23.5.18

Ramadhan Buffet Dinner 2018 "Bazaar Ramadan" @ Royal Chulan Penang


Hello u olls!

Terlepas semua jemputan review Ramadhan Buffet di hotel2 sekitar Penang sebab selalunya review untuk media members dibuat dalam tempoh sebulan sebelum Ramadhan. Tapi thanks to Vayshnavee Shunmugam and team from Royal Chulan Penang sebab jemput jugak kami mai bersama blogger lain Lia Hasty & El Darwena. Nantikan review akak dalam blog tak lama lagi.






click read more



So here are my review untuk  juadah berbuka puasa bersempena dengan Ramadhan Buffet di Royal Chulan Penang. Akak sangat puas hati kat sini sebab pilihan yang banyak, hidangan yang enak dan lazat, dessert makin banyak pilihan dan paling penting....lokasi dia very nice. Makan di bangunan heritage u olls. Rasa macam English Vinglish macam mana ka.



Kalau dari jalan besar sebelah iaitu Pengkalan Weld,   betul-betul opposite dengan Pangkalan Raja Tun Uda hangpa akan nampak bangunan lama ni.  Bangunan khazanah ini dahulunya adalah gudang untuk perusahaaan import export yang dimiliki oleh Bousted Group.  Kalau hangpa masuk hotel,  nanti depa akan paparkan gambar-gambar lama dan poster yang menunjukkan sejarah hotel ini.





Akak posa...tak berapa ada mood nak posing.  Kalau tidak.....HERM......



Bahagian atrium hotel yang menghubungkan bangunan heritage dan bangunan baru dijadikan ruang untuk actions stalls sempena Bazaar Ramadhan!


Bayangkan jalan ni dulu,  tok-tok kita kerja dengan orang puteh duk kena angkut guni.


  
Sri Tanjung Cafe


Bersama Vee and Jacq,  team marcom Royal Chulan.  Thanks u olls jemput akak.


Haaa pak gemok ni makan apa?  Nah!





  

Here are some of the food akak makan.  Some la sangat!  Banyak ni....haaa....memang puas hati!  Semua sedap.


Antara yang menjadi tarikan kambing bakar dan nasi arab, bubur lambuk, sup tulang, Nasi Ayam Hainan, Char Koew Teow, Roti Canai & Martabak, Ikan Bakar, Pulut Kuning dan macam-macam lagi lauk pauk! Jom tengok gambar yang kami ambil. For more info, nantikan review penuh dalam blog akak kelak.

Ramadhan Buffet Dinner 2018 "Bazaar Ramadan" @ Royal Chulan Penang
πŸ“†18 Mei - 13 Jun 2018
⌚7.20 pm - 10.00 pm
πŸ“Sri Tanjung Cafe, Level G, Royal Chulan, Penang.

HARGA
πŸ’΅RM88nett (Adult)
πŸ’΅RM58(Senior Citizen/Children)

SPECIAL PROMOTION
πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘¦‍πŸ‘¦πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘§BUY 8 GET 1 FREE! πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘¦‍πŸ‘¦πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘§

For booking:04-259 8888 ext 8910
Facebook:  Royale Chulan Penang
Instagram:  @royalechulanpenang
#ramadhanbuffet #penangramadhanbuffet2018 #ramadhanbuffet2018




Menu Ramadhan Buffet Dinner 2018
Menu bertukar-tukar setiap hari,  namun untuk action stall dan beberapa tarikan utama seperti kambing bakar dan kekal!  Jom tengok gambar juadah yang akak telah rakamkan.


SALAD AND APPETIZER

Chef Salad, Rojak Buah-Buahan, Assorted Meclun Mix, Thai Papaya Salad.  Kimchi Salad, Paceri Terung, Salad Telur Puyuh, Kerabu Ikan Masin, Assorted Jeruk Madu.  Ulam-Ulaman Kampung (6 Types), Kerabu Terung Berlada, Kerabu Mangga Muda, Penang Pasembor Condiments And Pickles: Sambal Belachan, Tempoyak, Budu, Sambal Belimbing, Papadom, Ikan Masin, Keropok Ikan, Sambal Pudina, Telur Masin, Air Asam Limau, Sambal Cili Manga, Tartar Sauce, 1000 Island, Shallot Vinaigrette. 


