24.11.17

Ikan Bakar Paling Sedap Di Dunia - Abg Jit Ikan Bakar

Nenjia Abang Jit baguih punya posing kenyit mata.  Jangan perasan dia bukan mengurat ampa,  dia tutup mata sebelah sebab masuk asap.


Hello u olls,

Mula-mula adik I olls habaq suruh mai try makan kat sini,  tapi tak dan nak pi la sebab akak kan duk busy dengan teater apa semua.  Gila babi betui laa.....tiap-tiap malam training.  Pastu nenjia pucuk dicita ulam mendatang,  habis ja kami punya show teater,  kami dapat berita gumbira apabila dikhabarkan ada orang nak sponsor kami makan ikan bakar dan lokasinya adalah tempat yang adik akak rekemen tu!  Yaitu di....jeng jeng jeng.....Abg Jit Ikan Bakar.  WAAAAHHHH.


So malam tu kami pun pi la.  My expectation before mai makan kat sini,  alaa...ikan bakar ja kot?  Apa yang special sangat?  So takpalah,  kita pun pi makan malam tu.  Mai la dengan gang-gang Resdong's yang menjayakan Teater Mamu Popia Mami Dalcha. 


Kami dapat set simple,  nasi putih,  air asam,  ikan jenahak bakar,  sotong bakar dan baalitong masak sambal.  Mula-mula dia serve baalitong masak sambal dulu..appertizer gitu.  Nenjiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa memang sedap wehs!  Terbaik sangat-sangat.  Dah la aku duduk sebelah Ah Tat a.k.a Wan Faeizz,  deni tak padan kuruih tapi makan banyak.  Jenuh duk berebut makan cepat kalau tak dia duk amik banyak kali aku rasa rugi.

Lepas daripada sesi makan hari tu bersama gang teater,  aku dan anak-anak ayam pi terjah tempat ni lagi sekali wehs.  Kami PM kat Abang Jit ni dulu (tauke),  buat booking.  Siriesly ampa kena buat booking sebab kalau mai tala lagu tu ja,  kalau mai awai takpa,  kalau mai lambat dalam kata pukul 9pm tu belum tentu ada belen.

Kalau aku kata sedap tu tolonglah percaya sebab aku bukan auta.  Selain sedap,  satu lagi pasaipa aku rasa sangat berbaloi makan kat sini adalah sebab pakej harga yang dia bagi.  Nah tak mau cakap banyak,  aku bubuh semua butiran kat bawah.  Gambaq semua sekali aku bubuh!


Abg Jit Ikan Bakar 
Lokasi:  Astaka Stadium Bandaraya Pulau Pinang (Jalan Perak)
Business Hour:  6pm sampai habis (TUTUP HARI SELASA)
Contact number:  01115398910 (Abg Jit)


 
Ni gambaq kedai depa.  Kalau tak salah kat sini jugalah Hero Burger Bakar yang akak pernah review dulu.  Lani Abg Jit operasi kat sini.


Ikan dan sotong dalam proses pembakaran!  Teknik yang digunakan adalah ikan bakar guna flat pans macam ni.


click read more



Pakej-pakej Abg Jit Ikan Bakar 
Selain sedap,  satu lagi pasaipa aku rasa sangat berbaloi makan kat sini adalah sebab pakej harga yang dia bagi. Here are the details:

Set siakap RM45 sahaja
Siakap bakar
Sotong bakar
Kerang/Baalitong/Kepah masak sambal
3 pinggan nasi putih
Air asam

Set jenahak RM50 sahaja
Jenahak bakar
Sotong bakar
Kerang/Baalitong/Kepah masak sambal
3 pinggan nasi putih
Air asam

Ala Carte
Sotong RM15
Kerang RM15
Siakap RM25
Jenahak RM30


Abg Jit Ikan Bakar 
Lokasi:  Astaka Stadium Bandaraya Pulau Pinang (Jalan Perak)
Business Hour:  6pm sampai habis (TUTUP HARI SELASA)
Contact number:  01115398910 (Abg Jit)
Facebook:  Abg Jit Ikan Bakar



Semua binatang yang dibakar kat kedai Abang Jit semuanya fresh beli kat market.  Bukan yang frozen ya.

Gambar Makanan!
Ini adalah gambar hidangan kami.
Baalitong a.k.a siput sedut masak sambal.  Tak payah pi Gurney Drive dah!  Sini pun dah sedap.


Kerang masak sambal pulak.  Kena cubaa...ampa nanti isap semua siput siput dia.




Ini ikan jenahak bakar.  Memang meletops rasanya.  Isi ikan lembut pastu salut dengan sambal meletops.  Daun pisang tu pun jadi sedap rasa nak cicah dengan sambal dan makan dengan nasi.  Baru ada crunchy taste sikit.






