Kesian Pada Isteri Aliff Aziz

Aliff dan Bella.

Ni satu lagi kes sensasi pasai satu pelakon suam suam kuku kaki aku yang dikatakan telah diserang oleh isteri sendiri sebab pi karaoke dengan perempuan lain.  Okay kepada nood dalam dunia artis Malaysia seperti akak,  mai sini akak nak bagi petunjuk siap-siap so senang hangpa nak faham artikel ni.

Aliff Aziz = Pelakon and penyanyi dari Singapura tetapi popular (lah juga) kat Malaysia ni.  Dulu dia pernah ada hubungan dengan Anne Ngasri,  tapi depa berpisah,  lani Anne Ngasri kawen dengan jantan tua mana ka,  dikatakan orang-orang kuat UMNO mana ka.  Tapi Anne Ngasri pun sengap teruih,  rasanya bahagia elok la kot dengan laki dia tu.  Walaupun laki dia tua dan takdak rupa,  tapi boleh bagi kebahagiaan.  Amin.


Afifah Nasir = Pelakon yang juga adik kepada pelakon/model Anzalna Nasir.  Dia lani duk berlakon dengan Aliff Nasir dalam drama TV apaka,  pastu dia pi karaoke dengan Aliff Aziz.  Pastu,  bini Aliff Aziz mai serang depa kat pusat karaoke.  Aliff Aziz pukul bini dia dan baling handphone kat muka bini dia.



click read more

Raya Pot Luck Party Kelab Setiausaha USM @ Anjung Jannatun



Hello u olls,

Pada Jumaat yang lalu akak dan gang AJK Kelab Setiausaha USM telah menganjurkan majlis hari raya style kami yang kami panggil "Raya Pot Luck Party".  So kaedahnya,  kami pun buatlah sesi pot luck,  bawaklah makan u olls.  Secara individu ataupun secara berkumpulan ataupun secara berduet.  Share the food share the love,  itulah kaedahnya.

Selain makanan yang sedap-sedap yang dibawa oleh para setiausaha USM,  apa yang best pasai pot luck party kami adalah ..... kami berpeluang untuk buat event kami ni di rumah rasmi Naib Canselor USM.  Woot Woot.....Ni yang akak semangat nak cerita dengan you olls.

Anjung Jannatun merupakan rumah rasmi yang akan didiami oleh Naib Canselor USM yang berkhidmat pada ketika itu.  Sebuah rumah agam peninggalan zaman kolonial British sejak zaman dahulu kala lagi.  Terletak di lokasi yang amat cantek sekali kat dalam Kampus Induk USM,  mengadap padang Minden, laut Selat Melaka dan pemandangan Penang Bridge.  Siapa yang dapat menginap di rumah ini memang beruntung sekali.

Kalau dulu memang takdak chance la nak masuk rumah Naib Canselor melainkan kalau Naib Canselor USM buat kenduri ka apa ka jemput staff mai,  tetapi Datuk Naib Canselor USM yang terkini iaitu Datuk Prof.  Dr. Asma Ismail dia tak duduk kat rumah rasmi ini,  tetapi akan gunakan ruang ini untuk acara rasmi Universiti sekiranya perlu ada keraian untuk orang-orang tertentu.

Alhamdulillah,  kami selaku Kelab Setiausaha USM diberi peluang untuk gunakan ruang meletops ini.  Terima kasih sangat-sangat Datuk NC dan juga seluruh team Pejabat Naib Canselor.  Jom tengok gambar-gambar rumah agam Anjung Jannatun dan juga gambar kami masa majlis Raya Pot Luck!!


click read more

The Fit District Fitness Studio Penang (Aimy & Syazwan 017-2089756)



Hello u olls!

Berita baik untuk orang USM dan mereka yang berada dalam kawasan yang sama waktu dengannya.  Hari ini akak nak share pasai satu jimnasium (tempat eksesais) yang terletak dekat dengan USM akak sangat rekemen hangpa semua join jim ini.

