24.11.17

Lagu Pundek by Ze Rebelle


Hello u olls hari tu tertengok sapa ka share video kat Facebook (bukan laki aku....) video muzik pompuan ni Melayu,  lagu dia bertajuk PUNDEK.  Aku ni kalau bab bab maki mencarut memang aku akan tertarik cepat.  HAHAHAH  So tengok lah video dia.  WOWWWW.....orang Malaysia.  Mula-mula duk ingat dia Singaporean.....sebab hala.....sebab spisyis pompuan Melayu tak pakai tudung dah makin pupus kat Malaysia ni.

So akak pun bukaklah page Facebook dia.  INTERESTING.  Dia ni solo artis dari Malaysia yang mengeluarkan lagu-lagu pop-electric.  Kalau nak samakan pop elektrik ni bunyi macam sapa?  Diplo,  David Guetta,  The Chainsmokers dan selainnya.  Semua tu bunyi-bunyi pop elektrik la.  Akak layan jer lagu lagu ni semua asalkan sedap.

Dari segi imej,  Ze Rebelle ni gila-gila sikit.  Very the Cyndy Lauper,  Lady Gaga dan semuanya yang seangkatan.  Berani dan penuh warna-warni.  Cuma,  maybe sebab dia takdak bajet besar macam Lady Gaga apa semua,  so styling dia buat sendiri so ada kalanya mak tengok dia punya look nampak macam biasa,  compare bila dia buat fotoshoot dengan Harper's Baazar teruih boleh nampak kemahalan dalam look dia.  

Ini mak rasa dia buat styling sendiri.


Ni dia buat photoshoot dengan Harper's Bazaar.


click read more

Dari segi muzik, akak rasa disebabkan dia buat muzik dia sendiri,  so boleh rasa macam kualiti muzik dia tak berapa nak meletops sangat lagi.  Mungkin kekangan bajet artis indipendent macam dia nak sewa studio letops semua tak berapa nak ada.




Tapi yang penting,  pompuan ni berani dan dia ada cara dia sendiri.  Banyak muzik dia walaupun for some of it maybe hangpa rasa macam lucah sangat (tapi i sukaaaaaaaaaaaaaa),  tapi dia bawak mesej-mesej berani like lagu Rape Me dia bawak mesej pasai society di Asia (Melayu pun sama) yang merelakan anak dinikahkan lepas kena rogol sebab lebih penting selamatkan maruah keluarga daripada jaga hati dan perasaan anak dia sendiri.  



Pompuan ni dahsyat tau,  muzik dia dah masuk Eropah apa semua.  Kerlas!!  But all i can say is Ze Rebbelle bukan artis Melayu biasa yang ikut acuan sopan,  tak tunjuk tetek,  tak minum arak,  pakai tudung (macam yang duk ada lah).  Kalau bukak kat FB dia ada jugak yang bodo-bodo duk komen "Dia Islam ka?"  Hangpa pi cari sendiri.  

Apa pun,  jom follow beliau dan support indipendent artis macam beliau.  Sebab mak rasa,  dia ni sesuatu!  Facebook:  ZE REBELLE




No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...