14.12.17

Teh Tarik Harimau, Penang


Nampak aku bagi harimau ni minum teh tarik.


Hello u olls,

Sapa nak terasa,  terasa pi la.....tapi nak habaq mai aku paling tak boleh belah pi minum kat Starbuck ataupun Coffee Bean ataupun Gloria Estafan ka apa semua yang sama waktu dengannya.  Style mahai nak mampuih pastu duduk kat sana kena macam sopan-sopan dan aku tak suka orang sekeliling kat kedai kopi tu nanti muka stuck up macam ada cop kat dahi "Weh...aku minum kopi mahai kot...satu cawan aku ni boleh isi minyak kereta Viva pusing USM 3 hari tak habis..."  Dalam erti kata lain,  muka poyo.

Aku suka lepak.....................cafe yang tak berapa orang tau,  tak ramai orang dan yang paling penting coffee dia tak mahai sangat.  Kalau setakat satu cawan RM6 ka apa,  aku boleh terima lagi.  Halaa.....sebab nak cover duit bill aircond kat cafe tu.


Baru-baru ni,  kawan aku Nadia Khoo telah memperkenalkan aku satu kedai teh tarik mamak yang sangat sempol.  Aku tak tau apa nama kedai ni, tapi aku panggil dia Teh Tarik Harimau sebab kat tepi gerai ni depa lukih harimau kat dinding.  Kerlassssssssssssssssss....

Hangpa kalau ronda-ronda blah Chulia Street, menuju Jetty,  hangpa boleh nampak kedai ni blah kiri jalan.  Tak ramai orang mai lepak sini,  nampaknya banyak pakcik dan makcik old school yang sangat friendly.  Style duk sembang-sembang dengan kami sebelah meja macamlah dia nak bayar kami punya bill.  HAHAHA. Aku try cari ataih Google maps tapi aku jadi migraine duk cari.  Tapi ampa try la cari sendiri,  like i said,  masuk dari Chulie Street,  tengok ja kiri.


Okay dah....jom tengok gambar-gambar kami duk lepak.  

click read more




Mak ayam dan harimau.




 Kat sini makanan semua style simple.  Pak tongko/cakoi dengan kari.

 Teh tarik...

  
Maggie goreng.


Teh halia ais!



Ni Nadia dan Ridhwan Shariff.


Thanks Nadia show aku tempat lepak yang cool dan very the PENANG style.  Aku suka.

3 comments:

  1. Sedap aikhh Teh Tarik macam nih...!sukee....
    Tapi betul pun...memang kalau masuk kedai kopi yang sewaktu dengannya tu muka masing-masing macam control apatah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaa hang pun duk pi apaaaa kopi yahudi ni semua hahahaha

      Delete
  2. Hahaha..memang punnnn....free punya pasaiiiii....

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...