Nama jim ini adalah The Fit District Fitness Studio Penang.  Baru sahaja beroperasi sejak 7 April 2017 yang lalu oleh pasangan Aimy Azmi dan suaminya Syazwan.

Depa buka jim ini bertujuan untuk bagi kelas senaman yang fun untuk lelaki dan perempuan dan semua orang.  Malah The Fit District Fitness Studio Penang juga provide tempat yang sesuai untuk wanita yang mengandung dan wanita yang baru melahirkan untuk join kelas senaman kat sini.
Sebab selalunya jim yang dok ada untuk orang biasa jer kan?  So orang yang mengandung dan orang yang baru lepas pantang ni macam kadang-kadang tak mampu nak follow dengan jadual kelas yang disediakan.  So di The Fit District Fitness Studio Penang,  depa buat program khas untuk ibu-ibu ini.

click read more

Makan Malam di The Table


Dah lama dah nampak pasai The Tablepenang ni dalam iklan Facebook semua.  Owner kedai ni akak kenal,  Ridhwan photographer yang popular.  Tak sangka lani dia dah kembangkan empayar perniagaan dengan membuka cafe pula.  So masa akak sampai kat The Tablepenang ni,  akak masuk pelan-pelan tak mau bagi dia nampak.  HAHAH segan la tegur-tegur.  Satgi depa ingat kita mai nak makan free pulak.

Lepas dah order makan semua,  last sekali tauke nampak kita juga.  So dia pun belanja la makan Manggo Cheese Attack.  Chilled cheese cake style.  Sedap dan potion yang besaq.  Jenuh nak perabih.  Tapi orang yang gigi manis macam akak,  takda masalah.  Cuma macam biasalah,  sambil duk cedok sikit-sikit duk berlakon la kata "Wehs...besaqnya cheese cake ni...tak habis ni...gila aku nak habis sorang..." HAHAHAHA

Akak dan kawan akak order mixed grilled dengan chicken pop corn.  Memang sedap!  Mixed grilled dia sempoi ada meat balls, kambing dan spaghetti oglio.  Depa bagi sekali dengan sedikit salad dan dia punya sos blackpepper dia memang sedap sangat-sangat.

Sembang-sembang dengan owner...makanan especially the marinate,  sos black pepper dan juga cake semua depa buat sendiri.  Bukan amik dari mana-mana pembekal.  AKU SUKA!

Okay,  jom tengok gambar.

click read more

Menyanyi di Garage 56 Love Lane

Inilah Garage 56. Dan sebelah tu gambar akak yang bertukar dari mak ayam menjadi mak harimau malam itu.


Hello u olls,

Haaaa....dah lama tak menyanyi.  Tapi rasanya,  sejak tahun lepas bila akak duk active balik menyanyi melalui Smule secara tak langsung,  nyanyian akak dah okay balik.  Menyanyi ni macam apa-apa sahaja skill lain yang kita ada dalam diri kita.  Kalau kita lama tak buat,  so skill itu jadi tak best dan kita kena praktis banyak kali balik untuk jadi mahir macam dulu.

So itulah yang jadi pada nyanyian akak.  Dulu akak rajin buat persembahan untuk USM dan jemputan lain (yang akak buat sebagai side income juga).  Nyanyi untuk private function,  majlis perkahwinan,  majlis makan malam.  Pastu since 2015 ka macam mana ka,  akak stop dah tak menyanyi dah.  Dan bila dah stop menyanyi secara otomatik,  anak tekak ni jadi pemalaih macam mana ka.

So bila akak saja-saja nak nyanyi depan orang ramai,  akak jadi nak terbatuk,  kahak rasa gatai dan terus akak tak boleh nyanyi dengan sedapnya.  Semput jangan cakaplah kan?  Terima kasih banyak-banyak kepada SMULE!  HAHAHAh akak rasa lani nyanyian akak dah okay balik.  Setakat lagu Memori Berkasih tu....celah taik gigi la.  HAHAHAH musibat punya riak.

