29.11.17

Malaysia Tak Hantar Wakil ke Miss World 2017

Hello u olls,  


Masa bulan Mac lagi,  ramai duk PM akak suruh review pasai ni tapi akak rasa macam bek pi la.  Benda ni bukan boleh bantu kurangkan harga minyak kan?  So sampailah dah menang Miss World 2017 baru akak ketengahkan issue ni.


Miss World Pageant yang dikelola oleh Julia Morley dan suaminya Eric Morley (tapi dah matilah kawan tu). Depa ni punya organization macam biasa-biasa ja, banyak skandal duk keluar la orang kata macam contoh dulu depa organize pertandingan ni kat China pastu bagi Miss China menang. And aku rasa depa pun tak berapa nak amik tau sangat pasai organisasi Miss World dari negara-negara lain. Contohnya macam tahun ni yang jadi kat Malaysia. 


Miss World Malaysia 2016/2017 iaitu Tatiana Kumar


Hangpa tau tak, tahun ni Malaysia tak hantar wakil sebab pergaduhan bodo-bodo antara 
Dato' Anna Lin,  National Director & Licensee for Miss Malaysia World 2016 dengan Miss World Malaysia 2016/2017 iaitu Tatiana Kumar.


Benda ni semua berlaku tahun ni bulan Mac apabila Tatiana Kumar menyuarakan pendapat dia dalam laman sosial dia sendiri menyatakan,  dia rasa kecewa sebab dia sebagai MISS WORLD MALAYSIA tidak dapat access (admin) untuk page rasmi Miss World Malaysia.  Ini menyebabkan dia gagal untuk masuk satu pertandingan sosial media Miss World di mana wakil-wakil setiap negara kena post something dan berinteraksi dengan peminat melalui page rasmi masing-masing.

klik read more


So Dato'  Anna Lin ni bengkek dengan penyataan Tatiana Kumar,  terus ambil tindakan mahkamah apa semua dan lucutkan title Tatiana Kumar sebab dia macam melanggar etika sebagai ratu cantik tu.  Haruslah ramai yang tak puas hati dengan mengomen dan mengutuk Dato' Anna melalui penyataan rasmi yang ditulis dalam social media Miss World sahaja.  


Pastu terus dia pun senyap pastu syiok-syiok sendiri duk pi mana-mana event Miss World,  amik selfie dan post gambar dia sendiri dalam laman sosial rasmi Miss World.  Masalahnya dia pun tak cantek nok,  muka-muka makcik Cina biasa di usia 40 an.  Sedih la.  Sebab sorang makcik gila kuasa perasan cantik ni,  terlepas peluang ratu-ratu cantik wakil Malaysia yang lain.  Dan kau dah lucut ratu yang pertama,  kenapa tak hantar 1st Runner Up untuk pertandingan ini? Takdak pun update Shweta Sekhon wakil Malaysia untuk pertandingan ni?



Kalau Tatiana Kumar ni pi join Miss World 2017 pun mesti dia boleh jadikan wakil yang hebat bagi negara kita tau!  Barulah semangat semua mak-mak ayam dan adik-adik satu Melesia untuk menyokong beliau.    



Ini adalah komen yang ditulis oleh Tatiana hingga dia dilucutkan daripada gelaran Miss World Malaysia 2016/2017.  Instead of handling it profesionally,  Dato' Anna Lin terus keluarkan statment macam yang akak copy paste kat bawah ni: 👇🏾👇🏾


ATTENTION

It has come to our attention that there is a breach of our Code of Conduct and contract by the reigning Miss Malaysia World 2016 Tatiana Kumar.

We wish to announce that, after due consideration, with effect 6/3/17, Ms Tatiana Nandha Kumar will no longer be the title holder for Miss Malaysia World 2016.

We are also pleased to announce that Ms Shweta Sekhon (previously 1st runner-up) will now be the winner of Miss Malaysia World 2016/17.

Thank you.

Dato' Anna Lin
National Director & Licensee for Miss Malaysia World 2016
Public statement oleh Dato' Anna Lin melucutkan gelaran Miss World Malaysia untuk Tatiana Kumar.  Dia post ni kat Instagaram sahaja okay!  Hangpa boleh baca la komen orang-orang lain semua duk bara kat dia. 


Ini aku screen shot Dato' Anna Lin feeling selfie sendiri dan post gambar dia dalam laman sosial rasmi Miss World Malaysia.  PERLUKA??????  Lani sapa tak profesional?


Hangpa kalau tak percaya bolehlah pi tengok page rasmi Facebook dan Instagram untuk Miss World Malaysia boleh tengok Dato' Anna Lin ni duk posing-posing SS u olls. Sedih. ps/ kenapa takdak gerakan yang menggesa Deborah Priya Henry untuk jadi National Director untuk Miss World Malaysia!  Hello sapa-sapa tau kot kot ada petisyen untuk benda ni akak nak sign!

Baca sini:  

Social Media Miss World Malaysia yang sendu:

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...