11.5.17

Ulasan Fesyen MET GALA 2017 Part 3

Hello u olls,

Dah habis baca ulasan nombor 1 dan 2, untuk bahagian nombor 3 ini akak khaskan untuk they olls-they olls yang unfortunately pakai baju memang merepek dan tak cantik langsung. Dalam erti kata lain, akak ringkaskan sebagai kategori buruk dan WTF!


Kategori ni mesti seronok sikit nak tengok.



Buruk
Kategori ni yang memang tak boleh blah langsung.



Celine Dion in Versace
Deni duk feeling apa tak tau sejak jadi kak jans ni.  Pakai baby T kot dalam pastu amik kain warna hitam macam mana ka balut-balut siap sepit dengan penyepit kayu.  Apa la kot dia duk pikiaq,  baju ini adalah koleksi Fall Versace 2014!  Gila bangang apa pakai baju 3 tahun lepas pulak collection. Siap dengan pump heels macam mana ka,  mana ada orang pakai kasut tu dah lani?



Chrissy Teigen in custom Marchesa
Chrissy for the first time akak rasa dia pakai baju paling tak elok sekali di red carpet.  Pompuan ni selalu pakai baju vogue gilas kot tapi tak tau pasai pa malam ni dia pilih untuk pakai baju Marchesa yang membuatkan dia nampak macam anjing poodle?




Rita Ora in custom Marchesa
Pompuan ni pun pakai baju Marchesa jugak.  Pasaipa baju Marchesa semua lani makin merepek?  Kesian kat Rita Ora aku berapa kali duk habaq,  pompuan ni edgy dan cantik tapi selalu baju-baju yang dia pakai di red carpet tak pernah nak ummphh dan menaikkan nama dia di mata peminat fesyen.  Baju merah ni nampak sangat murah,  tak padan dan tak masuk langsung dengan kain koko cayaq di bahagian bawah tu dan pasaipa buat rambut macam tu?


click read more



Amy Schumer in Zac Posen
Buruk gila baju ni.  Amy hang bukan pompuan kuruih tinggi panjang so hang jangan duk feeling lebih duk pakai baju dengan kain kunon-kunon nampak macam leather ni.  Naya kes.




Sofia Richie in Topshop
Nahariam ampa pi Kamdar ada kain macam ni.  Semeter RM8 aku pernah beli dulu buat costume untuk berlakon jadi alien dari planet marikh.  HAHAHA nahariam betui deni boleh pakai pastu duk buat hot.




Priyanka Chopra in Ralph Lauren
Aku tak paham pasaipa orang duk puji kata baju ni antara paling nice padahal baju trench kot bodo ja yang dilabuhkan kat bahagian belakang.




Kylie Jenner in Versace
Another naked dress yang menjadi tumpuan.  Walaupun dress ini sebenarnya mengambil masa dan usaha yang amat tinggi untuk dihasilkan,  tapi still bagi aku,  tak sesuai digayakan oleh Kylie.  Dengan rambut dan rupa make up yang over, sorry baju ini nampak murah.




Madonna in Moschino
Yang deni tiba tiba nak jadi askar pasaipa?



Julianne Moore in Calvin Klein By Appointment
Baju ini bertajuk anak itek tok wi mandi dalam kolam.



Dree Hemingway in Diane von Furstenberg
Deni relaks ja pakai baju yang diperbuat daripada kain kain perca.  Pastu duk buat muka hot.




Elisabeth von Thurn und Taxis in Simone Rocha
Aku tak pahammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....pasaipa depa ni boleh takdak taste sampai macam ni.




WTF
Kategori ini ada yang memang merepek gila ada pulak yang lawak. 




Solange Knowles in Thom Browne
Baju ni multi use,  kalau dia pi swimming pool,  dia terjun masuk,  otomatik dia akan terapung. Baju ni juga boleh digunakan sebagai bubble wrap untuk post vase atau apa sahaja barangan seramik yang besar.



Ruth Negga in Valentino
Nahariam baju ni lagi senang,  amik kain,  belah dua,  buat lubang untuk serlom kepala bok masuk. Nahariam betui.



Kerry Washington in Michael Kors Collection
Puki betui deni pun feeling pakai baju kain perca juga.



Maggie Gyllenhaal in Marni
Ini salah satu lagi baju yang dikaryakan oleh jenama Marni.  Style kain pelik macam mana ka,  pastu buat ala-ala Punjabi Suit.





Sofia Boutella in Marni
Lubang-lubang kat baju ni buleh buat tempat gantung tudung.




Mary-Kate & Ashley Olsen
First,  awat deni nampak macam dah tua teruk dah kering dengan duk make up koko macam ni.  Pastu duk pakai baju apa ni?  Kain kain sapra tok sapa depa duk gagau dan buat baju ni?  Pastu pasaipa nak kena over size?  Gila buruk depa ni.




Bella Hadid in Alexander Wang
Yes,  you ex came with a new girl.  Hang punya nak cari baju seksi nak buktikan hang masih hot,  hang sampai terlupa nak pakai baju? ps/  Marka lama dia The Weeknd la,  lani duk couple dengan Selena Gomez.




Cara Delevingne in Chanel
Ini bukankah sepatutnya hang pakai untuk tahun lepas?




Claire Danes in Monse
Deni punya baju nampak macam hang amik tissue hang keromot keromot pastu baling kat badan dia.



Amy Fine Collins in Thom Browne
Gabungan lelaki dan perempuan.  Apakah?



Wiz Khalifa in Thom Browne
Deni memang pelik.  Malaih nak kata apa.




Adwoa Aboah in Conner Ives
Adik lari daripada hospital ka?




Jemima Kirke in Chanel
PELIKK la duk pakai baju apa ni!  Ini bukan avant garde....




Michèle Lamy
Nahariam deni pakai baju macam orang jahat Star Wars.




Jenna Lyons
Pompuan skirt oren ni feeling macam budak pompuan pengakap.  




Thandie Newton in Monse
Aku tak paham kenapa kena make up macam tu dan pakai head gear tu.





Carly Steel in Christian Siriano
Dress okaylah......tapi pasaipa crown tu? Awat tak bawak spear / tongkat tinggi baru lengkap kostume Ice Queen?





Lisa Love in Thom Browne
Deni laki ka pompuan?




Grace Hartzel in Dior Haute Couture
Deni pasaipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....?




Rujukan:
JUMIESAMSUDIN.COM
http://www.vogue.co.uk
NYtimes.com

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...