By the way,  kepada hangpa-hangpa yang baru duk baca-baca blog akak dan kenal akak melalui Facebook sahaja,  hangpa tau tak dulu akak pernah masuk Malaysian Idol (top 70),  AF audition tiap-tiap tahun pi dapat final stage sampailah tahun Zahid pastu tak pi dah,  pastu pernah jadi Final 5 masa Mentor Adibah Noor (Tapi Adibah Noor pi amik Thai yang nyanyi ala ponen-ponen tu aku tak tau la pasaipa...) and macam-macam lagi audition dan pertandingan yang akak masuk....tapi itu semua dulu.  Lani ampa nak suruh aku try memang takdak pasai aku nak pi bersusah payah beratur dan buang masa pi audition tu semua lah.

click read more

Lepak di Wheeler's Coffee

Wheeler's Coffee - Pencahayaan dan dekorasi membuatkan tempat ni stands out daripada cafe lain di Love Lane!

Wheeler's Coffee bukan semata-mata air kopi.  Itulah aku boleh habaq kat hangpa.  Selalunya,  kalau lepak di Love Lane,  aku akan tersadai di cafe-cafe yang sarat dengan mat salleh, bunyi bising muzik dan orang ramai bersembang dalam keadaan yang santai dan ya,  sedikit selekeh (sebab area Love Lane kan kawasan bag packers,  so what do you expect?).

Tapi Wheeler's Coffee macam stand out sikit berbanding cafe lain di Love Lane sebab dia punya dekorasi memang meletops.  Sesuai dengan tajuk kedai ni Wheeler's Coffee,  so hiasan dekorasi penuhlah dengan roda-roda.

Kreatif depa buat hiasan ni semua aku rasa menggunakan barangan terpakai,  tapi kalau hang takdak taste (citarasa) yang tinggi,  tak semestinya hiasan ni semua akan nampak mahal dan meletops kan?

Tissue dengan cop mohor.


click read more

Kambing Bakaq Ketagih!


Hello u olls! 


Kalau hangpa nak cari tauke yang boleh cater kambing grilled akak nak rekemen ampa order dari Kambing Bakaq Ketagih Page. Sekilo kambing, siap marinate harga RM45/sekilo. Kalau nak suruh depa mai bakar kat tempat kita kena order more than 10 kilo.

Perapan memang sedap! Black pepper tetapi ada manis-manis macam mana ka. Kambing punya betul-betul isi, bukan tulang dan lemak semata.

Sangat rekemen depa kepada hangpa semua yang berhasrat nak buat open house kat office/rumah/kenduri.


click read more

Catatan Kembara Ridhwan Shariff ke Iran & Azerbaijan (Part II)

Hari ke-enam – Astara Azerbaijan ke Tehran
Dalam train aku berkenalan dengan sorang laki dalam lingkungan umur 40an bersama anak perempuan dia. Laki ni ajak aku pi rumah dia dulu sebelum kami sama-sama masok Iran petangnya, show dia di Iran.

Dari kiri : Yashar, anak perempuan dia, jiran depa yang kebetulan satu train. Ni kami share teksi untuk balik rumah.

Gulai kambing, sedap betoi. Depa kat sini style cicah roti dengan kuah ja. Nasik ada tapi jarang. Bini dia tak bagi boh picture. Jadi aku hormati.

Nama benda ni aku lupa, tapi macam Baklava lah. Ada banyak lapisan, setiap lapisan depa tabok dengan kelapa dan madu. Makan ni dengan teh o panaih tanpa gula.


click read more

Catatan Kembara Ridhwan Shariff ke Iran & Azerbaijan (Part I)


Kalau tak salah ini adalah tahun kedua anak ayam aku sorang ni nama Ridhwan Shariff berhari raya di perantauan.  Dia memang seorang pengembara bagpack,  bukan jenis Melayu-Melayu yang feeling pakai bagpack tapi travel still macam pelancong biasa (tak mau tidur kat dorm yang campur dengan orang bukan Islam pun,  nak sembahyang pun kena make sure betul-betul ada surau proper,),  deni adalah hardcore bag packers.  

