29.9.17

Kambing Tuk Hang (Kambing 4U) Relau, Penang

Hello u olls,

Haaa nak habaq ni Ajo Mamu Raja Lawak lani bukak perniagaan baru iaitu Kambing Tuk Hang.  Bukan TOK ANG!  Tapi Kambing tuk hang...for you bebeh.  Sangatlah baguih bukan apa,  kita kalau nak pekena kambing bakaq ka apa,  kena tunggu la kenduri kawen orang orang kaya ka,  open house ka,  baru nak dapat rasa kambing bakaq kan?  Lani haaa...hari hari hampa boleh mai kat sini.



click read more


Pasaipa Sedap
So akak dan En Khafi dah mai try baru baru ni.  MEMANG TAK MENGECEWAKAN.  Dia punya kambing very the sweet and tender,  lembut.  Sebab depa tak pakai jenis mutton,  depa pakai kambing jenis lamb.  So apa beza dua jenis kambing ni?

Okay,  lamb adalah anak kambing. So dia lebih lembut dan selalunya daging dia colour pink pucat ke pinkish-red.  Manakala mutton pulak adalah kambing yang 2 tahun ke atas,  daging dia kaler gelap sikit.  So of courselah,  lamb dia lebih manis,  lembut dan lebih sedap!

Kiri,  abang kambing duk gigih menggrill kambing.  Kanan,  abang Ajo mai serve kambing kat kami dengan senyuman ponen-ponen.



Depa pulak potong daging ni jadi halus-halus,  so dia nak mai macam garing sikit bila depa grilled.  Di sajikan dengan "Potatok Ang" which is basically grilled potato...nahariam ejaan macam apa ja.   Dan memang akak nak puji lah sangat-sangat dia punya kuah cicah tu memang meletops sedap,  pedaih berlada dan ada rasa macam pudina sikit.  Meletops.



Memang akak nak puji lah sangat-sangat dia punya kuah cicah tu memang meletops sedap,  pedaih berlada dan ada rasa macam pudina sikit.  Meletops. Nak tuang kot ataih kambing pun boleh,  nak cicah lagu ni pun boleh. 



Duduk ramai-ramai lepak kat port ni pekena kambing,  memang terbaik!  Sebab lokasi dia santai,  kat sebelah tu pulak ada kedai tomyam macam mana,  bolehla kita nak tambah order.  And paling penting,  Kambing 4U tak berapa mahal berbanding kat tempat lain.  Selalunya saiz besaq antara RM25-RM30,  tapi kat sini RM20 sahaja.



Tapi next visit,  akak dengan En Khafi nak mai...sorang kena makan RM40 kot!   MAKNANYA SORANG HADAP DUA PINGGAN SAIZ BESAQ baru cukup.


Kiri:  Selain kambing,  depa jual hotdog juga.
Kanan:  Logo Kambing4u yang comels,  kambing ni rambut dia dai kaler biru.


Akak dan suami yang membawa imej simpan janggut dah macam taliban!! Malaih nak kata apa dah.


Lokasi
Lokasi dia senang ja,  betul betul tepi pusat servis kereta Good Year.  Ampa kalau lalu jalan besaq kat Relau tu,  ampa boleh jumpa punya!

Search Google map atau Wave dengan menaip : Hilir Paya Terubung Relau.. anda akan jumpa kambing tuk hang sedang rileks di bawah pokok .. mbekkk





Facebook Page

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...