29.7.18

100 Days New Malaysia Sunday Buffet Lunch di Flamingo Hotel by the Beach


#LambangKecantikan.  Haa nampak akak punya posing sampai langit kat belakang duk mai mendung teruih.


Hello u olls!

Haaaaa...hari tu akak dah share kat Facebook,  tapi tak dan nak tulis kat blog.  Allahuakbar,  since pindah office baharu memang tak menyempat nak update blog.  Sorry sangat-sangat,  tapi nasib baik....promo istimewa oleh Flamingo Hotel by the Beach akan berlangsung sehingga 100 hari.  Akak harap u olls tidak lepaskan peluang ini.

Lunch buffet diberi nama "100 Days New Malaysia Sunday Buffet Lunch" dah mula sejak 17 Jun yang lalu dan offer ini hanya pada hari Ahad sahaja.  So kalau bahagi dengan tempoh promo 100 hari,  ada lebih kurang 15 hari hujung minggu dan kalau tak silap pada perkiraan akak,  sampai 9 September 2018 (Check dengan pihak hotel untuk lebih tepat sebab mungkin ada perubahan dari semasa ke semasa). 

Semangat Malaysia Baru!

Bergantung kepada tempahan untuk minggu itu,   kalau terlalu ramai,  pihak hotel akan buka kaunter makanan kepada beberapa bahagian yang besar supaya selesa dan senang nak ambil juadah.  Dan u olls boleh pilih untuk booking tempat duduk kat mana,  kat dalam dewan,  kat tepi swimming pool atau dalam cafe.

click read more



Ruang cafe.


Salah satu lokasi dewan.



Pemandangan swimming pool.



Bertemakan Malaysia Baru,  so makanan semua very the Malaysian.  Kita starts off dengan main dishes,  dari nasi putih dengan pelbagai lauk pauk seperti ayam,  daging,  seafood dan macam-macam lagi.  Pastu ada action stall yang menawarkan pelbagai juadah sedap dan hebat,  hokkien mee,  laksa,  cendoi,  char hor fun,  martabak & roti canai,  mee goreng mamak,  ayam golek,  ikan goreng dan macam-macam pilihan dessert sejuk dan panas yang boleh u olls enjoy.  Oh yes tak dilupakan, starter seperti salad,  sotong kangkung,  gado-gado dan macam-macam lagi! Kalau nak dikira,  lebih daripada 100 juadah duk ada!


Starter

Sotong Kangkung



Ulam-ulaman & Sambal Belacan


Ayam Panggang dan Pelbagai Jenis Kerabu





Gado-Gado



Vegetarian Goreng



Jeruk Asam


Aneka Pilihan Keropok



Main Dish


Action Stall

Gerai Cucur



Murtabak & Roti Canai


Cendoi



Hor Fun & Shang Mee




Hokkien Mee



Pau Mantou



Ais Krim Goyang


Ayam Golek




Mee Goreng Mamak





Ikan Goreng


Coffee & Tea


Fruit Punch


Soup & Breads



Desserts


Traditionals Kueh


Modern Desserts







Buah-Buahan

Hot Desserts






Harga
BUY 1 FREE 1
Dewasa RM48 NETT (buy 1 free 1 valid untuk ADULT SAHAJA)
Kanak-kanak RM25 NETT (4-11 Tahun)

Masa
12.30pm-2.30pm (AHAD SAHAJA)
From 17 Jun - 9 September 2018!
Booking
Call 04-8927167


Flamingo Café, Flamingo Hotel by The Beach
Alamat: Tanjong Bungah, 11200, Tanjong Bungah, Pulau Pinang
Tel: +604-8927 111
Fax: +604-8904 777
Email: fnb.pg@flamingo.com.my
Website: http://www.flamingo.com.my
Facebook:  https://www.facebook.com/flamingopenang/


Kemudahan Parkir
1. Multi-story car park Flamingo Hotel by the beach
2. Open carpark outside the hotel


With other bloggers from Penang,  Liyana IshakLia Hasty & friends Fairuz Nabilah Halim.  Haram depa ni semua ya amat.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...