Aku bara budak-budak baru nak up,  duk feeling travel pi Turki la,  Jepun la,  Korea la (negara-ngera cliche),  just because hang travel pakai Deuters (jenama bag pack terkemuka),  teruih hang nak claim diri hang sebagai bagpackers.  Padahal,  nak tidur motel jenis dorm campur dengan pengembara lain yang bukan Islam pun hang tak mau.  Memilih bukan main macam mana tak tau.  

Okay dah tak mau mencarut lagi.  So nak habaq mai,  kali ini Ridhwan Shariff pi beraya kat mana pulak?  Bila dia habaq kat aku yang dia akan beraya di Iran dan Azerbaijan aku terus maki dia dalam Whatsapp,  "Awat hang dah habih pikiaq ka?  Satgi pi sana hang kena bomb semua macam mana?" Tapi adakah dia kena bomb di negara yang selama ni kita semua duk takut sebab perang sesama saudara Islam iaitu Syiah-Sunni?

Dahla jom kita baca catatan beliau,  ada part I dan part II.  

click read more

KECEWA HABIS


Aku baru tau Abang Remy Ishak dah bertunang................



FRUSTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT WEHSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS................................

Make Up Tutorial with Diameida Fabulous Mascara by Nur Lianna

 

Hello u olls!

Dah lama akak lama tak buat live video kat Facebook.  HAHAHAH mula-mula macam nak cuba jugak merapu-rapu,  tapi macam tak best pulak.  Aku duk maki saja orang.  Baik aku tulis blog sahaja.  Let me just stick to my writing,  maki juga,  tapi at least keluar kot mulut ampa bila baca tulisan aku. HAHAHAH bukan sebab keluar dari mulut aku.

So hari ini akak nak share video yang dirakam oleh make up make up artist yang pakai Diameida Fabulous Mascara untuk make up live session depa.  Nama dia Nur Lianna,  sapa yang tak kenal dia lagi,  ampa patut follow dia.

1,  dia cantek!  2,  dia pandai make up.  3,  dia tak maki-maki.  Cakap Utara style juga tapi lembut.  4,  ada orang 'habaq' dia ni approachable!  Bukan jenis kekwat-kekwat ni.

Aku tertarik dengan dia. Okay lah malaih nak story.  Jom kita tengok video-video dia duk share macam mana dia buat live make up class kat Facebook.


click read more


Welcome Sir Carter and Rumi


Kerlas sepupu akak dah sebulan selamat melahirkan bayi kedua dan ketiga mereka,  kembar.  Tahniah Beyonce dan abang Jay.  Macam dulu kakak sulong Blue Ivy beranak-beranak ja teruih upload dah gambar Kak Beyons duk dukung baby atas katil hospital dengan rambut kepok-kepok,  this time tak.  Depa biar tunggu sebulan lebih baru depa bubuh gambar baby depa,  not on any paid magazine,  not on any paid website,  but it was drop on their Instagram.

So akak nak share dengan ampa,  gambar sepupu akak dengan baby baru dia,  Sir Carter and Rumi.  Kerlas nama Rumi,  sempena nama makcik sepupu depa la,  Jumie.  Kan........

Beyonce,  Abang Jay dan anak sulong depa Blu Ivy and baby baby kembar depa lani duk rehat kat sebuah rumah agam di Malibu.  Kerlas.....rehat kakak sampai habis pantang na.


click read more

Sarah Baartman - Hottentot Venus

Gambar sumber:  www.bbc.com

Tak tau macam mana ka,  aku terbuka satu Youtube gossip pasai Beyonce menolak tawaran berlakon satu filem biografi tentang seorang wanita kulit hitam bernama Sarah Baartman.  Pasaipa Beyonce tolak tak tau la tapi ramai yang suka bila Beyonce tolak tawaran tu sebab depa kata,  Beyonce tak sesuai berlakon watak wanita bernama Sara Bartmaan ni.

