17.5.18

MET GALA 2018 - Part 2



Hello u olls,

Let's get to business.  Okay post MET GALA 2018 - Part 2 dan Part 3,  akak bubuh semua gambar selebriti yang memperagakan fesyen di karpet merah event ini.  Jom baca.  Akak susun mengikut kategori tertentu.


POPE RIRI
Satu-satunya orang yang akak bubuh dalam kategori ini adalah Rihanna.  Kategori Pope Riri,  walaupun ramai yang mengambil inpirasi fesyen para paderi,  cardinal,  rahib malah pope,  tapi akak rasa,  Rihanna sorang yang betul-betul mengambil inspirasi fesyen pope ke arah tahap yang lebih tinggi.

Rihanna In Maison Margiela Artisanal by John Galliano

Kerlas pope tunjuk paha.  Confirm ramai nak convert to Christianity.

I like the fact that she makes her make up so grayish and subtle.  Sebab bagi orang focus kat baju dia!





JOAN OF ARC
Zendaya adalah antara selebs yang menggayakan karya fesyen inspirasi Joan of Arc,  tapi ramai buat tak jadi.  Antaranya,  Shailene Woodley.  Nanti hangpa tengok kat post sebelah,  akak tunjuk gambar dia.  Tapi gaya Zendaya melalui karya Atelier Versace ni cantek sebab dress ini sendiri,  aksesori,  make up dan rambut!  Semuanya kena!

Zendaya Coleman in Atelier Versace






FATHER & SISTERKategori ini adalah untuk they olls yang pakai baju inspirasi para pakaian uniform seorang biarawan dan biarawati.  Malah ada juga yang mengambil gaya POPE,  tapi it can only be one POPE,  so akak pilih POPE RIRI.  Yang lain-lain,  kena duduk kat kategori ini.


Alicia Vikander in Louis Vuitton
Bentuk baju ni tak best.  Make up dia awat macam kelabu?  Macam salah foundation kan?



Jennifer Connelly in Louis Vuitton
Deni punya baju,  Alicia Vikander dan sapa lagi sorang tu...LV punya design.  Semua sama. 



Misha Nonoo
Tak tau sapa buat baju dia ni.



Ruby Rose in Tommy Hilfiger
Kerlas kak tom kita meletops.  Mesti ramai kak less yang suka tengok kak tom kita ni.




Greta Gerwig In The Row
Very the biarawati meletops.




Imaan Hammam in Zac Posen
Zac Posen memang teror bab-bab pembentukan kain.  Yes,  walaupun nampak kakak ni macam berselimut tapi hang cuba pikiaq...macam mana dia boleh buat kain ni keraih dan duduk elok kat badan dia.  Tak nampak pun bekas jahitan di mana-mana.  INILAH COUTURE!





Janelle Monae In Marc Jacobs
Selepas berparty beliau boleh terus turun ke kebun.  ps/  Tapi memang ada tau sesetengah baju father kat area Italy punya gereja,  depa pakai topi bentuk macam ni.




Jennifer Lopez In Balmain 
Over lah deni!

Jourdan Dunn in Diane von Furstenberg 



Kim Kardashian In Atelier Versace 
Tudiaaaa...buah geduak kaler emaih!



Lily Aldridge in Ralph Lauren Collection 
Tali kat pinggang tu kerlas....



Mackenzie Davis In Chloe 


Olivia Munn In H&M Conscious Collection
Deni muka berubah sangat dari dulu.  Orang kata dia operation tak mau mengaku nih.  Dia kata,  dia duk diet dan eksesais...so strukture lemak kat muka pun berubah.  Ba alip tah wau ha.



 
Taylor Hill in Diane von Furstenberg



Tessa Thompson In Thom Browne





MARY MADONNA
Kategori ini akak namakan Mary Madonna kerana semua persalinan dalam kategori ini adalah inspirasi daripada Virgin Mary yang melahirkan Jesus Christ.  Imej ini menjadi kebanggaan penganut agama Kristian yang sering diolah pada lukisan,  patung dan hiasan kaca di gereja.

Marjorie Harvey in Dolce & Gabbana
Sangat suka look ini.  From the dress,  sarung tangan,  bunga rose!  Nak tau sapa pompuan ni?  Beliau adalah isteri kepada hos lawak yang salah sebut nama pemenang Miss Universe,  Steve Harvey.


Amanda Seyfried in Prada



Anya Taylor Joy In Dolce & Gabbana Alta Moda



Blake Lively in Atelier Versace
Ramai yang puji look ini.  Dress ini sangatlah halus buatan seni nya.  Memang meletops.  Hangpa close up tengok kat bahagian atas dress,  ala-ala korset.  Pastu dengan details dia semua.



 
Cardi B In Moschino by Jeremy Scott
Dress ni memang meletops.  Disebabkan beliau selalu tampil dengan pelbagai warna,  tiba-tiba warna ivory ini menaikkan seri beliau.  Aku suka walaupun dia mengandung tapi somehow dress dan corak kat bahagian perut tak nampak.  Pencipta dress ini Jeremy Scott pun pakai seluar dan jacket sedondon.




Emilia Clarke In Dolce & Gabbana Alta Moda 
Sangat suka!


Kate Bosworth in Oscar de la Renta


Katharine McPhee In Georges Chakra Couture 
SUKA GELANG TU!

Kerry Washington in Ralph Lauren Collection 
First time akus uka apa deni pakai.


Lily Collins in Givenchy Haute Couture


Lynda Carter In Zac Posen 
Kalau sapa tak tau,  ini adalah pelakon lama yang merupakan the original Wonder Woman.  Cantek kan?


Madonna In Jean Paul Gaultier Couture
Aku suka look ini daripada look dia dulu dulu tu,  over macam binatang.




Mindy Kaling In Vassilis Zoulias 





Priyanka Chopra in Ralph Lauren Collection 




Rita Ora In Prada
Setelah beberapa kali mencuba,  aku rasa ini first time Rita Ora cantek kat red carpet MET Gala.  Sebelum ni dia macam cuba la nak buat meletops,  tapi still tak meletops.  Aku suka look ini.  Ala-ala Beyonce masa Grammy Awards Show 2017.




Rosie Huntington-Whiteley In Ralph Lauren Collection
Suka gelung kat kepala tu!!


Sarah Jessica Parker in Dolce & Gabbana Alta Moda
Ramai yang tak suka.  Tapi AKAK SUKA!  Walaupun nampak keras tapi sebenarnya baju ni ada cerita dia yang tersendiri.  Akak suka!



Sarah Paulson In Prada
Beliau dalam bentuk baju kesukaan dia.....takdak bentuk.


SZA In Atelier Versace

Winnie Harlow in Tommy Hilfiger




MERAH DAN CEKAK
Yang ni actually dia ala-ala Mary Madonna juga,  tapi depa pilih untuk pakai warna merah.  So saja akak susun asing kat sini.

Amber Heard In Carolina Herrera

Anne Hathaway In Valentino Couture

Katherine Langford In Prada 







ANGELS
Tak berapa ramai yang amik tema ini.  Mungkin kalau berkepak nanti disamakan pula dengan Victoria Secret's Fashion Show.  Tapi tak mengapa,  jom kita tengok siapakah yang jatuh dari syurga?


Evan Rachel Wood In Altuzarra 

Irina Shayk in Atelier Versace 

Katy Perry In Atelier Versace 
Suka kepak ni, tapi tak suka dress dan kasut tu. Kalau dibuat terus dress labuh yang lebih angelic aku lebih suka.

Jangan lepas untuk baca review akak berkenaan MET Gala 2018 yang lain.  Here are the links:

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...