13.4.19

Selera Nusantara Ramadhan Buffet Olive Tree Penang

Terima kasih kepada pihak Olive Tree Penang atas jemputan ini.Cepat sangat masa berlalu,  tak sangka tak sampai 1 bulan dari sekarang akan bermulalah bulan Ramadhan penuh kemuliaan.  Seperti biasa,  blog ini akan update promosi hebat berbuka puasa daripada hotel,  restoran dan cafe dari seluruh Penang.  Insya Allah (ikut mana yang sempat la).  Tahun lepas,  2018 aku tak sihat (yang ini kita akan cerita dalam blogpost yang lain) di mana aku tak dapat nak pi review mana-mana jemputan hotel pun.  Tapi alhamdulillah kali ini,  Allah bagi kesihatan seperti mana yang kita semua selalu doakan.

Kepada u olls semua yang menantikan review jom kita tengok review pertama untuk Olive Tree Penang.Hiasan dinding yang menarik perhatian aku,  replika penyu yang diperbuat daripada bahan-bahan buangan.  Ini adalah salah satu tema utama Olive Tree Hotel iaitu kelestarian alam.


Untuk Ramadhan ini,  Olive Tree Hotel Penang mempersembahkan juadah berbuka puasa jenis sajian buffet bertemakan "Selera Nusantara" yang akan disajikan di Sukkah Coffee House.  Melalui sajian buffet ini terdapat macam-macam juadah yang bisa membuatkan air liur u olls cair sangat-sangat!  Antara signature dishesnya adalah Ayam Percik, Gulai Daging Batang Pisang, Lamb Varuval, Ketam Masak Lemak Cili Padi, Ayam Kalio, Sushi dan Dim Sum, Baked Macaroni Cheese dan banyak lagi.  Haaa...nampak tak?  Main dishes dia bukan sahaja sajian Melayu malah sajian Asia dan ala-ala mat salleh pun ada.


Yang turut menjadi highlight untuk Selera Nusantara Ramadhan Buffet Olive Tree Penang adalah Char Koay Teow Isi Ketam!  Sedap u olls!  Next depa ada juga Ikan Bakar dan Air Asam,  Roti John dan Thai Pattaya Kebab!  Action stall yang lain turut menyajikan juadah istimewa yang pastinya akan membuatkan u olls semua excited nak pi makan antaranya Kambing Bakar with Nasi Mandy, Bubur Lambuk, Sup Tulang dan tak dilupakan satay ayam dan daging.  Peminat citarasa Timur Tengah?  Nah.....u olls boleh order Chicken Sharwama.

SUKKAH.

Kepada keluarga yang membawa anak-anak yang sudah bersekolah,  nak jamu they olls special sikit sebab penat depa duk prektis berpuasa kan?  Jangan risau,  Selera Nusantara Ramadhan Buffet Olive Tree Penang menyediakan “Kids Corner” yang menyajikan Hawaiian Pizza dan Pandan Chicken!


Satu hiasan dinding yang diperbuat daripada bahan-bahan terbuang.


Let's talk about apa yang aku paling suka...yeeeha! Desserts.  Ada macam-macam pilihan kuih muih tradisional antaranya Abok Abok Sago, Lompang, Kuih Keria Kuih dan Buah Melaka Kuih Sago.  Tapi untuk yang feeling French Marie Antoinette jangan risau pilihan French  pastries juga tersedia. Break & Butter Pudding dan Cream Caramel. Untuk u olls yang pilih untuk dessert secara sihat,  dont worry,  banyak buahan segar turut disajikan.


  

Selera Nusantara Buffet Dinner
Tarikh:  13 – 31 May 2019
Masa: 7:00pm – 10:00pm
Lokasi:  Sukkah Coffee House, Level 2
Harga normal:  RM99 nett per adultPROMO PEMBELIAN AWAL
Kepada peminat setia Olive Tree Penang,  jangan lepaskan peluang untuk membuat pembelian pre-purchase Selera Nusantara Buffet Dinner pada kadar yang sangat hebat!

RM79 nett per person (for purchase from 1 – 30 April 2019)
RM89 nett per person (for purchase 1 – 12 May 2019)

Istimewa untuk yang membawa kanak-kanak,  untuk setiap pembelian dua (2) orang dewasa,  seorang (1) kanak-kanak adalah percuma.  

Kemudahan Surau
Kemudahan surau untuk muslimin dan muslimat terdapat di aras 8.

For Booking
Pertanyaan dan pembelian tiket,  sila hubungi +604 637 7856 atau emel ke restaurant.mgr@olivetreehotel.com.my

Selera Nusantara Menu

Pembuka Selera & Aneka Kerabu
Ulam-ulaman, Kerabu Taugeh, Kerabu Mangga, Kerabu Kacang Botol, Kerabu Pucuk Paku, Gado-Gado, Rojak Buah, Tau Kua Sumbat. Begedel Tofu, Jelatah, Acar Buah.
Sambal Belacan, Sambal Kelapa, Cincaluk, Sambal Mempelam, Keropok Ikan, Keropok Udang, Papadom, Ketupat Pulut, Lemang, Serunding Ayam, Serunding Daging
Ikan Masin, Telur Masin, Jeruk Counter


  

Sushi


Ketupat Pulut, Lemang, Serunding Ayam, Serunding Daging


Tau Kua SumbatKerabu Kacang Botol

Kerabu Pucuk Paku

Gado-Gado

Rojak Buah

Rojak Buah,  Sambal Belacan, Sambal Kelapa, Cincaluk & Sambal Mempelam.