Sapa Sara Bartmaan ni?

Mak pun google-google,  rupanya pompuan ni adalah seorang wanita kulit hitam daripada Afrika Selatan yang berhijrah ke Eropah pada awal kurun ke 19 untuk mencari kekayaan.  Dia mempunyai tubuh badan yang ekzotik pada ketika itu (pungkok maha besar),  so ada mat salleh ni tipu dia kata,  kalau hang ikut kami pi Eropah kami akan bagi hang buat show semua,  hang akan jadi kaya dan popular.

click read more

Tunku Aminah Maimunah Iskandariah Nikahi Dennis Verbaas 14 Ogos 2017


Hello u olls,

Semalam seluruh Malaysia bergembira apabila satu-satunya puteri Sultan Ibrahim Ismail, Sultan Johor iaitu Tunku Aminah Maimunah Iskandariah bakal bernikah pada 14 Ogos ini dengan lelaki biasa keturunan Belanda bernama Dennis Verbaas .


Dennis memeluk Islam pada 31 Mei 2015 di Pejabat Kadi Johor Bahru dan dipimpin oleh pegawai agama bagi mempelajari Islam termasuk solat, berpuasa Ramadan, pengajianal-Quran, akhlak dan tulisan jawi selain dididik dalam Bahasa Melayu, budaya, etika serta protokol istana.  Nama barunya sebagai seorang Muslim adalah Dennis Muhammad Abdullah.


Dilahirkan pada 1 Mei 1989 di Lisse, sebuah bandar berdekatan dengan Amsterdam, Belanda dan merupakan anak kedua dari tiga beradik kepada pasangan Martin dan Henriette Varbaas.  Menerima pendidikan di Floretti College Hilego The Netherlands dan kemudian meneruskan pembelajaran di ROC Leiden, The Netherlands dalam bidang kejuruteraan mekanikal.

Dennis pernah bekerja dengan Persatuan Bola Sepak Negeri Johor sebagai Pengurus JDT Concept Store dan Cafe. Dia kemudiannya bekerja sebagai Pengurus Pemasaran Kelab Bola Sepak Tampines Rovers di Singapura.

Jom tengok beberapa gambar Dennis yang akak jumpa dalam Google.


 click read more

How Was Your Raya?


Ini adalah catatan sembang-sembang.  So how was your raya?  Akak punya raya biasa-biasa sahaja.  As you olls know,  akak dan suami duk busy pindah-pindah rumah.  Okay mai nak story sikittttttttt la pasai rumah baru ni.  Tak tau macam mana masa hujung bulan empat,  kawan akak habaq yang kat atas rumah dia, ada rumah kosong!  Kalau akak berminat,  akak boleh contact tuan rumah tu,  bincang-bincang dan kalau nak tengok rumah any time boleh pi sebab kawan akak sendiri yang pegang kunci rumah tu.


Confirm lah dapat kan!


Untuk pengetahuan ampa,  akak dah 6 tahun menikah dengan En Khafi dan sebelum ni kami duduk di rumah milik keluarga akak tapi memang kami berdua yang duduk kat rumah tu.  Rumah kampung di Ayer Itam,  kami tak payah siap apa,  semua pun dah ada.  Tapi starting last,  Kak Edeh dan Abang Manap (my parents) mai duduk dengan kami sebab rumah depa di Kebun Lama (area Dato' Kramat,  Georgetown),  dipecahkan oleh kerajaan negeri Pulau Pinang untuk projek pembesaran sungai.  Yes,  depa dapat duit pampasan dan juga rumah ganti.  Tapi depa mai duduk kat rumah depa yang paling depa suka la iaitu rumah kat Ayer Itam yang akak duduk ni.