Ini sotong bakaq dia.  Ada satu lagi set,  sotong bakaq style besar punya.  Next time aku nak order hat tu!


Ayaq asam dia masya Allah sedap wehs siries!


Abg Jit Ikan Bakar 
Lokasi:  Astaka Stadium Bandaraya Pulau Pinang (Jalan Perak)
Business Hour:  6pm sampai habis (TUTUP HARI SELASA)
Contact number:  01115398910 (Abg Jit)
Facebook:  Abg Jit Ikan Bakar


Gambaq Time Makan!
Gambar makan dengan gang teater akak.  Mai tengok sat gambaq depa sekoq-sekoq.

Yang sebelah abang Superman tu,  dia la Ah Tat makan banyak macam pantat.



Ni Mantaro,  dah kawen anak dua.  Jangan duk puji kata dia elok.  Nanti dia perasan. #jangankacaulakiorang #next



Deni nama Hanafie Shendo,  dia ni elok juga.  Anak 2.  #jangankacaulakiorang #next



Ini adalah Abang Lan dan Abang Lee.  Kembaq.



Yang ni antara ahli Resdong's sejati.  Masih bujang,  nama dia Abang Ashraf.  Tapi kami panggil dia Wak.  Hemsem,  boleh berlakon,  boleh menyanyi dan diulangi...masih bujang!  Boleh add dia kat sini Ashraf Resdong's



Gigi arnab ni anak 4 tak payah nak mengurat dah.  Nama dia Fairul Niezam.  Tak lama lagi dia akan masuk Raja Lawak ampa boleh tengok dia masuk TV.  #jangankacaulakiorang #next




Ni Wan Faiez a.k.a Ah Tat.  Makan banyak.  Tak mau duduk sebelah dia dah kalau makan-makan.  Dia pun nak try masuk Raja Lawak tak lama lagi.  Doakan dia berjaya.  Oh ya,  masih bujang.  Boleh follow dia.  




Yang ni kalau nak kena introduction jugak memang saja la. MAMAK PUTEH a.ka. Iktiarudin Resdong's.   #jangankacaulakiorang #next


Achan a.k.a Mohd Asrar.  Anak lima,  orang kuat Ashabul Qurban Masjid Wan Chik Ariffin.  #jangankacaulakiorang #next


Deni nama Rizal,  time ni dia tak berapa elok.  Lani dia elok banyak dah sebab duk pi gym.  Anak dua.  Wife dia kawan aku.  Jangan buat leceh.  #jangankacaulakiorang #next



Ni abang Man,  muka dia macam Prof.  Sivamurugan Pandian!  Ni dah kawen ka tak?  Aku pun tak tau.  Nanti aku tanya lain.  HAHAHAH


Deni muka macam apa ja.......kerja Library BM.  Nama dia Whazzy. Dia pun ada anak dah tapi aku lupa anak berapa.  #jangankacaulakiorang #next




 

Tinggal kami dorang la bunga,  satu lagi bunga nama KAK PAH dia tak dapat join sebab dia kerja KL.  Takpa kak Pah,  saya dan Bebear makan untuk Kak Pah.  Hangpa sila follow Bebear tu,  deni artis juga kat Penang ni.



Seronok anak ayam ni duk makan!





Okaylah!  Akhir kata,  kami semua mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan terima kasih kepada Abang Jit Ikan Bakar dan team sebab sponsor kami cast party yang meletops ni.  Makanan sedap insya Allah maintain selalu dan akak pasti mesti lebih ramai orang mai makan lagi.  Yes,  ampa wajib mai try makan sini cuti sekolah ni bawak budak budak semua mai makan.  Memang puas hati!


Abg Jit Ikan Bakar 
Lokasi:  Astaka Stadium Bandaraya Pulau Pinang (Jalan Perak)
Business Hour:  6pm sampai habis (TUTUP HARI SELASA)
Contact number:  01115398910 (Abg Jit)
Facebook:  Abg Jit Ikan Bakar

4 comments:

  1. JUMIE..BEBEAR tu hat buat taktuntuang2 kembang2 idung tu ka?? hahahha. eh belom jawab dah gelak..opss..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa betui laa tu.....popular pompuan ni...baru baru ni dia viral pipi kembung dengan MUA Bella

      Delete
  2. fairul niezam tu kami punya leader masa keja kt domino pizza tahun 2007. Anak 4 dah la ni nohh. Kenai dlu masa dia bujang remaja gitu. Semoga berjaya masuk raja lawak abam fairul! cayalah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha aku dah copy paste komen ni dan WhatsApp kat fairul niezam

      Delete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...