28.2.18

Resdong's Team Melawat Langkawi ~ Durian Perangin Waterfall

Terima kasih Mamak atas gambaq yang ohsem!  Who runs the world? MAMAK!!

Okay u olls,  now akak nak cerita pasai satu ayaq terjun yang kami jelahi masa mai kat Langkawi ni.  Kalau sebut pasai ayaq terjun kat Langkawi,  akak rasa the only ayaq terjun yang terlintas kat kepala hangpa mesti Air Terjun Perigi Tujuh kan?  Haaa...sebab Air Terjun tu yang paling popular dan sering disebut-sebut dalam majalah Mastika sebab kisah-kisah puaka niyang rapiknya.  Tapi kawan akak Shad last year dia mai Langkawi,  dia habaq dia dan kawan-kawan dia pi satu air terjun kat Langkawi bertajuk Temurun Waterfall.  Cantek jugak tengok gambar yang Shad tunjuk,  tapi masa kami mai Langkawi kali ini,  memang banyak kali akak duk cadang kat group kami untuk mai Air Terjun Temurun.

Tapi macam mana ka last minit,  Mantaro mencadangkan kita pi Durian Perangin.  Air terjun tu hanya lebih kurang 10 minit dari lokasi challet kami duduk kat Tanjung Rhu ni.  Akak kan jenis optimistik person,  so akak pun okayyyy jommmm tak kisah jomlah pi Durian Perangin walaupun nama air terjun ni I olls tak pernah dengar langsung.  Pastu pulak kan,  nama pun macam lawak,  PERANGIN MALL kah?


 
Baru feeling nak amik gambaq sorang-sorang,  pastu sat ja lepaih tu,  ponen lain pun masuk.


Last sekali kami pun sampai kat sini.  Tempat parking kosong (so baguihla...tak ramai orang).  Jalan nak masuk air terjun ni ada kedai-kedai kecik yang jual cenderamata,  baju mandi dan sebagai dan makanan.  Sorry akak tak amik gambar kedai-kedai tu,  ampa boleh pi Google sendiri kat blog lain.  

Yang bestnya nak masuk air terjun ni tak kena bayaran....(macam air terjun lain akak duk pi...pass masuk ja dah kena sorang RM3 la apa semua).  BAGUIH! Walaupun takdak bayaran masuk air terjun ni tapi pemandangan sangat cantek,  flora dan fauna memukau,  bersih....toilet dia sangat bersih okay and paling penting sekali,  takdak monyet yang menakutkan.

Akak dah cuba google sana sini untuk tau lebih lanjut pasai Durian Perangin Waterfall ni,  tapi rasanya tak banyak orang bercerita pasai ayaq terjun ni kecuali amik gambar yang cantek-cantek kat sini.  Akak macam kecewa la sikit,  ha laa....nak tau la kot kot ada kisah misteri ka,   pasaipa nama tempat ni Durian Perangin ka....apa apa la kan?  Tapi takdak,  okay so sapa sapa yang baca blog akak,  hangpa kalau orang Langkawi,  kot kot ampa ada story pasai tempat ni,  please share with us ya!
click read more

27.2.18

Resdong's Team Melawat Langkawi

Hello u olls,

Sebenarnya,  awal tahun kami plan nak buat teater show,  tapi nak buat macam mana,  kami punya permohonan nak buat kat dewan sekian-sekian (area Kepala Batas) direjek atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan,  maka kami bersepakat....JOM PI BERCUTI.  Masa duk meeting nak pi bercuti,  semua orang mempunyai cita-cita besar nak pi bercuti kat macam-macam tempat,  tapi tempat yang jenis PULAU menjadi kategori yang menjadi pilihan hati la.  Tak tau macam mana,  kami terpikiaq PULAU LANGKAWI.  Nak pi sana pun senang,  aktiviti macam-macam nak buat,  in term pun budget .....sangatlah okay.

