29.11.17

Manushi Chhillar Dinobatkan sebagai Miss World 2017

Hello u olls,

Pada 18 November 2017 yang lalu maka berakhirlah sudah majlis pertandingan ratu cantik Miss World 2017. Sekali ini depa buat pertandingan ini di Sanya, China. And sorry to say la, Miss World punya organization yang dipegang oleh negara United Kingdom ni memang sangkak la berbanding pertandingan Miss Uiverserse yang dipegang oleh negara Amerika. Negara penganjur pun ala-ala sedih, ampa tengokla nanti sash (kain silang) yang dipakai oleh para miss - miss world dari setiap negara macam sedih u olls. Kain satin putin sahaja. Pentas pun very the simple sahaja. Tak nampak grandis pun.


Manushi Chhillar Dinobatkan sebagai Miss World 2017


Okay jom sembang pasai Miss World 2017 yang dah menang. Katanya dengan kemenangan beliau mewakili negara India, so negara India dah setanding dengan Venezuela yang dah menang Miss World sebanyak 6 kali juga. Kerlas....


Manushi seorang pelajar perubatan,  telah ambil cuti belajar selama setahun untuk focus pada pertandingan ini.  WOW,  meletops.  Selain seorang pelajar perubatan,  dia juga seorang penari klasik India yang terlatih.  


Okay dah!  Jom tengok senarai top 15 sampailah top 3! Dan gambar-gambar yang berkaitan untuk tatapan kalian semua.  

click read more


TOP 15
Senarai finalis TOP 15 Miss World 2017 adalah seperti berikut:
  • Mongolia – Enkhjin Tseveendash
  • Russia – Polina Popova
  • South Africa – Adè van Heerden
  • El Salvador – Fatima Cuellar
  • Nigeria – Ugochi Ihezue
  • India – Manushi Chhillar
  • Mexico – Andrea Meza
  • Indonesia – Achintya Holte Nilsen
  • Jamaica – Solange Sinclair
  • Kenya – Magline Jeruto
  • France – Aurore Kichenin
  • Japan – Haruka Yamashita
  • England – Stephanie Hill
  • Macau – Cloe Lan Wan-Ling
  • Korea – Ha-eun Kim  





Miss Mongolia – Enkhjin Tseveendash

Miss Russia – Polina Popova



Miss South Africa – Adè van Heerden

Miss El Salvador – Fatima Cuellar


Miss Nigeria – Ugochi Ihezue


Miss India – Manushi Chhillar

Miss Mexico – Andrea Meza

Miss Indonesia – Achintya Holte Nilsen


Miss Jamaica – Solange Sinclair

Miss Kenya – Magline Jeruto

Miss France – Aurore Kichenin

Miss Japan – Haruka Yamashita

Miss England – Stephanie Hill

Miss Macau – Cloe Lan Wan-Ling

Miss Korea – Ha-eun Kim




TOP 10 
Senarai finalis TOP 10 Miss World 2017 adalah seperti berikut:
  • Russia – Polina Popova
  • Indonesia – Achintya Holte Nilsen
  • England – Stephanie Hill
  • Korea – Ha-eun Kim
  • Jamaica – Solange Sinclair
  • India – Manushi Chhillar
  • South Africa – Adè van Heerden
  • Kenya – Magline Jeruto
  • France – Aurore Kichenin
  • Mexico – Andrea Meza




TOP 5
Senarai finalis TOP 5 Miss World 2017 adalah seperti berikut:

  • France – Aurore Kichenin
  • England – Stephanie Hill
  • Kenya – Magline Jeruto
  • India – Manushi Chhillar
  • Mexico – Andrea Meza



TOP 3
  • MISS WORLD 2017 - Manushi Chhillar (India)
  • 1st Runner-Up - Andrea Meza (Mexico)
  • 2nd Runner-Up - Stephanie Hill (England)










Baca sini: 

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...