For one year,  kami duduk bersama empat beranak.  Akak okay,  cumaaaaaaaaaaaaaaa satu ja akak rasa tak best,  akak dah hilang 'dapur'.  Siries habaq hang,  weekend time aku nak bermasak-masak,  mak aku kongker dapur.  Pastu takkan aku nak masak kot,  dia masak dah la sedap. Rugi la kalau aku tak bagi mak aku masak kan?

click read more

Siti Shower a.k.a Rudy Suara Macam Tok Ti



Ampa dah tengok ka video budak ni nyanyi suara macam Dato' Siti?  Dia kena interview dengan budak budak dalam Thinker Studios.  Haaa bukan ja nyanyi macam Tok Ti,  tetapi suara dia cakap pun macam Tok Ti.  Kerlass....

Nah...tengok video dia.

Dah jom tengok video dia kena interview.


Semua Orang Dah Pakai Diameida Fabulous Mascara!


Hello u olls,

SEMUA ORANG DAH PAKAI DIAMEIDA FABULOUS MASCARA!  You olls bila lagi?  Haaaa akak dah 3 kali tulis pasai mascara ni.  Akak sendiri pun dah rekemen produk ni kat kawan-kawan sebab memang best gila.  Hangpa semua kena try beli.

Ni saja nak layur kat ampa semua depa-depa yang duk femes kat Facebook dan FB Live Video semua duk kalut pakai Diameida Fabulous Mascara. Semua orang duk syiok pakai sebab memang mascara ni best!  Dia punya berus style sikat,  senang nak apply,  pastu dia punya cream mengandungi abstract minyak ros dan macam-macam benda baik lagi yang memang bagus untuk bulu mata kita.

Dah!  Jom tengok gambar-gambar depa-depa pakai Diameida Fabulous Mascara dan pasaipa depa habaq depa suka pakai Diameida Fabulous Mascara!

 
 

click read more

Resepi Simple Creamy Pumpkin Soup


Hello u olls,

Hari itu,  kita dapat labu daripada kawan kita.  Mak dia tanam pokok labu kat rumah punya banyak labu sampai tak tau nak buat apa.  So depa bagi kat aku sebijik.  Masa mula-mula dapat,  labu tu macam duk hijau lagi.  Pastu duk sibuk dengan pindah rumah,  nak raya semua.  Jadi tak masakkkkkkkkkkkkkkkk pun labu ni.  Kebetulan I olls dapat barangan TEFAL semua,  teruih dapat idea nak buat creamy pumpkin soup.

Kami dah beli dapur dan tong gas,  tapi takdak kabinet dapur u olls.  So takkan nak masak bubuh dapur kat lantai,  macam rumah-rumah bujang plak kan?  Tapi antara barang-barang TEFAL yang I olls dapat ada hand food processor and rice cooker!  So boleh la...........

Tapi siriesly,  labu ni memang wangi!  Labu ni macam mana organik la kan,  tanam lagu tu ja belakang rumah takdak bubuh apa-apa baja semua.  Masa mula-mula rebuih tu nak habaq mai.....memang labu ni punya wangi manis.  Memang best la.  Thanks Kak Shimah sebab bagi labu tu.

Okay dah jom tengok macam mana I olls masak Creamy Pumpkin Soup menggunakan perkakas dapur TEFAL.

Ni la labu kuning tu.  Elok dah kuning.  Aku rasa kalau aku nyanyi lagu "shala ke bu...da shili ke bu...Bibbidi-Bobbidi-Boo"  nanti labu ni dia nanti kembang la jadi kereta kuda.  Kerlas....

Pure by Safiyyah Osman Bagi Hadiah TEFAL

Akak menang motor!

Hello u,

Nenjiaaaa punya lamaaaa duk kata nak pi amik tak pi amik sampai berapa bulan TEFAL yang aku menang ni semua duk terperam kat HQ Pure by Safiyyah Osman.  Aku tak mau pi amik time founder Piyah Osman takdak di HQ,  so its was so hard to find time yang kami dua dua okay.  Tapi selalunya aku lah yang tak available sebab aku kan pompuan paling busy di Melesia selepas Kak Rosmah Mansor.  

