11.5.17

Ulasan Fesyen MET GALA 2017 Part 2

Hai u olls,


Sama juga untuk part 1, bahagian ini akan menampilkan mereka yang tampil dengan warna kuning (which paling sikit orang pakai), hitam (yang paling ramai orang pakai....maybe depa play safe sebab tak tau nak avant garde macam mana kot nanti jadi merapu), warna glitter seperti perak dan emas (tak banyak berbanding tahun lepas bila depa buat tema "Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" punya ramai duk pakai colour silver feeling robot. And of course akak selitkan juga kategori lelaki, syiok sikit tengok lelaki yang dressap mai event ni sebab depa berani pakai gila gila sikit.

Jom baca.


Kuning

Diane von Furstenberg
Sah sah baju dia pakai ni apa yang dia buat sendiri.  Tapi sorryla nak kata dress ni merepek kot.  Nampak macam dua jenis kain,  yang putih dan renda yang nampak murah tu yang masih belum dijahit dicantum.  Tapi bek pi laaa depa kan fashion designer kerlass kerlass...mana orang boleh kata kat depa.



Jessica Chastain in Prada
Gaya klasik yang menjadi kesukaan Jessica Chastain.  Tak boleh nak carut banyak sebab dress ini cantik pun.



click read more



Glitter


Anna Wintour in Chanel
Mak tok....tema glitter ni bukan tahun lepas ka?  Nothing to carut,  kemasan pada dress ini nampak sangat mewah.  Perhati kain lace yang bahagian awah dress ni nampak sangat lembut dan mahal.  Apa pun,  impian hidup aku adalah teringin nak tengok mak ayam ni tarik rambut dia semua selit pi belakang telinga.  



Gisele Bündchen in Stella McCartney
Smart body depa.



Lauren Santo Domingo in Proenza Schouler
Comel dress ni.



Sofia Coppola in Marc Jacobs
Pompuan cantik macam deni tak payah pakai over-over,  dia pakai potongan polos macam ni secara otomatik kita nak tengok kat muka dia,  rupa dia yang cantik.  Beliau adalah seorang pengarah filem yang pernah menang anugerah Oscar dan dia juga adalah anak kepada Francis Ford Coppola,  pengarah yang bertanggungjawab menghasilkan filem terbest di dunia setakat ini iaitu The Godfather.




Michelle Monaghan in Paco Rabanne
Dress ini nice tapi aku lagi suka kalau dia pakai make up dan buat gaya rambut yang lebih dramatik.




Lelaki
OKAY AKU NAK AMPA PERHATI,  SEMUA SELEBRITI LELAKI DEPA,  SEMUA JAGA BADAN TAK GEMOK KOT ATAIH,  PERUT TAK BOROI DAN DEPA TAK FEELING NAK PAKAI SUIT DENGAN SELUAR SENDAT KECIK KOT BAWAH!

Rami Malek in Dior Homme
Deni dapat best dressed man dalam banyak page ulasan fesyen.



Sean Combs in Rick Owens
Kerlass P Diddy macam Count Dracula yang sakit kaki dan mengambil keputusan untuk pose di tangga.

Jaden Smith in Louis Vuitton
Apa jadi kat gigi deni?  Dan apa benda yang dia bawak tu?  Rambut dia?



Aziz Ansari in Ermenegildo Zegna Couture



Frank Ocean in Balmain


Michael B. Jordan in Ralph Lauren
Kerlas deni pakai baju petak nampak smart.



Alexander Skarsgård in Ermenegildo Zegna Couture
Eloknya deni rasa macam nak pi kerabat cium dia.  Haram.



Anwar Hadid
Adik Gigi and Bella Hadid. Deni nama Anwar sebab depa ni keturunan Pakistan on their father's side u olls.  Mak depa ja Yolanda pompuan orang puteh.




Lewis Hamilton in Dolce and Gabbana
Deni nampak macam saudagar Arab yang poyo.


Donald Glover in Burberry



Tom Brady in Tom Ford
Elok laki depa.



Joe Jonas in custom H&M



Nick Jonas in Ralph Lauren


Lil Yachty in custom Moschino
Denilah model untuk ubat gigi Darlie.


The Weeknd 
Nothing to carut.




Corak
Elizabeth Banks in Michael Kors Collection
Corak pada dress dia ni sangat aluminati.  Okay siries-siries aku rasa macam dress dia ni terlalu simple dan macam nak pi event MTV Awards apa lagu tu.  Awat dia tak pasai apa-apa dress avant garde yang dia duk pakai masa berlakon  cerita The Hunger Games.


