21.6.19

Lunch at Dandy Modern Food

Lambang Kecantikan

First of all nak ucapkan sorry banyak-banyak kat tiga orang ni,  Nana,  Ezal and Vick.  Kami pi makan semua baguih-baguih bulan 3 yang lalu.  Sekali aku HENG 2 minggu masuk dalam alam barzakh.  HAHAAH.  Nampak tak punya duk ceria seronok-seronok pi makan kat kedai meletops,  pastu duk bincang benda-benda yang produktif,  tiba-tiba boleh HILANG TERUS.  Itulah cabaran orang yang ada Bipolar Disorder macam I olls.  Tapi tak mengapa,  Im back on my medication dan yang paling best sehingga kini (bulan 6 menuju bulan 7)  alhamdulillah dah sihat walafiat!  Insya Allah kalau sihat sampai Disember ini aku nazar nak kenduri sikit kat kawan-kawan office yang banyak tolong aku time aku sakit.

So!  Pada satu hari,  kami berempat nak keluaq cari lunch tapi tak tau nak makan kat mana.  Aku kata,  takpa,  kita drive ja sampai Bayan Baru sana banyak resto baru yang hebat-hebat kita cuba.  Sekali kami terjumpa tempat ni.  Dandy Modern Food.

  
Dandy Modern Food



Terletak di Arena Curve Outlet Bayan Baru,  restoran yang menggelarkan dirinya sebagai Dandy Modern Food memang modern sekali.  Dari rekaan senibina dalaman hinggalah cara depa presented the food.  I love the deco actually sebab design ala-ala modern and Scandinavian ni memang tengah in sekarang kan.  Pencahayaan memang best,  sepenuh-penuh dinding dia diperbuat daripada kaca.  So u olls nak selfie ka apa semua memang cantek. U olls nanti tengok la gambar-gambar yang aku amik memang u olls akan suka.  

Kami pat orang.  VickEzalNana and Jumie Kecantikan Barakbah.

Anak Sudin dengan Anak Rahim.


DEKO






Masa kami mai makan kat sini,  ramai orang,  almost penuh,  semua orang-orang office.  Tapi kami lucky sebab small group masih boleh squeeze in.  Tapi agak annoying sikit la bila ada big groups yang accupied most of the tables kat tingkat dua (lokasi meja kami),  sebab deko ni kan modern tak banyak kain-kain gitu,  semua semuanya tak kedap bunyi.  Bingit la bila suara depa menjerit seronok.  Kalau depa dalam bilik asing,  okay la...

Makanan kat sini rasa dia okayla not bad.  Harga pun standard la kat mana-mana pun,  semua RM10-RM39 untuk satu dish.  Tapi yang best nya ada macam-macam pilihan,  dari taste Asia hingga Barat. Next time nak datang sini for coffee and desserts plak.  Katanya Ezal dan mai sini 4 kali! Insat aku nak tanya dia.

Dandy Modern Food
📌 72-1-17 & 72-1-18, 2-18, Arena Curve, Jalan Mahsuri, 11950 Bayan Lepas, Penang.
(Ada cawangan at Queensbay Mall)
📱  +6017-557 3141
Business Hours: 10:00am – 10:00pm (Mon – Sun)
Facebook: https://www.facebook.com/dandymodernfood/
IG: https://www.instagram.com/dandymodernfood/
Website: www.dandy.my


Menu dia macam lusuh sangat.  Ini menandakan..............DAH RAMAI ORANG MAKAN SINI!

Makanan dan netizen!

  
Super Nachos RM25


Chicken and Mushroom Fettuccini  RM22

Kek-kek dia semua macam memanggil kan!

Spiced Lamp Soup RM18


Penne Paprikash RM23


Dandy Modern Food
📌 72-1-17 & 72-1-18, 2-18, Arena Curve, Jalan Mahsuri, 11950 Bayan Lepas, Penang.
(Ada cawangan at Queensbay Mall)
📱  +6017-557 3141
Business Hours: 10:00am – 10:00pm (Mon – Sun)
Facebook: https://www.facebook.com/dandymodernfood/
IG: https://www.instagram.com/dandymodernfood/
Website: www.dandy.my

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Terima Kasih Tourism Malaysia Northern Region