Vistana Hotel Bukit Jambul Penang Ramadhan Buffet "101 Resipi Penuh Tradisi Tok Wan"

Terima kasih Vistana Hotel Bukit Jambul Penang

Kambing panggang dengan nasi mandy di dalamnya.

Orang-orang Penang!  Nah...hari ini kita nak tunjuk kat hangpa semua review untuk Vistana Hotel Bukit Jambul Penang.  Seperti kalian semua tahu,  Vistana Hotel Bukit Jambul Penang dah renovate banyak baharu.  Dari bilik,  cafe,  lobby sampailah dia punya ballroom.  Untuk Ramadhan Buffet "101 Resipi Penuh Tradisi Tok Wan" yang bakal ditawarkan bermula 6 Mei 2019 hingga 3 Jun 2019,  sajian ini akan diadakan di ballroom.  Memang besaq dan selesa u olls,  hidangan pulak akan ada di area lobby nak masuk ballroom tu,  kecuali hat yang bakaq-bakaq semua dia buat kat outdoor sikit.





Seperti tahun-tahun yang lalu, Vistana Hotel Penang menampilkan sajian juadah berbuka puasa yang penuh dengan citarasa klasik bertemakan 101 Resipi Penuh Tradisi Tok Wan. Macam-macam juadah ada dari aneka kerabu, kambing golek, nasi mandy, nasi ayam dan macam-macam lagi. Apa yang specialnya bagi i olls adalah dia punya kambing golek yang very the vas,  pastu ada pulak kambing yang kot dalam perut dia ada nasi mandy.  Dan kepada peminat kerang rebuih!  Depa ada warung istimewa dengan kerang rebus!


Okay tak mau cerita banyak lagi,  hangpa tengok gambar dan details ada kat bawah.  Dah baca jangan lupa share!

Nah pinggan kosong...amik kaih! Jom kita pi amik lauk.

Vistana Hotel Bukit Jambul Penang Ramadhan Buffet "101 Resipi Penuh Tradisi Tok Wan"
Tarikh:  6 Mei 2019 hingga 3 Jun 2019
Masa:  7pm - 10pm
Tempat:  Vistana Hotel Bukit Jambul Penang

Harga Biasa
RM75 nett (dewasa)
RM30 nett (kanak-kanak)

Diskaun
Sila hubungi 04 656 8000 atau 018 688 0010 untuk buat pembelian awal dengan diskaun selagi stok masih ada.


Booking
For reservations, please call 04 656 8000 or Whatsapp 018 688 0010 or email to enquiry@vistanapenang.com



Aneka Kerabu



Ikan & Telur Masin



Ulam Ulaman dan Sambal










Warung Bubur Lambuk dan Sup Berempah





Ikan Bakar


Gulai Daging Kawah




Main Dishes



Warung Kerang





Warung Nasi Ayam






Warung Laksa




Warung Koay Teow Goreng

Warung Satay
Sorry u olls takdak satay for display. By the time i nak amik gambar satay...satay tak siap lagi.  Api pun tengah duk bakar




Warung Kambing Golek





Warung Lemang dan Ketupat



Warung Roti John



Warung Keropok




Warung Rojak Buah



Jeruk-Jeruk




Desserts







Kuih Muih Tradisional




Fresh Fruits
Ton lepaih kat sampan ni la Ijam duk mai posing!



Ais Kacang




Ais Krim Malaysia
  


Beverages



Vistana Hotel Bukit Jambul Penang Ramadhan Buffet "101 Resipi Penuh Tradisi Tok Wan"
Tarikh:  6 Mei 2019 hingga 3 Jun 2019
Masa:  7pm - 10pm
Tempat:  Vistana Hotel Bukit Jambul Penang


Harga Biasa
RM75 nett (dewasa)
RM30 nett (kanak-kanak)


Diskaun
Sila hubungi 04 656 8000 atau 018 688 0010 untuk buat pembelian awal dengan diskaun selagi stok masih ada.


Booking
For reservations, please call 04 656 8000 or Whatsapp 018 688 0010 or email to enquiry@vistanapenang.com

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...