30.7.18

“Surf and Turf” and ”Burger Bonanza” at Eastin Hotel Penang

Selfie oleh dua bijik burger!

Hello u olls,

Haaaaa...sapa feeling nak makan-makan western food style nak makan kat tempat yang best, selesa, feeling-feeling di hotel dan paling penting sedap! Jom mai try promo Surf and Turf and Burger Bonanza di Eastin Hotel Penang.

So apa tu Surf and Turf and Burger Bonanza?  Dua promo ini dah dimulakan sejak 1 Julai 2018 yang lalu dan akan last hingga bulan September.  Surf and Turf adalah sajian grilled style yang menggabungkan daging atau ayam dengan menu seafood yang diperap,  Burger Bonanza of courselah burger.

Terima kasih banyak-banyak kepada team Eastin Hotel Penang sebab jemput akak untuk review dua promo ini untuk tatapan u olls semua!  Okay jom kita baca lebih lanjut,  akak confirm lepas hangpa tengok gambar-gambar dan details, terus hangpa angkat fon satu kali dan buat booking.  Jom baca.





Sabar Nurul....depa tak bagi makan lagi...kena amik makanan dulu. 🤣🤣🤣

Abang-abang chef yang kacak bergambar bersama Burger Bonanza.  Yang paling kanan sekali tu hemsem u olls.


Surf and Turf
Macam yang akak cakap tadi,  Surf and Turf adalah sajian grilled style yang menggabungkan daging,  kambing,  ayam belanda atau  ayam dengan menu seafood yang diperap dibakar dan dihidangkan dengan rasa yang amat terangkat.  Harga semua antara RM35 dan ke atas tengok apakah jenis hidangan.  Ada empat gabungan dan hidangan yang boleh hangpa pilih iaitu Chicken Thigh & Salmon,  Lamb Chop & Slipper Lobster,  Sirloin Steak & Squid & Turkey & Prawn.  Nah hangpa tengok sendiri.



Lamb Chop & Slipper Lobster (RM65)



Chicken Thigh & Salmon (RM38)



Sirloin Steak & Squid (RM38)


Turkey & Prawn (RM35)




Burger Bonanza
Manakala Burger Bonanza pulak burger sama ada daging, kambing, ayam atau ikan! Haaa sempoi u olls.  Semua patty untuk burger ni adalah ramuan resepi terbaik daripada chef.  Harga from RM25 onwards.  Rasa memang terbaik! Burger dia of courselah tak boleh lawan dengan burger biasa. Perapan daging, sos, cheeese dan paling penting...dia punya roti. Ada 3 jenis roti yang hangpa boleh pilih,  charcoal, green tea and cheese & garlic!


My favorite......Black Pepper Battered Grouper Fillet Burger dengan roti cheese and garlic!  Tu yang pelik tu sebab akak memang selalunya suka daging,  tapi kali ni akak pilih ikan.  Ikan kerapu yang diperap dan digoreng dalam saduran tepung berperisa.  Dengan isi tebai,  dengan sos dan cheese meletops.  Ishhh...hangpa kena mai rasa sendiri.


Okay dah jom u olls tengok jenis-jenis burger yang lain.



Black Pepper Battered Grouper Fillet Burger with Cheese and Garlic Bun (RM37)





Char Grilled Lamb Patty Burger (RM35)




Sumptuously Grilled Beef Patty with Charcoal Bun (RM32)



Creamy Grilled Chicken Breast with Green Tea Bun (RM25)


More infos
Time Available: 7:00pm - 10:00pm (Surf and Turf)  12:00pm - 10:30pm (Burger Bonanza)
Dine options:  Swez Brrasserie, The Lounge or as room service.
Addionals:  Top up RM5 and get Pepsi/7Up drinks and dessert of the day.


Makan Time
Okay so lepas habis sesi amik gambar dan juga dengar explanations dari pihak Eastin Hotel barulah kami semua dihidangkan dengan Burger dan menu bakar surf & turf.  Mula-mula akak duk terpikir la macam mana depa nak bagi kami makan ni,  dah la banyak dan potion besar-besar,  takkan I olls nak makan semua!  Nasib baik,  depa buat macam ni,  depa hidang asing-asing dan kami boleh rasa sikit-sikit. 

Dan yang paling penting,  ini first time akak dapat duduk dekat dan sembang dengan blogger terkenal Timothy Tye dan isterinya yang buat website ni http://www.penang-traveltips.com.  Selama ni kalau event-event tengok dari jauh jer.  Hangpa mesti selalu terjumpa dia punya website tapi tak tau yang website tu adalah blog.


 

Black Pepper Battered Grouper Fillet Burger with Cheese and Garlic Bun

Char Grilled Lamb Patty Burger & Sumptuously Grilled Beef Patty with Charcoal Bun 

Creamy Grilled Chicken Breast with Green Tea Bun

Grilled chicken dengan black pepper sauce.  Its a part of selection dalam Surf and Turf.

Nah!  Dua burger yang dibelah.  Hangpa boleh tengok dia susun dan isi dia macam mana.  Tengok pun tau meletops kan?

Group photos dengan blogger dan media team.  Mr.  Timothy dan isteri yang tengah baju merah.  📸 Timothy Tye from http://www.penang-traveltips.com




Eastin Hotel Penang
Alamat:  1, Solok Bayan Indah, Queensbay, 11900 Bayan Lepas, Penang
Telefon: +60 4-612 1111
Facebook:  https://www.facebook.com/eastinhotelpenang
Instagram:  eastinhotelpenang

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...