1.3.18

Resdong's Team Melawat Langkawi ~ Lunch di D'bendang Nasi Campoq Ayer Hangat


Haaaaa....hangpa kalau ronda mai Langkawi,  toksah duk pi makan area Chenang apa semua tu.  Pekan-pekan pelancongan tu semua,  charge mahal,  lauk pauk pun dah komersial.  Hari terakhir team Resdong's kat Langkawi,  kami mai lunch di D'bendang Nasi Campoq Ayer Hangat.  Kalau dari challet kami duduk di Tanjung Rhu,  memang dah dekat sangatlah.

Actually D'bendang Nasi Campoq Ayer Hangat adalah milik keluarga kenalan kami di Langkawi iaitu Nizam.  Kami sampai-sampai Langkawi ja,  dia awai-awai duk roger dah.  Masa kami BBQ pun dia dan keluarga mai jenguk kami juga.  So memang eloklah kami pi check it out tempat dia.


click read more


Kat D'bendang Nasi Campoq Ayer Hangat juga,  ada indoi (buaian) paling rendah di dunia.

So memang pilihan kami tepat lah.....sebab D'bendang Nasi Campoq Ayer Hangat menyajikan hidangan kampung style!  Nasi putih,  ikan laut (macam-macam jenis) yang digoreng,  masak gulai,  pastu ulam-ulaman apa semua.

Tapi....sooorrrry sangat-sangat,  sebab akak dah balik Penang lani nak tulis blog baru perasan...ehhh rupanya...akak tak amik gambar makanan pun.  Sorry guys!

Pastu,  kalau hangpa group besar,  macam gang motor ka apa semua,  memang sesuai mai sini sebab tempat ni besaq!  In fact masa kami mai pun,  gang motor penuh!

D'bendang Nasi Campoq Ayer Hangat
Facebook:  D'bendang Nasi Campoq Ayer Hangat
Lokasi:  Dari bulatan dekat Tanjung Rhu tu,  amik jalan ke arah Kolam Air Panas,  jalan straight ja,  tengok blah kiri nanti nampak kedai ni.



Yang kanan sekali dalam gambar ni,  baju merah....tu la Nizam.

1 comment:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...