Norfaradeela Abd Rahim a.k.a De Bear 1989-2019

Good night Be Bear...you'll sleep forever.
.
.
Dua tiga hari ni banyak pengajaran besaq aku dapat. Kun fa ya kun. Allah janji tak akan salah. Rezeki, jodoh, maut semua sudah disusun. Moga hati-hati bertabah menghadapi. Allah sayang pada kita yang diuji. Yang masih tidak mengerti akan amarah tidak henti.
.
.
Hari ini kita kehilangan Be Bear, dia pernah berlakon teater dengan Resdongs Entertainment untuk pementasan Mamu Popia Mami Dalcha sebagai heroin. Jadi GF kepada Mamak Puteh. Aku jadi close dengan dia sebab aku yang latih dia nak beraksi di pentas sebagai wanita agam, dari pakaian sampailah nak menyanyi. Kena marah Bebear sampai berpeluh-peluh, prektis belakang kubur Kg. Dodol takdak bumbung semua. Tapi dia tetap gigih mai latihan jauh ke Penang dengan kereta Kancil.
.
.
Dia pernah viral kat internet sebab pipi dia yang kembong dan comels tapi masa tu dia punya stress macam nak quit social media sebab hentaman netizen yang kata macam-macam. Ngeri bila fikirkan betapa kejam para netizen yang menghukum tanpa rasa takut.
.
.
Alfatihah Be Bear
Semoga kau tenang di sana...
Tunggu kami semua pula ya dik...
#resdongs #resdongsteater#mamupopiamamidalcha #debearbear

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...