Tips Tentang Perfume oleh Cute Carry

Last year berkesempatan untuk attend kursus imej yang dikendalikan oleh bekas blogger fesyen terkenal Malaysia yang sekarang ni dah buat kerja-kerja bagi talk about image consultant secara full time.  Sangat bangga dengan beliau.  Dalam sesi perkongsian itu,  beliau ada promote perfume jenama beliau sendiri iaitu Suave & Elysian by Eminence.


Masa kursus tu,  dia pass bottle tu bagi kami semua cuba.  Masya allah memang wangi dan sangat sesuai dengan taste I olls.  Dia ada dua sahaja bau,  satu untuk lelaki satu untuk perempuan.  I beli dua-dua sekali,  bau dia macam mana?  Bau dia,  mula-mula bau macam mewah,  bak kata orang bau-bau mak datin.  Tapi lama-lama,  dia ada haruman macam kayu (musk) yang manis di hujung.

Dah ramai puji I olls sejak pakai perfume ni.  So memang perancangan hidup akak,  nak pakai perfume bau ini sampai mati.  HAHAHA jadi signature bau si Jumizah la.

Semasa kursus ini disampaikan,  Cute Carry ada cadangkan beberapa tips untuk menjaga perfume antaranya:

👉  Elakkan simpan perfume di dalam bilik air, kerana keadaan yang lembap akan menjadikan perfume tidak tahan lama.

👉  Elakkan letak perfume di dalam kereta, kerana keadaan yang panas akan merosakkan perfume.

👉  Elakkan menggosok bila menyembur perfume dimana-mana anggota badan dan seeloknya biarkan kering sendiri.

👉 Kalau nak pakai losyen,  pakai losyen dulu,  baru pakai perfume.  Tapi kalau boleh dari bau yang sama ataupun losyen yang tiada bauan.

👉  Pakai perfume pada tubuh badan (yang disarankan) selepas mandi dan bukannya atas pakaian.

👉  Point-point wajib untuk spray perfume adalah leher,  kedua belah celahan siku dan belakang lutut.

Ehhhh....cup cup cup ....takkan aku nak tulis habis nota aku?  Kalau hangpa nak tau lebih banyak tips bukan sahaja tentang perfume tapi cara-cara pakaian,  cara bawa diri,  pilihan warna dan sebagainya tentang imej dan fesyen,  why u olls join image consultant class beliau!

By the way,  ini bukan post iklan berbayar ya.  Ini memang aku tulis sebab nak rekemen bau perfume yang enak oleh Cute Carry ni.



 Botol dia pun meletops (takderla macam satu pesyen ja botol ala-ala dizandra)




By the way,  ini bukan post iklan berbayar ya.  Ini memang aku tulis sebab nak rekemen bau perfume yang enak oleh Cute Carry ni.  Siriesly,  bukan sahaja wangi,  botol dia pun meletops (takderla macam satu pesyen ja botol ala-ala dizandra) dan paling penting MAMPU MILIK u ollls.  RM50 sahaja sebotol.

Dan disebabkan aku dah nekad nak pakai perfume ni selalu....aku promote kat hangpa!  Sudilah mentry!

BERMINAT MILIKI PERFUME CUTECARRY?

Suave dan Elysian X0
RM50 sebotol
Kos penghantaran: RM7
Jumlah: RM57
#cutecarry #perfumecutecarry

✆ WhatsApp Klik Link:
http://www.wasap.my/60193376807/PERFUMECUTECARRY

Untuk belajar lebih banyak ilmu ataupun nak tau lebih lanjut tentang aktiviti beliau,  follow jer IG dia:  @cutecarry

Join online class beliau:  https://www.cutecarryclass.com/
Website: http://www.cutecarry.com

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...