Jazzy Sunday Brunch Buffet by Jazz Hotel Penang

Terimalah muka penuh ku dengan tudung yang senget.


Hari Ahad pa dia duk masak-masak semua bagi berpeluh ketiak.  If you dont have the mood to cook and get sweat in your kitchen,  why not you come along with your family and try Jazzy Sunday Brunch Buffet only at Jazz Hotel Penang.  Pernah tak ampa terpikiaq,  makan Nyonya Lemak Laksa sambil dengar lagu Jazz.  Haaa kat sini ampa boleh rasalah.


Nyonya Lemak Laksa.....ini first time aku makan ni wehs.  Sumpah sedap!!!!  Dia macam laksa Penang tapi dia bubuh santan.  Dia takdak nenas,  tapi dia ada daun selasih Thai.  Otak udang pun dibubuh.  Hangpa nak rasa,  original recipe turun temurun ni kena lah mai sini.



Jazzy Sunday Brunch Buffet ni adalah kombinasi yang seimbang untuk citarasa barat dan tempatan.  Macam aku kata tadi,  ada signature dish depa iaitu Nyonya Lemak Laksa yang merupakan resepi turun temurun milik Executive Chef di Jazz Hotel Penang.  Ada roti jala dan martabak.  Ada satay dan kuih muih ala-ala nyonya.  Niii Nizal suka la...kuih pulut mulut semua.  Pastu ada SUSHI....haaa yang ni aku tau Hani dan Ijam akan syiok.  Ada juga pao dan dimsum yang panas-panas. 

Chef dia semua mesra-mesra.  Best hospitality!


Gembiralah Jumizah.

Tapi akuu....aku syiok apa?  Aku syiok sebab ada Pasta Station,  sama macam sister hotel depa iaitu Vouk Hotel,  (ampa boleh baca dalam review aku sebelum ini),  kat Pasta Station ni ampa boleh pilih apa jenis pasta atau spageti ampa mau dan depa akan masak ikut cara yang ampa suka.  Creamy based,  tomato based atau sebagainya!

Pasta pisti pustu!



Okaylah cakap banyak tak guna.  Jom kita tengok gambar dahulu!

Jazzy Sunday Brunch Buffet
Tarikh:  Setiap hari Ahad
Masa:  12 tengah hari hingga 2:30 petang
Lokasi:  Jazz Feast,  2nd Level,  Jazz Hotel Penang

Harga
RM68nett dewasa
RM48nett warga emas (65 tahun dan ke atas) dan kanak-kanak (4 hingga 11 tahun)
Kanak-kanak di bawah 3 tahun adalah percuma

Booking Awal
Amat digalakkan untuk buat tempahan awal untuk mengelakkan kesulitan. Untuk tempahan sila hubungi +60 4 375 3333.

Website: www.jazzhotelpg.com
Facebook:  https://www.facebook.com/jazzhotelpenang/
Instagram:  https://www.instagram.com/jazzhotelpg/


Jazz Hotel Penang
Terletak berdekatan dengan Straits Quay,  Tanjung Tokong.




Jazz Feast
Jazz Feast adalah restoran utama di Jazz Hotel Penang yang terletak di tingkat 2.  Dia punya style hiasan ala-ala New Orlean Jazzy Scene.  Aku suka.














Jazzy Sunday Brunch Buffet Menu

Appetizer

Salad Bar
Fresh Mixed Lettuce,  Lolo Rosso, Radicchio, Butterhead, Frisee, Lollo Bionda

Selection of Crudity
Japanese Cucumber, Cherry Tomatoes, Onion Rings, Carrot Julienne, Shredded Red Cabbage, Trio Capsicum


6 Types of Dressings and Condiments

Thousand Island Sauce, Balsamic Dressing, Vinaigrette Dressing, Sriracha Peanut Sauce,  Cocktail dressing & Black Olive, Stuffed Olive, Capers, Gherkins, Pickled Cauliflower, Pickled Cucumbers



Selection of Salad
Thai Style Glass Noodle Salad,  Kerabu Chicken Salad & Tuna Niçoise Salad



2 Types of Sushi with Condiments



Cold Cuts On the Mirror
Smoke Salmon Fish, Chicken Ham, Beef Pastrami & Condiments

Assorted Crackers
Papadom, Keropok Ikan, Keropok Udang, Keropok Sayur

Soup
Chinese Clear Soup, Creamy Homemade Tomato Soup with Selection of Breads & Butter


Selection of Hot Dishes
Biryani Rice

Wok-fried Chinese Style Noodle

Roasted Chicken Western Style


Fish Curry with Okra


Mussels in Spicy Tomato Coulis Gravy


Beef Stroganoff


Stir-fried Mix Vegetables with Wan Ee & Mushroom


Wok-Fried Buttered Nestum Prawn with Curry Leaf and Chili Padi


Live Action Stalls

Roti Jala and Murtabak Ayam with Chicken Curry and Pickled Onions


Chicken satay with condiments




Pasta station

Choice of Pasta:  Spaghetti, Penne, Linguine, Farfalle, Spiral
Choice of Sauce:  Carbonara, Napolitana, Aglio Olio, Arrabiata


Roasted Chicken with Dipping



Nyonya Lemak Laksa





Dessert
Penang Famous Ais Kacang & Teow Chew Cendol

Assorted Nyonya Kuih

Assorted Mix Tropical Fruits


Sago Gula Melaka

Cakes

Blueberry Sponge Cake,  Red Velvet,  Pandan Layer Cake


Lemon Meringue Tart


Cream Caramel


2 Types of Jelly in a Cup

4 Types of Ice cream with Condiments


Beverages


Jazzy Sunday Brunch Buffet
Tarikh:  Setiap hari Ahad
Masa:  12 tengah hari hingga 2:30 petang
Lokasi:  Jazz Feast,  2nd Level,  Jazz Hotel Penang

Harga
RM68nett dewasa
RM48nett warga emas (65 tahun dan ke atas) dan kanak-kanak (4 hingga 11 tahun)
Kanak-kanak di bawah 3 tahun adalah percuma

Booking Awal
Amat digalakkan untuk buat tempahan awal untuk mengelakkan kesulitan. Untuk tempahan sila hubungi +60 4 375 3333.




Jom Tengok Jazz Hotel Penang
Jangan lupa jugak untuk tengok kami jalan-jalan ronda pusing tengok bilik-bilik dan jugak restoran yang terdapat dalam Jazz Hotel Penang kat sini:  http://www.jumiesamsudin.com/2019/07/jom-tengok-jazz-hotel-penang.html


Thank you so much Jazz Hotel Penang for this invitation.

1 comment:

  1. If you are looking for luxurious Gucci Handbags bearing designer labels, Vitapress.By is the destination to visit. It is a website where you will find genuine leather Christian Dior Bags of luxury handbags from famed brands like Balenciaga, Celine, Dior,Hermes handbags, Fendi and Saint Laurent among others. And the sale price and high quality has won a great reputation all over the world.Also ,The Breitling Watches It offers free shipping for all orders and countries.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...