27.10.19

Birthday Farhan dan Afiq Daniel at VOUK Hotel


Last Ogos,  ada dua birthday penting dalam keluarga kami iaitu birthday anak sulong kakak aku iaitu Amirul Farhan dan jugak anak lelaki first abang aku yang bernama Afiq Daniel.  Farhan lani dah 23 tahun dan Afiq dah 11 tahun.  So kakak aku,  Sanita dan abang ipaq ku Hafiz nak open table.  Dia suruh aku rekemen makan kat mana best.  Aku syiok sebab time ni la kita boleh katok depa sebab depa ni kaya (alhamdulillah).


Depa ada mentioned satu restoran Arab di Penang yang tengah viral dan sangat popular dalam kalangan netizen Melayu di Penang,  tapi atas rekemendasi kawan-kawan rapat aku yang pernah pi,  depa macam tak berapa rekemen pi situ especially kalau nak pi pada hujung minggu.  First,  sebab kalau hujung minggu mesti ramai nak mampuih dan kita akan kena beratur panjang (bapak kami sakit kaki...tak boleh la bagi dia berdiri lama) dan kedua,  dalam satu malam minggu kemungkinan 90% yang mai makan kat situ akan sambut birthday.  Kelebihan meraikan restoran tu adalah staf depa akan mai nyanyi happy birthday kat meja hang....so bayangkan kalau 49 meja ada malam tu,  40 meja akan nyanyi birthday.  HANG TAK HINGAQ KA???


So pikiaq punya pikiaq,  walaupun aku ni tukang review makan tapi kadang-kadang benda ni la yang membuatkan aku buntu nak pilih,  so kebetulan masa tu aku baru ja review LET'S GET FAT! Fat-bulous Buffet Dinner dekat C’est Si Bon Restaurant, VOUK Hotel & Suites Penang.  Hangpa boleh baca review penuh kat sini:   LET'S GET FAT! Fat-bulous Buffet Dinner 🍽️ C’est Si Bon Restaurant, VOUK Hotel & Suites Penang



Aku pun buatlah tempahan apa semua dan kami pun mai lah makan.  Cakcing adik aku telah mai awai dan deal dengan orang hotel untuk buat suprise untuk dua orang anak menakan kami.  So masa kami tengah makan,  bukan orang Arab mai nyanyi kat meja hang sambil kepit talam kat ketiak,  sekali nenjiaaaaaa.....staf dia mai nyanyi kat kami dengan band depa pakai biola gergasi semua.  Best-best.


Makanan kat VOUK Hotel sangat sedap u olls.  Siries aku tak tipu.  Puas hati sangat-sangat.  Family aku pun sangat enjoy especially kids sebab depa seronok tempat tu macam tak besaq sangat depa akan jalan pi amik makan semua.  Aku pun happy sebab satu family seronok gathering macam ni.  Okay dah jom tengok gambaq.


Kak Edeh
Hello semua.  Bersama mak kami,  Kak Edeh a.k.a Idamiah Idris.  Dia ada Facebook lani hangpa boleh add dia.  Tapi nanti dia duk merungut kat aku "Depa ni makan nasik pun nak 'hantaq' kat aku."  Mak aku confuse,  bil kita post kat wall kita,  akan lalu kat FEED dia, so dia ingat hangpa hantaq mesej khas kat dia macam Whatsapp.  HAHAHAH.  Baru-baru jumpa dia,  dia kata "Boleh tak ajaq mak Instagram."  Nenjiaaa nantikan. Satgi mak aku jadi Instafamous jenuh aku nak bersaing.





BOSS
Yaaaaaa kepada semua yang merindukan PAKCIK MILO.  Aku kongsikan gambar ini untuk hangpa.  Dia lani tak berapa larat nak jalan dah.  Meniaga Milo pun tengoklah kalau dia larat dia pi la meniaga kat sekolah-sekolah.  Tapi dia naik motor,  dia akan sangkut tongkat sakti dia kot depan.  Hangpa akan nampak macam Gandalf duk pederaih naik motor area Dato Kramat.  Masa makan kat sini,  dia duduk saja,  kami la amik makanan bagi kat dia untuk try semua.  Dia sampai kata "Sudah la makanan banyak-banyak hangpa nak bagi aku cirit ka?"





Memberi arahan dengan cincin gondu di jari.


Mak duk menunjukkan handhone baru dia kat bapak.



Makan Time
Kita makan dulu!  Best makan kat sini seafood ada,  BBQ ada,  western food pasta/spaghetti ada,  charkotiau ada,  mee kari ada.....ehhhh sedap lah!


Wefie dengan akak aku yang belanja dengan anak kembaq perempuan dia, Kakak Liya dan beg kecik dia bertajuk Coach.  Cantik beg ni.  Baguih la kakak aku ni dah pandai bergaya sikit kalau nak banding dulu......



Makanan
Sorry aku tak share banyak sangat gambar makan sebab hangpa nak tengok gambar makan best aku pernah review untuk buffet dinner ni hangpa tengok ni:   LET'S GET FAT! Fat-bulous Buffet Dinner 🍽️ C’est Si Bon Restaurant, VOUK Hotel & Suites Penang





Celebration
Okay time ni la kami buat suprise.  Cakcing adik aku telah mai awai dan deal dengan orang hotel untuk buat suprise untuk dua orang anak menakan kami.  So masa kami tengah makan,  bukan orang Arab mai nyanyi kat meja hang sambil kepit talam kat ketiak,  sekali nenjiaaaaaa.....staf dia mai nyanyi kat kami dengan band depa pakai biola gergasi semua.  Best-best.



Farhan style control handsome habis.  Tak mau tunjuk excited langsung.  HAHAHAHA.  


Bersama Ummi dan Ayah...thank you belanja kami semua makan jugak.


Haaaa barulah nak senyum.  Hangpa kalau nak order bunga and arrange suprise macam ni boleh contact Cakcing lani dia buat business ni:  https://www.instagram.com/kuntoom_official/





Group Photo
Okay mai tengok gambaq posing plaks


Cakcing tukang susun budak-budak ni.


Best moment macam ni.  Lagi 10 tahun hangpa semua dah masuk sekolah menengah,  hangpa mesti gelak mampuih baca ni.


Hampir (semua) anak menakan aku amik gambar keliling abang paling sulong.

 
Rupanya tukang amik gambar ni semua sedang sarat mengandung.  HAHAHAH


 Kanan:  Keluarga Sanita dan Hafiz,  anak dia sulong Farhan baju kuning pastu paling kiri sekali Farihin kembar dengan girl ikan tocang ni nama Liya.


 
Birthday boy  Afiq Daniel dengan adik beradik dan mak.  Sorry abang Budie my brother takdak dia outstation.



Selfie Before Balik






Selfie Tangga



Vouk Hotel and Suite adalah di bawah Vouk Hotel Management. Depa ni jugaklah yang menguruskan beberapa hotel hebat di sekitar Penang dan seluruh Malaysia like Hotel Penaga, Summer Tree, Vivatel Kuala Lumpur, Kinta Riverfront, MBI Desa Ku Homestay di Kulim, Jazz Hotel di Penang dan yang terkini...Jerejak Island Resort. Hangpa nak tau lebih lanjut pasai depa kot-kot berminat nak buat event ka apa, mai tengok sini: https://voukgroup.com/


Akhir kata,  terimalah keindahan ciptaan Allah ini



#penang #penangblogger #VOUKHotel #Voukhotelandsuite #vouk #letsgetfat #buffetdinnerpenang #buffetdinner #birthdaypart #family 

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Terima Kasih Tourism Malaysia Northern Region