Assorted Meclun Mix & Salad Telur Puyuh


Chef Salad & Kimchi Salad




Thai Papaya Salad & Kerabu Mangga Muda



Sambal Pudina,  Sambal Belachan, Tempoyak, Budu & Sambal Belimbing


Telur Masin & Paceri Terung


Kerabu Ikan Masin


Ikan Masin




Rojak Buah-Buahan


SOUP
Sup Tulang Rawan Berempah.  Ini memang kegemaran tetamu yang berkunjung di Royal Chulan Penang saban tahun!



Ramadhan Buffet Dinner 2018 "Bazaar Ramadan" @ Royal Chulan Penang
πŸ“†18 Mei - 13 Jun 2018
⌚7.20 pm - 10.00 pm
πŸ“Sri Tanjung Cafe, Level G, Royal Chulan, Penang.

HARGA
πŸ’΅RM88nett (Adult)
πŸ’΅RM58(Senior Citizen/Children)

SPECIAL PROMOTION
πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘¦‍πŸ‘¦πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘§BUY 8 GET 1 FREE! πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘¦‍πŸ‘¦πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘§

For booking:04-259 8888 ext 8910
Facebook:  Royale Chulan Penang

MAIN DISHES
Main dish terdiri daripada juadah nasi dan lauk pauk yang pelbagai.  Jom tengok apa yang dihidangkan masa hari akak buat review.

Ikan Bawal Kicap

Udang Masak Kapitan

Fettuchini Ala Vongole

Ayam Percik Sira Madu

Daging Goreng Kunyit Minang

Steamed Fish Fillet With 3 Flavour Sauce

Wok Fried Squid With Onion And Black Pepper

Stir Fried Mixed Vegetables With Oyster Sauce 


Chicken Green Curry

Telur Bistik



ACTION COUNTERS


Chicken And Beef Satay With Condiments



Selection Of ‘Ikan Bakar’ With Sambal & Air Asam Cili Padi




Nasi Arab & Kambing Panggang Golek With Mint Beryani Sauce

Pulut Kuning Kukus Kari Ayam Sticky Yellow Rice With Chicken Curry

Jetty Apam Balik With Choice Of Sweet Corn, Banana, & Peanut Butter


Cucur Kepah Berlauk With Condiments

Bubur Lambuk With Condiments

Roti Canai & Murtabak With Curry, Dhall And Condiments

Ayam Goreng Berempah

Hainanese Chicken Rice



DESSERT
Im so happy tahun ini pilihan dessert untuk bazaar ramadhan di Royale Chulan telah diperbanyakkan!  Ini bermakna komen kami tahun tahun lepas diambil kira.  Selain dessert tradisi Malaysia yang menjadi kesukaan,  dessert orang puteh pun banyak.  Hot dessert seperti pengat pisang dan pudding roti pun ada!



Tropical Fruits Platter, Pandan Panna Cota, Sago Gula Melaka Assorted Fruit Jelly, Assorted Butter Cake, Mango Pudding, Aneka Kuih Bakar Cucur Keria, Sago Pengat Pisang, Chocolate Eclairs, Cream Puff, Chocolate Bread And Butter Pudding, Lemon Tart Mini CrΓ¨ame Caramel, Strawberry Mousse, Assorted French Pastries,  Buah Kurma Fountain & Agar Agar Santan


Buah Kurma Fountain







Kuih muih tradisi Malaysia.
















Buah buahan tropika segar juga disajikan.




Ice Kacang With Condiments & Cendol With Ice Cream

BEVERAGES
Air Soya, Air Bandung, Teh Tarik, Lemonade Juice, Mata Kucing, Longan, Coffee & Tea

Ramadhan Buffet Dinner 2018 "Bazaar Ramadan" @ Royal Chulan Penang
πŸ“†18 Mei - 13 Jun 2018
⌚7.20 pm - 10.00 pm
πŸ“Sri Tanjung Cafe, Level G, Royal Chulan, Penang.

HARGA
πŸ’΅RM88nett (Adult)
πŸ’΅RM58(Senior Citizen/Children)

SPECIAL PROMOTION
πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘¦‍πŸ‘¦πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘§BUY 8 GET 1 FREE! πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘¦‍πŸ‘¦πŸ‘©‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘§

For booking:04-259 8888 ext 8910
Facebook:  Royale Chulan Penang

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...