19.12.17

Durian Dessert @ Durian Haven Signature - Queensbay Mall


Hello u olls,

Haaa...lepaih aku dan Azmi pi makan kat Mee Tarik Warisan Asli kami turun sampai tingkat bawah,  seret kaki dan perut yang kekenyangan tetapi very the sentap sebab kat Mee Tarik Warisan Asli takdak dessert,  kami pun mai la memanehkan mulut kami di Durian Haven Signature.  Terletak di Ground Floor,  Queensbay,  café kecik ini menyajikan pelbagai jenis juadah pemanis mulut yang berasaskan inti durian asli.

Durian dalam aircond?  NO NO NO.  Masuk café ni memang boleh rasa sikit dia punya gas durian tu.  Tapi kita sebagai pencinta durian memang takdak masalah pun dengan bau ni kan?

Akak ke kaunter untuk menengok apa yang menarik?  Ada macam-macam,  kat display kaunter ada durian pancakes which is actually kita ni duk tau durian crepe la.  Pastu ada cakes,  daifuku (macam mocha la u olls,  Japanese dessert) dan cream puff.

Tapi mata aku tertarik pada tawaran yang ada kat dinding,  iaitu Premium D24 Durian Gelato only RM6.90 dan Durian Pancake RM7.00!  Aku beli durian gelato dua (sorang satu) dan durian pancakes amik 1,  nak try dulu kan.



click read more




Ni gambar depan Durian Haven Signature.  Uncle dan aunty ni tak berganjak punya lama,  so amik gambar depa sekali.


Ni gambar dalam kedai.  Group yang ada uncle botak tu makan banyak...depa order macam-macam.  Sorry tak leh nak fight dengan depa,  sebab kami kekenyangan.


Ni kat display ada macam-macam makanan depa duk jual kat dalam display ice box ni.


Yang durian tu bukan durian betui,  depa saja bubuh la hat mainan punya.




Yang ni Durian Pancakes depa,  ada 3 ketui RM7.00 satu pinggan ni.  Jangan pandang rendah pada kekecilan durian pancakes ni sebab rasa dia memang TERBAIK wehs.  Aku dengan Azmi jadi koma lebih kurang 2.57 saat lepas makan durian pancake ni.


Nenjia deni duk nak telan.......


 

Ni dia punya gelato.......


Durian pancakes yang dah siap-siap bungkuih.  Ramai duk mai beli tau!





Akak dan Azmi Marni Jarum Ibu Ratu Taman Tun Sardon

Sekali durian pancakes mai....mak aiiii...punyalah kecik!!!! Ha laaa kami dorang dah macam Ninja Turtle punya besaq kan?  Dapat pancakes punya kecik jadi musykil la hat ni untuk kami ka untuk semut?  Tapi nak habaq mai the moment pancakes tu masuk mulut,  kami dorang tercengang....memang sedap sangat-sangat.  Boleh rasa dia punya DURIAN grade baik punya dia bubuh dalam tu!  So walaupun sedap gila babi tapi kami tak tambah order lagi sebab kena sabaq sat makan gula banyak-banyak,  ais krim pun dah order kan?

Dia punya gelato,  well....okay la.  Rasa la durian tu,  tapi tak berapa berkrim sangat.  Sebab gelato kan dia macam creamy sikit tekstur dia.  

Okay ini sahaja review akak pasai Durian Haven Signature kat Queensbay Mall ni.  Hangpa kalau mai Queensbay,  cubalah try dia punya pancakes!



Durian Haven Signature - Queensbay Mall
Lokasi:  Gf-05, Ground Floor, Queenabay Mall Penang,  11900 Bayan Lepas
No tel:  017-208 8767
Facebook:  https://www.facebook.com/durianhavensignature/

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...