Ikan Masin dan Telur Masin

Ulam-ulaman

Begedel Tofu


Main Dish
Ayam Kalio,  Ketam Masak Lemak Cili Padi,  Gulai Daging dengan Batang Pisang,  Sambal Udang Petai,  Sayur Goreng Campuran,  Kambing Kerutuk,  Baked Macaroni with Cheese,  Potato Croquette,  Sweet and Sour Fish & Stir Fried Prawns with Salted Egg

Ayam Kalio

Sambal Udang Petai

Stir Fried Prawns with Salted Egg


Ketam Masak Lemak Cili Padi


Sayur Goreng Campuran


Baked Macaroni with Cheese


Sweet and Sour Fish


Potato Croquette

Gulai Daging dengan Batang Pisang

Kambing Kerutuk


Action Counter
Char Koay Teow Ketam/Koay Teow Th'ng,  Ikan Bakar dengan Air Asam & Roti John


Roti JohnIkan Bakar dengan Air Asam


Char Koay Teow Ketam/Koay Teow Th'ng

Action Stall
Kambing Bakar dengan Nasi Mandy,  Chicken Shawarma with Condiments,  Bumbur Lambuk, Sup Tulang, Mushroom Soup,  Chicken & Beef Satay with Condiments,  Ice Kacang & Leng Chee Kang,  Ice-cream (scoop ice cream 2 flavors, 1 potong)


Chicken & Beef Satay with CondimentsIce Kacang & Leng Chee Kang

  
Ice-cream (scoop ice cream 2 flavors, 1 potong)


Bumbur Lambuk, Sup Tulang, Mushroom Soup


Kambing Bakar dengan Nasi Mandy


Chicken Shawarma with Condiments


Kid's Corner
Hawaiian Pizza, Pandan Chicken
Dessert
Buah Kurma,  Malay Kuih (6 types),  Puding Jagung,  Agar-agar Kepala, Agar-agar Milo,  Tau Fu Fah,  Bubur Pulut Hitam,  Assorted Fruits Platter & Assorted French Pastries


Malay Kuih (6 types)Pudding CaramelAssorted Fruits Platter


Beverages
My Experience
Alhamdulillah,  kami seronok mai makan sini.  Dapat duduk dengan kawan-kawan blogger yang lain.  Semua pun rasa sangat happy!  I olls berpuasa (Sunnat) pada hari ini jadi masa makan tu bolehlah nak telan macam-macam jugak.  Semuanya sedap-sedap belaka....my favorite will be....char ko tiau dan kambing masak kerutuk.  Nah....tengok gambar. 

Selera Nusantara Buffet Dinner
Tarikh:  13 – 31 May 2019
Masa: 7:00pm – 10:00pm
Lokasi:  Sukkah Coffee House, Level 2
Harga normal:  RM99 nett per adult


Jangan jeles! Akak masuk dalam video promo depa!

PROMO PEMBELIAN AWAL
Kepada peminat setia Olive Tree Penang,  jangan lepaskan peluang untuk membuat pembelian pre-purchase Selera Nusantara Buffet Dinner pada kadar yang sangat hebat!

RM79 nett per person (for purchase from 1 – 30 April 2019)
RM89 nett per person (for purchase 1 – 12 May 2019)

Istimewa untuk yang membawa kanak-kanak,  untuk setiap pembelian dua (2) orang dewasa,  seorang (1) kanak-kanak adalah percuma.  

Kemudahan Surau
Kemudahan surau untuk muslimin dan muslimat terdapat di aras 8.

For Booking
Pertanyaan dan pembelian tiket,  sila hubungi +604 637 7856 atau emel ke restaurant.mgr@olivetreehotel.com.my

Ramadan Room Deal
Sempena bulan Ramadhan ini,  anda dialu-alukan untuk menikmati istirehat hujung minggu di bilik Deluxe Room pada kadar harga yang istimewa. 

Ramadan Room Deal – MYR270+ per room per night inclusive of :
• Sahur (available from 12midnight to 5:00 for room service) OR Breakfast at Sukkah for 2 persons
• 20% discount on Ramadan Buffet Dinner
• Free Ramadan Buffet Dinner for children below 12 years old (T&C applies)
• Complimentary 2-way scheduled shuttle service to IKEA Penang, Queensbay Mall, Gurney Plaza and Penang International Airport.
• 10% discount on massage services at Thai Oasis Family Wellness Centre at Elit Avenue

Tempahan bilik bermula sekarang sehingga 4 Jun 2019 untuk inap di hotel bermula 6 Mei 2019 hingga 4 Jun 2019.  Untuk booking,  sila hubungi terus ke +604 637 7777 atau layari www.olivetreehotel.com.my


Maklumat Hotel
OLIVE TREE HOTEL
Alamat:  No.76, Jalan Mahsuri, 11950 Bayan Lepas, Penang, Malaysia.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Makan Malam bersama Founder SchocoLITE