Akak dan Mantaro diberi tanggungjawab oleh boss kami Encik Lanun untuk menyusun atur hal nak pi sana.  Akak buat booking flight dan tukang jaga duit,  Mantaro tukang survey dan buat confirmation.  Alhamdulillah,  maka pada 9-11 Februari yang lalu,  kami pun pergi lah ke Langkawi.

Kami pi sana naik flight (fewwiiittt),  pi hari Jumaat.  Sampai ja,  kami pi check in di challet kami iaitu di Tanjung Rhu.  Malam tu free and easy (just pi makan kedai tomyam yang sedap di Pekan Kuah).  Then hari Sabtu pagi-pagi kami pi island hoping then petangnya kami hiking naik pi tengok air terjun Durian Perangin.  Hari Ahad,  shopping apa lebih kurang pastu balik.

Haaa...memang dalam trip ni akak sorang pompuan hat lain semua jantan.  Masa nak pi memang nervous,  siap duduk kat ruang tamu,  terdiam macam melihat masa depan.  Tapi,  laki akak pesan lagu ni "Alah...hang buat ja macam hang nak keluar dengan gang ponen hang....so semuanya tak akan jadi masalah," kerlas tak laki akak?  Bagi pelepasan yang meletops.

Alhamdulillah,  percutian kami masa tu memang best sebab bayangkan dari Jumaat sampai Ahad,  aku kira gelak tak berhenti sampai sakit pinggang dan sakit mulut.  These are some of the cerita yang jadi kat sana:


click read more

20.2.18

Ulasan AJL 32 - Fesyen Karpet Merah



Ifa Raziah
Dress by Shanell Harun
Make up by Razzi Musa

Aishah Azman
Dress by Zamri Touch
Make up by Khai Baha

Ezlynn
Dress by Dwen Raha



Altimet


Nur Sajad
Dress by Viva La Gia
Make up by Gie Ismail




Dress by Ezuwan Ismail
Make up by Nadia Humaira Onn


Daler Yusof
Outfit by Rizman Ruzaini



Aman Nassim dan Riz Amin



Zizan Razak

Nazim Othman

Suit by Qudyn Aziz

Waris


Amira Othman
Make up by Yna Sakinah



Reshma AF
Dress by NAF CoutureZabir Arfan
Make up by Shah Ezard

Siti Sarah Raisudin dan Shuip
Siti Sarah's dress by Shanell Harun
Make up Siti Sarah by Epie Temerloh
Suit Shuib Sepahtu by Bono Men's Wear


Mira Filzah
Dress by Brian Khoo and styled by Naz Living a Style
Make up by Nurul MF

Zarul Umbrella and wife



Siti Sairah Tarudi dan teman
Dress Siti Saerah by Faizzal Annuar
Make up Siti Saerah done by Helmy Sharip



Emma Maembong



Noraniza Idris
Dress by Mutiara Mior
Make up by Martina


Mimi One Nation Emcee
Style by Yanna Husin


Nita Hamzah



Maria Tunku Sabri
Outfit by Anas Abdulllah
Make up by Laila Rohani

Farah Ezel & Aiman Tino

Farah Ezel dress by Sara J
Make up Farah Ezel by Riena Yusri

Aiman Tino's outfit by Benua Clothing


Shiha Zikir
Outfit
Make Up Alha Alfa
Hair Do by Syhimran

Sufian Suhaimi







Khai Bahar in Azhar Zainal



Ezani


Nadia brian

Hanna Elite

Sharifah Zarina
Outfit by Anas Abdulllah
Make up by Emy Borhan

Indah Ruhaila
Dress by Seth & Luna
Make up by Shaari Amin



Tak Kenal




























Sumber:  https://www.rotikaya.com/gaya-selebriti-sekitar-karpet-merah-ajl-32/1-gaya-selebriti-sekitar-karpet-merah-ajl-32-rotikaya/





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Makan Malam bersama Founder SchocoLITE