17.5.18

MET GALA 2018 - Part 3


Hello u olls,

Welkem to part 3, kalau sapa yang terlepas untuk baca review utama dan ulasan part 2, takpa, kat bawah nanti akak share link siap-siap. Akak susun ikut kategori. Dan tak semua akak komen ye, kalau akak memang takdak apa nak cakap kat baju tu, akak tak cakap.

ELEGANZA
Kategori ini akak khaskan untuk they olls yang pakai dress yang amik elemen gereja tu sikit sikit sahaja dan inteprate menjadi gaun/dress yang elegen. Harap u olls setuju dengan pilihan akak.

Anna Wintour In Chanel Couture
Kepada Mama Gina,  haaa nenjia...tengok Kak Anna pakai apa.  Haruslah Chanel!


click read more




Michelle Williams in Louis Vuitton
Samalah gang-gang LV, depa tak kira tema apa pun, style dress depa sama ja.



Ashley Graham in Atelier Prabal Gurung
Kerlas wanita agam ni!  Aku suka!



Ashley Olsen & Mary-Kate Olsen In Vintage Paco Rabanne
Ni memang syle depa.  Oversize kaftan.  Tapi aku suka kaler ni depa tak nampak sangat macam sampah.  Dan aku rasa sesuai tau tema ni dengan signature style depa,  iaitu......depa ni adalah pengikut Jesus zaman dulu-dulu duk kena seksa.




Alek Wek in H&M
Lamaaaaaa tak tengok Alek Wek!  Baju ni gorjess...inspirasi pada cermin-cermin di tingkap gereja.  Tapi akak bubuh kat sini sebab elemen tu sikit ja!~



Bee Shaffer in Valentino Haute Couture
Anak Anna Wintour.  Muka dia macam Anna Kendrick kan?



Diana Kruger in Atelier Prabal Gurung
Kerlas!  Simple tapi vas.



Emma Stone In Louis Vuitton
Yang ni pun LV tapi elok dan berlain la sikit. 



Gabrielle Union In Prabal Gurung


Jasmine Sanders in H&M
My favorite for the red carpet!



Kendall Jenner in Off-White creative director Virgil Abloh



DI LUAR DARI KATEGORI
Kategori ini akak bubuh kat they olls yang akak rasa terkeluar daripada kategori/tema untuk MET Gala tahun ini. Ataupun depa memang mesej disebalik karya fesyen ni akak yang tak faham.  Walaupun terkeluar dari kategori,  tapi some of the look are amazing ya!




Tracee Ellis Ross in Michael Kors Collection
Kerlas mak ayam ni!  Aku suka dress ni.


Amal Clooney In Richard Quinn
Baju ni katanya diperbuat daripada tin foil material.  Memang tengok video nampak dia kembang keraih,  tapi ringan duk terbang.  Amal rasa takut nak sambung pakai baju ni sampai last sebab takut koyak.  So dia tukar pakai baju lain through out the event.

Amal Clooney In Tom Ford
Dress lain yang dia pakai.  Elok jugak baju ni.


Donatella Versace In Versace
Makcik ni,   tali pinggang signature Versace dia tak pernah tinggal.



Lena Waithe In Carolina Herrera



Salma Hayek In Altuzarra
Nenjiaa...taman burung. Tapi ada orang komen kat FB i olls, dia kata, lukisan ni inspirasi syurga.


Scarlett Johansson In Marchesa



JANTAN
Kategori ini untuk semua jantan elok yang berani pakai selain tuxedo atau suit.


Andy Cohen in Dolce & Gabbana Alta Sartoria

Jeremy Scott in Moschino

Trevor Noah in Balmain
AKU SUKA LOOK NI!


Christian Combs in Dolce & Gabbana Alta Sartoria
Anak P Diddy.  Kerlas!


Chadwick Boseman In Versace

Darren Criss in Dolce & Gabbana Alta Sartoria
Kak Ren berayaq la tengok deni.



Jaden Smith in Louis Vuitton
Orang pakai hembek,  deni bawak platinum album dia sebagai aksesori. 


Jared Leto in Gucci
Penjelmaan Jesus.



Pharrell Williams & Helen Lasichanh In Chanel
Depa ni laki bini memang cool!

The Migos in Vercase
I love the jacket.  Memang style!



TAKE ME TO CHURCH
Kategori ini akak susun berdasarkan pembacaan yang akak buat mengenai baju-baju depa ni. Depa menggunakan seni bina gereja sebagai inpirasi kepada baju-baju ini. Daripada lukisan pada siling dan dinding gereja, kaca pada tingkap gereja malah bilik kayu untuk membuat konfesyen!  Memang amazing.


Ariana Grande In Vera Wang
Tau tak dress ni adalah inspirasi siling Sistine Chapel.  Kerlas...akak sangat suka.  Pembuat baju ni,  Vera Wang memang jinies.  Sebab masih pandai nak blend dengan Ariana Grande punya signature look.



Cara Delevingne In Christian Dior Couture 
Confession queen!


Gigi Hadid in Atelier Versace
Inspirasi tingkap gereja.  Yes, yes,  yes,  Muka dia macam akak sikit.  Akak terima.


Stella Maxwell in Moschino


NOT NAIS
Kategori ni mesti ada. Macam mana pun depa cuba untuk olah tema yang diberikan, bagi akak depa gagal. Sama ada tak faham atau simply over do!



Kris Jenner in Tommy Hilfiger
Deni masa bila pun nak pakai bulu!


Zoƫ Kravitz in Saint Laurent by Anthony Vaccarello
Deni amik tudung selendang pastu ikat kat pinggang jadi dress.



Bella Hadid in Chrome Hearts x Gareth Pugh
Dia nampak macam orang jahat.



Doutzen Kroes in Sies Marjan



Frances McDormand In Valentino Couture



Juliette Binoche In Balmain



Kate Upton in Zac Posen


Lana del Rey In Gucci



Letitia Wright In Coach

Mary J Blige In Atelier Versace 


Nicki Minaj In Oscar de la Renta

Sasha Lane In Tory Burch


Selena Gomez In Coach

Shailene Woodley In Ralph Lauren Collection

Solange Knowles In Iris van Herpen Couture


Jangan lepas untuk baca review akak berkenaan MET Gala 2018 yang lain.  Here are the links:

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...