Sapa yang tak tau apa cerita,  mungkin ampa terlepas baca berita yang akak menang cabutan bertuah berupa barangan dapur jenama TEFAL berharga almost RM1000.00.  Ampa boleh check it out kat sini:  Akak Menang Motor

Terima kasih banyak-banyak kepada founder Pure by Safiyyah Osman sebab telah sudi memberikan hadiah kepada para pengguna setia produk u olls seperti akak.  Kalau ampa nak tau,  Pure by Safiyyah Osman ni adalah rangkaian produk kecantikan yang dibuat di rumah (home-made based),  bebas bahan kimia,  bebas bahan haiwan,  purely pakai bahan-bahan semulajadi.  So memanglah baguih,  aku sendiri pun duk pakai produk ni daripada mula-mula PSO jemput aku jadi reviewer produk depa sampai lani teruih jadi pengguna setia.

Ampa nak tau lebih lanjut pasai PSO,  ampa bolehlah tengok Facebook depa apa semua.


click read more

Surat Untuk Ton (Langkah-langkak Untuk Wanita Yang Baru Diceraikan)

Salam Ton,

First of all aku nak ucap terima kasih kat hang sebab walaupun kita tak contact hari-hari, tapi dalam keadaan penting macam ini hang mai cari aku untuk mintak tolong kat hang. Ya Allah rezeki untuk aku Ton. Aku bukanlah terror apa pun, takdak kelulusan apa pun. Tapi bila hang cerita kat aku semalam, macam-macam perasaan dan juga benda yang aku duk terpikiaq. Sebab tu aku janji, aku akan tulis nota panjang untuk hang “LANGKAH-LANGKAH YANG HANG KENA BUAT” . Sebab aku tau, kalau aku taip this out, benda ni lebih tersusun dan lengkap.

Aku harap sekarang ni kita tak payah bincang lagi apa yang laki hang dah buat kat hang, apa yang dah berlaku. Like aku cakap semalam, lani kita tengok depan sahaja. So these are the things yang hang kena buat:


click read more

Baju Raya Artis (Raya 2017)



Hello u olls,

Haaaa...hari raya hari yang mulia penuh beerti sesama kita.  Gitu....hari raya sebulan so posting kenalah bertemakan raya-raya lagi.  Hari ini akak nak share beberapa gambar artist TOPS kat Malaysia ni yang bergaya sakan sempena hari raya.  I know,  tak berapa banyak gambar yang dimuat naik sebab 1) tak semua artist posting gambar raya depa #ootd untuk hari raya.  2)  dan kebanyakan pulak baju raya style boring-boring.  Kebarung or kebaya biasa,  baik aku bukak Facebook and Insta kawan-kawan aku sendiri kan?

So these are some of the artist yang bagi saya meletops sebab walaupun ada setengah tu pelik dan over the top tapi depa tetap feeling kuat untuk bergaya sakan,  pastu dengan keyakinan sendiri depa pakai sesuatu yang memang merupakan ciri-ciri gaya peribadi depa sendiri.

Tapi nak habaq mai,  akak amik gambar-gambar baju depa berdasarkan posting hari raya pertama dan kedua dan seterusnya.  Ada artist yang sampai berpasang-pasang baju,  gila babas betui.  Baju cantik-cantik takpalah depa ni pakai bergaya mai salam-salam dengan orang saja.  Bukan kena buat kerja apa pun.

Okay dah tak mau nak berleter,  jom tengok!

Cara-Cara Nak Pakai Mascara Dengan Betul




Hello u olls,


Hari ini akak nak share tips macam mana nak pakai mascara dengan betul.  Kaedahnya adalah sangat mudah tetapi memerlukan praktis yang berterusan barulah hangpa boleh mencapai tahap expert dan bila dah sampai tahap expert secara tak langsung,  bulu mata ampa yang 'hidup segan mati tak mahu' terus boleh nampak macam bulu mata Che Ta.  Dan tahukah anda?  Hanya dengan cara pemakaian mascara yang betul,  bulu mata akan nampak tebal dan panjang tampa pakai bulu mata pelasu apatah lagi extension false eye lash.


