Jom Try Diameida Fabulous Mascara

22.5.17

CitaRasa Bonda Buffet Dinner @ Hotel NEO+ Penang

Terima kasih kepada Hotel NEO+ Penang yang telah menjemput saya untuk review ini. 



Hello u olls!

Nenjia nak habaq hari tu akak pi try CitaRasa Bonda Buffet Dinner dekat Hotel NEO+ Penang. Malaysian-Indonesian buffet dinner style. Macam-macam makanan duk ada from otak-otak to ikan panggang, kambing golek tu nasi ayam and laksa. Jom baca review akak pasai makan kat sini.

Lemongrass Restaurant
CitaRasa Bonda Buffet Dinner yang akan berlangsung dari 1 hingga 23 Jun 2017 akan diadakan di Lemongrass Restaurant yang terletak di aras 1 Hotel NEO+ Penang.  Restaurant ni tak besar sangat dan tak kecil sangat.  Tetapi akak suka sebab design dia very the modern dan tak jalan kaki la nak jalan jauh-jauh sebab nak amik makanan.  HAHAHA


click read more




Yang dalam bulatan biru tu Mr.  Melvin depa punya GM.  Handsome orangnya.  Tahun lepas dapat amik gambar dengan dia,  tahun ni tak amik gambar la.  Satgi nampak macam hegeh pulak.



Menu
CitaRasa Bonda Buffet Dinner membawakan pelbagai juadah berbuka bertemakan Malaysian dan Indonesian style.  Makanan wajib like satay,  laksa,  kambing golek memang confirm ada!  Tapi yang you olls mesti cuba try sebab adalah favorite akak adalah mee mamak dan nasi ayam!  

Depa ada 5 set of menu yang akan diseling selikan,  tapi Nasi Ayam Corner tu akan ada everyday!

Jom tengok juadah-juadah lain untuk CitaRasa Bonda Buffet Dinner.


APPETIZERS
Ulam-Ulam Melayu(Tomato,Timun,Petai,Ulam Raja,Daun Selom,Pucuk Paku,Kacang Botol,Terung,Bendi,Petai)Kerabu Pucuk Paku,Kerabu Manga Ala Thai,Acar Rampai,telur masin,iakn masin,bergedil ubi.






SALAD & DRESSING
Potato Salad, Sambal Belacan,Sambal Tempoyak,Sambal Budu,Cincaluk,Sambal Mangga,Sambal Kicap,Air Asam,Sambal Bawang. 


RAMADHAN CHIP, PICKLES & NUT
Keropok Ikan,Keropok Udang,Papadam,Keropok Sayur,Jeruk Mangga,Jeruk Papaya,Jeruk Kelubi,Asam Boi,Kerepek Ubi,Kerepek Pisang,Tempeyek Kacang,Kuih Siput,Maruku,Kacang Hijau Bersalut Tepung. 



SOUP
Indonesia Soto Ayam with Condiments 


RICE & NOODLE
Nasi Putih,
Mee Mamak 
OMG MEE MAMAK NI MEMANG SEDAP!



MAIN DISH
Mutton Varuval
Udang Masak Lemak
Sayur Goreng Istimewa
Opor Ayam
Sambal Goreng Kentang
Nasi Ayam Corner (Daily Stall)



Nasi Ayam Corner memang terbaik!

Sambal Goreng Kentang


Mutton Varuval

Udang Masak Lemak


Opor Ayam

Sayur Goreng Istimewa



ACTION STALL
Ikan Bakar: Pari, Kembung, Talapia, Sardine 
Cicah bersama Air Assam 
Chicken & Beef Satay with Condiments 
Otak-Otak

Otak-Otak




Chicken & Beef Satay with Condiments 


Ikan Bakar: Pari, Kembung, Talapia, Sardine Cicah bersama Air Assam 



CAVERY STATION
Roasted Whole Lamb with Black pepper & mint sauce 


Tak lengkap berbuka puasa di hotel kalau takdak kambing bakar.  Memang sempoi depa punya kambing bakar,  rasa sedap dan juicy.




NOODLE STALL
Penang Laksa with Condiments 

Mula duk pikiaq,  depa ni takdak laksa ka?  Sekali depa punya stall Laksa kot belakang sikit.  Dan depa buat laksa Malay style!  So dia ada bubuh telur rebus dan limau kasturi as perisa tambahan.  Bukannya otak udang!  Rasanya pekat,  pedas dan meletops.  Akak suka!



ABC & CENDOL STALL
Shaved ice with Assorted Syrup & Condiments 


AVAILABLE DAILY
Bubur Lambuk with Condiment 


DESSERT
Bubur Kacang Hijau,Bubur Cha Cha,,Kuih Keria,Lepat Ubi,Kuih Seri Muka,Kuih Ketayap,Kuih Lapis,Crème Brulee,Chocolate Butter Cake,Red Velvet Cake,Dates,

Aneka kuih tradisional.  Kuih Keria,Lepat Ubi,Kuih Seri Muka,Kuih Ketayap,Kuih Lapis,

Crème Brulee,Chocolate Butter Cake,Red Velvet Cake & Fresh Fruits Counter



Kurma!

Bubur Cha Cha

Bubur Kacang Hijau



FRIED DESSERT STALL
Pisang Goreng & Keledek Goreng




ICE CREAM STATION
3 TYPE OF ICE CREAM


DRINKS STATION
Tea Tarik
Air Tebu
Air Soya
Air Sirap Selasih



Tarikh dan Masa
1 hingga 23 Jun 2017
6:30 pm - 10:00 pm



Harga
RM58 nett (dewasa)
RM48 nett (warga emas)
RM28 nett (child)


Booking
For booking, contact +604-2551000 ext 1103 or email at PenangInfo@neohotels.com

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...