5.3.19

Our Weekend at Royale Chulan Penang


Terima kasih banyak-banyak kepada kalian semua pembaca blog Jumie Samsudin sebab pada tahun lalu,  telah memberikan support yang amat baik untuk promosi 7 Continents Buffet Dinner at Royale Chulan Penang yang I olls review dalam my Facebook wall.  Melalui post promosi itu,  setiap blogger/social media influencer diberikan code istimewa untuk diberikan kepada para pembaca gunakan bagi mendapatkan special diskaun.  Alhamdulillah,  u olls semua my followers yang paling ramai guna code istimewa ini.  Oleh itu,  saya telah layak untuk menerima hadiah istimewa from Royale Chulan Penang,  untuk stay satu malam di sana.

Macam tak percaya bila dapat emel ini.




Alhamdulillah!  Thank you jugak kepada Royale Chulan Penang atas peluang ini.  Saya dan suami pun ambil peluang ini untuk berehat a.k.a honeymoon la walaupun dalam negeri Pulau Pinang sahaja.  Kami booking satu malam extra di mana kami tanggung satu kos untuk satu malam lagi,  of course pihak Royale Chulan Penang berbesar hati untuk memberikan tempahan pada kadar yang amat istimewa.  Upon checking in,  I olls disambut mesra oleh front desk officer yang sangat mesra.  Dari muka pintu dia dah tersenyum menyambut kita,  kita pulak rasa gelisah dan tidak selesa sebab dah lama tak dapat senyuman ikhlas daripada orang yang kita tidak kenali. 
Front Desk
Hamik hanggg Khafi!!! Pi isap benda lain...


2.3.19

Jordyn Woods dan Bella Astillah: Kenapa Perempuan Yang Menghukum dan Dihukum




Aku rasa macam pernah ulas topik macam ini sebelum ini dalam blog ini sebab apa yang berlaku dalam dunia ini selalunya sama dan berulang-ulang tetapi mungkin dalam keadaan yang berbeza dan berlainan. Malas aku nak cari balik artikel aku yang lama-lama dalam gerobok archive blog ini tetapi pati yang disampaikan dalam ulasan aku tatkala kisah-kisah wanita seperti ini timbul adalah bagaimana wanita atau perempuan selalu menjadi mangsa yang dihukum dan penghukum?


Kebelakangan ini berlaku satu kejadian besar yang menjadi perbualan wanita seluruh dunia dan satu lagi yang sedang berlaku kat Malaysia. I'm talking about what happen to Jordyn Woods dan Bella Astillah.


Okay first aku nak bercakap pasai Jordyn Woods. Kepada yang tidak tahu tentang siapa dan apa yang berlaku kepada wanita bernama Jordyn Woods, aku akan habaqkan secara ringkas. Jordyn Woods adalah kawan baik kepada Kylie Jenner, dan hangpa semua mesti tahu kan? Kylie Jenner adalah adik tiri kepada Kim Kardashian. So depa ni semua adalah a big part of kisah-kisah siri realiti TV paling tersohor di dunia iaitu Keeping Up with the Kardashian (KUWTK).

Kylie and Jordyn.

Kylie dan Jordyn adalah kawan baik. Dan bukanlah kawan baik yang biasa-biasa (bukan besyer besyer boss ku...fuck I have to say it like Jibby because its not funny but after watching the video I can't unsee it 😂🤣) sebab depa berkawan sejak zaman tetek depa baru-baru start nak bengkak naik.  Dan depa pun jadi rapat gila as friends sampaikan depa pernah buat satu BFF ritual di mana dua depa dorang ni buat slumber party dan dua-dua depa berjanji depa akan menjadi BFF hingga ke akhir hayat. Macam ritual nak kawen-kawen ni u olls, tapi this are some silly things we girls used to do dengan kawan-kawan baik kita sebagai satu JANJI KERAMAT yang kita akan kawan baik sampai bila-bila. Bila pikiaq balik macam bodo saja, ini benda ni semua kenangan weh! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Makan Malam bersama Founder SchocoLITE