So hari ini akak nak share dengan you olls cara-cara dan tips nak pakai mascara dengan betul supaya bulu mata nampak lebat dan panjang.  Pasaipa akak semangat sangat nak story mascara ni?  Sebabnya baru-baru ini setelah sekian lama,  akak telah berkenalan dengan satu mascara yang betul-betul bagi akak syiok!  Yaitu,  Diameida Fabulous Mascara by Diameida Malaysia.

Mascara ni best sebab applicator dia jenis sikat!  Senang bagi bulu mata melentik!  Pastu senang nak basuh jugak!  Dah-dah jom kita baca tips dan cara-cara nak pakai bulu mata dengan elok.

click read more

Vlogger Malaysia Yang Best


Hello u olls,

Tak tau la macam mana aku boleh terjumpa mamat ni punya video blog kat Youtube.  Siriesly mamat ni memang lawak gila,  dia buat macam-macam ulasan secara simple,  jujur tetapi yang paling best dia memang naturally lawak.  Dia cakap Manglish (Malaysian+English) tetapi ada banyak maki-maki.  Tu yang buat lawak tu.

Nama Youtube Channel dia adalah Vikarworld ataupun nama penuh dia (according to Instagram adalah....Vikneswaran Veerasundar)  So panggil Vik or Viknes la kot na?

Rupanya mamat ni dah start video blogging since bertahun-tahun yang lampau,  tapi sorry dik non,  hari ini baru akak jumpa video hang.  Memang lawak gila dan kalau ampa perasan,  video iklan Traveloka yang budak budak duk nyanyi JOM PI RAYA....yang mamat pegang gitar ka apa kata "Pergi Bangkok"  yang tu dia lah!  Kerlas.....

Okaylah,  aku harap ampa mai tengok Youtube Channel dia,  subscribe,  like Facebook page dia dan also follow dia kat Instagram.  

Okay dah jom tengok video dia!

Vikarworld
Youtube:  https://www.youtube.com/vikarworld
Facebook:  https://www.facebook.com/vikarworld/
Instagram:  https://www.instagram.com/vikarworld/


click read more

Di Langgar Semangat Senja



Cerita ini bukan cerita olok-olok.  Bukan juga untuk menakut-nakutkan hangpa yang rajin stay back kerja sampai lewat malam.  Aku pun bukanlah rajin sangat nak stay back kat office ni,  tapi nak buat macam mana,  hujung bulan ni,  company tempat aku kerja ni ada banyak benda nak kena bagi settle plak.  Aku pun cakap kat boss aku,  takpalah,  aku volunteer untuk stay back buat kerja kat office ni dengan janji,  aku diizinkan mai kerja lambat sikit.  Boss pun lulus!  Yeah.  Kakak-kakak kat office ni pun seronok juga aku dah volounteer untuk stay back buat kerja sebab depa semua makcik-makcik yang busy dengan hal keluarga,  anak-anak semua.  Aku single sooooooo............


So setiap hari aku akan stay back untuk proses kerja-kerja yang akan masuk melalui emel daripada client kami kat luar negara sampai lebih kurang pukul 9 malam.  Kadang-kadang,  tara nak balaih emel,  nak print,  masuk fail,  bla bla bla,  pukul 10.00 malam baru aku balik.  Tapi sepanjang sebulan lebih aku duk stay back malam tu,  takdak apa-apa pun yang mengganggu.


Bangunan tempat aku kerja ni,  dia macam rumah kedai ja.  Dua tingkat,  so office kami atas dan bawah.  Bahagian bawah banyak macam untuk show room dan meeting semua,  kat bahagian atas baru bilik boss dan admin.  Aku kerja kat bahagian atas.  Tapi kawasan tu kira macam baru dibina la....kami antara office yang baru operating kat situ.  Bangunan lain banyak kosong lagi.  Tapi tempat ni takdak la horror sangat pun,  lampu semua memang akan dibuka bila malam sebab design kat kawasan tu memang nampak cerah-cerah dan modern.


click read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...