuman Ais Anggur, Ais Bandung, Ais Cincau, Ais Sirap Selasih, Kopi & Teh Tarik









 Special Shout Out
Haa...nih!  Aku nak ucap ribuan terima kasih la kat 4 orang wartawan Nanyiang Siang Pow yang aku import khas ni.  Akak kan baru-baru ni demam u olls,  tak daya nak bangun pi makan untuk review ini.  So akak suruhlah kawan-kawan akak ni mai tolong makan,  ambil gambar dan bagi review sekali.  Depa memang happy,  depa kata makanan memang banyak dan sangatlah sedap.  Cuma yang akak tak boleh belah,  dalam banyak-banyak gambar depa duk send kat akak,  tetap terselit beberapa gambar depa duk posing tepi makan.  

Akak tau,  dalam hati kecik depa,  depa teringin nak masuk dalam blog akak.  OLEH ITU!  Akak layurkan gambar-gambar posing depa kat sini.  


 






Harga
MYR70 nett per adult
MYR30 nett per child aged 4-12 years old


Shout Out to Orang USM
SPECIAL PROMO UNTUK STAFF DAN PELAJAR USM PENANG
BELI 1 PERCUMA 1 FROM (29 Mei - 4 Jun 2017)

Booking?
Call +60 4 646 8000 for enquiries and reservations.
Facebook: https://www.facebook.com/vistanapenangbukitjambul/
Laman web: https://www.vistana.com/

1 comment:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...