Frances Bean Cobain in Marc Jacobs
Anak Kurt Cobain!


Claire Foy in Erdem
Baju dia punya corak macam wall paper rumah orang putih dulu-dulu.



Brie Larson in Chanel
Comels dan simple. 





Hitam

Daisy Ridley in Oscar de la Renta
Kemas.  Suka tapi taklah super love.  Biasa-biasa ja.



Léa Seydoux in Louis Vuitton
Dress ni nampak keraih pastu nampak macam satu baju dalam hitam di jahit kat luar dress ni.  Pelik.



Riley Keough in Louis Vuitton
Satu lagi gaya oleh LV.  Simple ja.  Tapi rasa macam tak kena dengan budak ni pakai rasa macam wasted.



Hailee Steinfeld in Vera Wang
Pompuan ni dah semakin berani memilih gaya red carpet yang meletops.  Tapi kalau tak salah ini adalah penampilan pertama beliau di MET Gala,  dia patutnya pakai sesuatu yang lebih meletops.




Dakota Johnson in Gucci
Dalam banyak-banyak gambar aku saja pilih gambar ni sebab ada pungkok Kylie Jenner kat belakang.



Mandy Moore in Michael Kors Collection
Kerlas kakak ni semakin bergaya sekarang.  Aku suka.



Naomi Watts in Stella McCartney
Kerlas depa segan nak pakai baju belah dada tapi bubuh jaring mata punai nak tutup.



Evan Rachel Wood in Altuzarra
Pasaipa deni tak suka pakai dress?


Kate Bosworth in Tory Burch
Sukaaaaa dressss ni!




Keri Russell in Rag & Bone
Gaya pompuan pancaragam ni bukan dah tak berapa in ka?  Awat deni baru nak start?



Jennifer Connelly in Louis Vuitton
Denid dari dulu memang suka pakai LV.  Tapi......tak cantik pun.  Gaya pelik pelik macam nila.  Malaih nak kata apa.


Monica Bellucci & Valentino Garavani
Kerlas Valentino mai dengan mak ayam Monica Bellucci.  Cantik depa.



Isabelle Huppert in Dior
Tau la hangpa French tapi tak semestinya kena pakai topi French macam tu.



Salma Hayek in Balenciaga
Kasut tu memang kerlas,  gaya terbaru yang banyak di pakai untuk MET Gala ni.  Tapi sayangnya dress ini terlalu bulky dan membuatkan Kak Salma nampak macam gemok pendek.  Mungkin kasut itu yang membuatkan dia nampak begitu.





Cassie Ventura with a Judith Leiber Couture bag
Kerlas dia duk posing laki dia duk lepak duk tepi.



La La Anthony in custom Thai Nguyen Atelier
Nyah orang tak pakai dah dress macam ni.




Mary J. Blige in La Perla
Mak ayam ni tak nampak tua kan?




Courtney Love in Marc Jacob
Walaupun muka dia dah tak dapat diselamatkan tapi mak rasa pilihan gaya dia decent dan aku suka.




Naomi Campbell in Azzedine Alaïa
Deni pun dah join Kelab Rambut Anna Wintour.


Yolanda Hadid
Ni la mak Bella,  Gigi dan Anwar Hadid.  Kerlas.....




Karlie Kloss in Carolina Herrera
Wohooo at first aku macam tak percaya ini adalah Karlie Kloss.  Memang patutlah dia seorang model yang dikehendaki ramai,  bentuk badan dan wajah dia versatail untuk semua jenis gaya.  Aku memang tak percaya ini adalah Karlie Kloss. By the way aku suka gaya office chic ni.




Adriana Lima in custom Alberta Ferretti
Cantiknya puki mak ni....bencilah!!



Candice Swanepoel in Topshop
Potongan simple.  Topshop style amik semua model-model Victoria Secret untuk pakai baju depa mai MET GALA.



Kiko Mizuhara in Margiela
Aku zoom rapat nak tengok nampak tak puting tetek dia.  Haram depa ni tetek kecik style bubuh jaring macam ni pun tak nampak apa.



Daria Strokous in Christian Dior
Bohsan ja....



Ysaunny Brito and Olivier Rousteing in Balmain
Depa ni dressing punya sempoi macam Danny Harmizi pi kerja ja....



Alexa Chung in Diane von Furstenberg
Simple dress.



Sasha Lane in custom H&M
Deni nampak macam tempat bara api kat istana orang puteh lama lama yang jaring besaq tu.






Rujukan:
JUMIESAMSUDIN.COM
http://www.vogue.co.uk

1 comment:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...