LET'S GET FAT! Fat-bulous Buffet Dinner 🍽️ C’est Si Bon Restaurant, VOUK Hotel & Suites Penang

Hasil tangkapan!

Hello u olls,  dua minggu lepas masuknya hujung minggu Vouk Hotel Suites Penang panggil I olls mai pekena depa punya buffet dinner yang dipanggil LET'S GET FAT! Haaa terasa akak okay.  Actually depa panggil LET'S GET FAT! sebab dia punya ketua chef dan chef-chef semua gendut dan comel-comel belaka haa.....hamik kau! Chef Fat Fong,  baik hati,  peramah and punca utama kenapa buffet dinner ini menjadi sedap. 

Buffet dinner ni depa buat dekat C’est Si Bon Restaurant.  Haaa sebut betul-betul nama restoren ni bagi bunyi persis orang Paris --- seh -- sii -- bon. 

Pernah dengaq tak satu kata-kata "Don't trust a skinny chef," ataupun "Jangan hangpa nak pi percaya kat tukang masak hat kuruih." Maksudnya...seorang chef yang pandai masak,  masakan dia sedap,  dia akan makan banyak sooooooooooooooooo dia akan gemok la.


"Don't trust a skinny chef."





Details nanti ada kat bawah!


C’est Si Bon Restaurant,
VOUK Hotel & Suites Penang
Buffet dinner ni depa buat dekat C’est Si Bon Restaurant.  Haaa sebut betul-betul nama restoren ni bagi bunyi persis orang Paris --- seh -- sii -- bon. 






Okay tak mau berletiaq banyak-banyak.  Aku nak habaq kat ampa aku sangat seronok mai makan malam kat sini.  Kepada u olls yang nak cari port lepak with your partner,  friends or family,  nak tempat buffet yang tak berapa besar (so tak payah jalan banyak-banyak) tapi SEDAP DAN BANYAK VARIETY aku amat rekemen ampa mai LET'S GET FAT!  Sambil menikmati juadah depa yang macam-macam,  sembang-sembang dan lepak-lepak ampa boleh dengar jugak nyanyian lagu-lagu oleh live band bertajuk “Akustika Trios”.

Mai tengok video aku makan kat Let's Get Fat.  Haaa sopan santun aku jadinya.


SOUP




Western – Pumpkin Soup or Oriental – Hot & Sour Soup with Seafood
Bread, Roll & Butter


SALAD
Types of Leaf & Lettuce,  Iceberg Lettuce, Mixed Leaf, Carrot, Tomato Cherry,  Marinated Salads (4 Types) Grilled Vegetables and Mushroom Herb Salad, Beetroot, Eggplant & Cilantro Shrimp Salad, Chicken Sesame and Water Chestnut.  5 Types of Dressing & 8 Types of Condiments









Plain Salads (4 Types): Shredded Cabbage, Olive Oil Sliced Tomato, Cucumber, Garbanzo & Butter Bean.


APPETIZER
Salmon Smoked Platter and Salmon Gravlax, Japanese Unaghi, Assorted Sushi,  Butchery Cold Cuts Platter, Assorted Cheese Platter











Blue cheese pun ada! Yeehaaaa....aku paksa Ridhwan Shariff cuba.  Cheese ni kira macam compliment la kalau ampa amik pakej dengan free flow of wine.  Kami tak amik la pakej tu,  kami makan cheese sahaja.








SEAFOOD DISPLAY
Oyster,  Mussel,  Half Shell Scallop,  Boiled Prawns,  Green Shell Abalone Sliced,  Tuna,  Fresh Salmon.






FROM THE CARVING STATION
Herb Roasted Chicken,  Beef Striploin & Lamb Leg

FROM THE GRILL
Chicken Satay with Groundnut Sauce & Condiments,  Chicken Fillet,  Fish Fillet,  Lamb
Beef,  Jumbo Sausages,  Squids,  Slipper Lobster & Salmon


Sharwama Station
Chicken Sharwama filled with Pita Bread and Condiments


Pancake Corner
Pancake with assorted jam



Noodle Soup
Hokkien Mee / Curry Mee / Loh Mee



Pastas Station
Choice of Penne, Fettuccine or Spaghetti Pasta With Napolitana Sauce,  Carbonara Sauce & Chicken Bolognaise With Condiments ( Slice Onion, Slice Black Olive, Slice Tomato, Slice Capsicum Green and Red, Slice Button Mushroom, Basil Leave )


Char Koay Teow Hawker's Stall



FROM THE CHAFING DISH
White Steamed Rice / Ham Fried Rice.
Western (3 Dishes):  Beef Stew, Seafood Pot Pie, Lamb Moussaka.  Malay (2 Dishes): Sotong Masak Berempah, Fish Head Curry with Eggplant.  Hainanese (3 Dishes):  Yam Duck, Asam Fish with Ladies Finger, Foo Yong Egg.  Chinese & Oriental (4 Dishes):  Prawns Har Loke Style, Chicken Marmite, Stir Fried Celery with Pacific Clam,  Deep Fried Japanese Egg ToFu with Pak Choy & Crab Meat Sauce







DESSERT
Assorted & Seasonal Fruits.  Assorted Ice Cream and Condiments.  Hot Chocolate Pudding with Vanilla Sauce.  Hot Desert (1 Type) Chocolate Fountain with Fruit and Marshmallow.  Cake & Sweet Temptation (10 Types)




BEVERAGES



For non Muslims,  you can enjoy this buffet with only RM118nett per person with alcohol beverages serves.

LET'S GET FAT! Fat-bulous Buffet Dinner
πŸ“… Friday and Saturday only
⌚7:00pm to 10:00pm  
πŸ“Œ C’est Si Bon Restaurant at Vouk Hotel Suites Penang
57-G-3, Mansion One, Jalan Sultan Ahmad Shah, Georgetown, 10050 George Town, Penang
πŸ“± 04-370 8333

PRICE
Adult RM88nett
Senior Citizen (65 years & above) RM78 
Children (4 – 11 years) RM78 
Children below 3 years old FOC
=========πŸ₯‚πŸ»===========
Adult RM118nett (alcohol included) 
🌐Terms and conditions applied.


Hasil Tangkapan
Berikut adalah semua juadah yang i cuba.  Siriesly aku macam pening sebab tak tau nak makan apa sebab walaupun C’est Si Bon Restaurant  kecik tapi hang tengoklah....macam mana depa boleh bagi kita banyak choice untuk makan buffet ni.  Aku rasa sebanyak-sebanyak makanan yang aku amik kat atas ni,  ada banyak lagi yang aku tak cuba antaranya ais kacang,  rojak buah,  mee curry,  dan grill station!

Saja amik gambaq lagu ni,  macam Abang Gee kan?


Nenjia...medium rare u olls! I love it.




LET'S GET FAT! Fat-bulous Buffet Dinner
πŸ“… Friday and Saturday only
⌚7:00pm to 10:00pm  
πŸ“Œ C’est Si Bon Restaurant at Vouk Hotel Suites Penang
57-G-3, Mansion One, Jalan Sultan Ahmad Shah, Georgetown, 10050 George Town, Penang
πŸ“± 04-370 8333

PRICE
Adult RM88nett
Senior Citizen (65 years & above) RM78 
Children (4 – 11 years) RM78 
Children below 3 years old FOC
=========πŸ₯‚πŸ»===========
Adult RM118nett (alcohol included) 
🌐Terms and conditions applied.

πŸ…πŸ… Thank you VOUK Hotel & Suites Penang for this invitation. πŸ…πŸ…

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...