Royal Wedding 2018: Princess Eugenie & Jack Brooksbank Part 6


Wedding Cake
Wedding cake untuk pasangan diraja ini telah dibuat oleh Sophie Cabot.  Kek red velvet dan chocolate sponge cake ni semua ada 5 tingkat dan disaluti dengan buttercream dan white icing.  Sophie Cabot turut menghiasi kek ini dengan dedaun Ivy,  signifikannya adalah kerana rumah rasmi pasangan pengantin ini adalah Ivy Cottage yang terletak di Kensington Palace.



Inilah dia si pembuat cake,  baguihla Meghan dan Princess Eugunie dua-dua pilih baker perempuan!  Boleh follow dia kat sini:  @sophiecabot

Kek ini memerlukan 400 butir telur,  53 packs of unsalted butter,  15kg of organic self-raising flour dan 20 kg gula.








Goodie Bag
Tudia bunga telur kita bajet-bajet beli tuala ikat dengan riben satu dalam RM3.50.  Tu pun dah rasa macam nak punggah sekala bajet sebab nak ejas bagi jadi RM1.00 sorang tetamu dapat.  Untuk majlis perkahwinan di raja ini,  depa punya goodie bag mahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lebih kurang RM100.00 untuk satu bag.  Dalam tu ada shortbread, can of water,  chocolate gold coins,  magnet dan biodegradable poncho being.

Googie bag ini diberikan kepada semua 1,200 tetamu yang hadir ketika majlis pernikahan di Windsor Castle.  Tapi ada yang dapat bag ni,  depa lelong pulak kat eBay sampai nak jadi lebih kurang RM3,000.00 dah harganya.


Part 1 (Wedding Dress & Accesories)
Part 2 (Make Up & Hair Do)
Part 3 (Bunga Tangan)
Part 4 (Dekorasi)
Part 5 (Reception Dinner)
Part 6 (Wedding Cake & Goodie)
Part 7 (Royal Guest)
Part 8 (Tetamu Selebriti)

1 comment:


  1. Hermes handbags Luxury Genuine Leather Bags. If you have ever drooled over the gorgeous and exquisite Gucci Handbags available in any outlet, you would love to own one. The existing counterfeit Christian Dior Bags available in this website include classy and sophisticated Monogram Canvas leather handbags which come in colours like white, black, brown and blue. You can also choose from Breitling Watches of Kelly bags which come with more luxurious colours and designs.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...