25.10.19

Friday Poolside BBQ by Royale Chulan Penang

Terima kasih kepada pihak Royale Chulan Penang atas jemputan ini.


Hello semua,  salam Jumaat!  Okay hari ni hari Jumaat so kita kenalah pikiaq nak pi makan kat mana. Hujung minggu ini pulak adalah hujung minggu yang panjang.  Hari Isnin ni ada cuti ganti umum sempena perayaan Hari Deepavali.  So malam ni nak pi makan mana?  Haa aku nak rekemen hangpa mai sini.  Friday Poolside BBQ by Royale Chulan Penang.

Sesuailah untuk u olls yang suka makan,  especially yang suka makan BBQ style.  Inilah port terbaik untuk lepak bersama kawan-kawan rapat dan sanak saudara.  Tak payah susah payah nak perap ayam,  ikan daging kambing semua.  Hangpa mai makan kat sini.  BBQ dia ada macam-macam pilihan dibakar panas oleh para chef di tepi swimming pool hotel Royale Chulan Penang.  




Friday Poolside BBQ by Royale Chulan Penang
Tawaran bermula dari 11 Oktober 2019 hingga 27 Disember 2019

Harga
RM98nett per adult
RM50nett per senior citizen or child

SUPRISE!
With every 2 paying guests, diners will enjoy a special Chef Seafood Surprise
With every 4 paying guests, diners will enjoy an exclusive Lucky Pot! 

Royale Chulan Penang
Alamat:  No 1 & 2, Pengkalan Weld, George Town, 10300 Penang, Malaysia
No Telefon:  04-259 8888 
Website: www.royalechulan.com
U olls boleh makan kat tepi swimming pool sambil tengok anak-anak mandi,  ataupun boleh pilih untuk makan dalam ruang berhawa dingin.  Selain hidangan BBQ yang hebat,  Royale Chulan Penang sajikan makanan utama yang terdiri daripada resepi Cajun-Creole.  Kepada yang tak tau apa itu Cajun-Creole,  secara ringkasnya Cajun-Creole adalah fusion gabungan budaya citarasa orang Afrika (negara Haiti kalau tak salah) dan Perancis yang bermastautin di Utara Amerika.  Depa ada bahasa sendiri saduran pelbagai bahasa.  Sapa contoh keturunan Creole?  BEYONCE!  Mak dia Tina Knowles tu,  keturunan Creole ni semua la.  



So aku amatlah berbangga dan berasa sangat eksaited bila dilayurkan resepi sempena Cajun-Creole.  Tahniah Chef Khamarullizad @ Chef Andy,  Executive Sous Chef di Royale Chulan Penang!!   Okaylah dah.  Jom kita tengok makanan apa yang ada.


Appertizers

BBQ Chipotle Chicken Salad, Shrimp Salad, Steamed Broccoli And Beef Strip Salad, Wheat Berry Quinoa Salad,  Caprese Salad With Sliced Mozzarella, Tomato & Basil, Farm House Greek Salad, With Olives And Feta Cheese,  Assorted Cheese Platter, Quail Egg Skewer, Tuna Flakes And Bean Salad, Sotong Kangkung, Asian Coleslaw, Fruit Cocktail Salad, Potato Salad, Taukua Sumbat, Cold Cut Platters, Seafood Glass Noodle Salad, Mango And Papaya Salad, Kerabu Ulam Daging Bakar,



Create Your Salad
Assorted Fresh Garden Salad, Red Cabbage, Cherry Tomato, Sliced Carrot, Radicchio, Cucumber Slices Mixed Capsicum, Cauliflower And Broccoli, Onion Rings, Walnut, Black Olives, Capers, Stuffed Olives, Parmesan Cheese,  Croutons, Mixed Raisin & Watercress.
  
Dressings: Citrus Dressing, Cocktail Sauce, Soya Garlic Mayo, Tartar Sauce, Yogurt Vinaigrette


Soup
Mushroom And Coconut Cream Soup

              
Served With Artisan Bread
Foccasia Roll, Multiseed Bread,  Farmer Bread & French Baguette



Your Grilled Selections





White Prawn Terriyaki,  Spiced Paprika Slipper Lobster, Garlic Soy Sauce Calamari,  Grilled Corn,  Sambal Sting Ray Fish,  Marinated Minute Steak With Black Pepper,  Beef Jumbo Sausage,  Cajun And Paprika Marinated Chicken Wings,  Chicken Satay,  Beef Satay,  Tandoori Chicken Sausage

SAUCES AND CONDIMENTS: 
Peanut Sauce, Lemon Butter Sauce, Tomato Salsa, Teriyaki Sauce, Dijon Mustard, Tomato Ketchup, Chili Ketchup, Sweet Chili Sauce, BBQ Sauce, Mint Sauce, Chili Sauce, Mushroom Sauce, Cucumber, Onions & Nasi Impit


Chef Special Carvery
Royale Spiced Marinated Roast Lamb,  Served With Selection Of Grilled Vegetables And Mint Peppercorn Sauce

Alto Sham
Roast Prime Rib Beef Served With Garlic Mashed Potato And Boston Blackpepper Sauce


Main Course
Creole Jambalaya

Jacket Potatoes With Chives Sour Cream 

Stir Fry Garden Vegetables With Shrimp


Lightly Dill-Cured Salmon Fillet


Chicken Boxing With Boston Barbecue Sauce


Marinated Wild Mushrooms With Lemon, Tarragon & Goat Cheese


Penang Favourite
Hokkien Spiced Prawn Noodle Soup And Condiments


Pasta Station
With Selection Of Spaghetti, Fusilli, Or Linguine Pasta


CONDIMENTS:
Basil Herb, Assorted Mushroom, Chicken Meat, Sausage, Chicken Ham, Olives & Beef Strip


Choice Of Pasta Sauces
Tomato Pomodoro
Creamy Carbonara
Sambal Sotong
Aglio Olio




Desserts
Chocolate Mousse, Green Tea Cake Slice, Assorted French Pastries, 
Coffee Mousse, Assorted Fruit Jelly, Mini Baked Cheese Cake,
Mini Creame Caramel, Mango Pudding, Pavlova, Mini Fruits Jelly And Mousse, Pengat Keladi Sago, Sago Gula Melaka.



Station- Ice Kacang With Ice Cream & Condiments


Assorted Fruit Platter
Pineapple,  Papaya,  Watermelon,  Honeydew,  Starfruit

Beverages
Coffee And Tea,  Soursop Juice & Sirap Limau

Special Promotion
Seafood Surprise For 2 Pax Booking
Pan-Fried Grouper


Lucky Pot For 4 Pax Booking
Pan-Fried Grouper
Scallop
Mussel
Prawn
Crab


Apa kita makan?
Kita cubalah untuk makan semua u olls.  Tapi  biasalah perut kan macam princess-princess.  So i makan sikit-sikit dan cuba rasa semua.  Tapi siriesly,  apart of BBQ selection yang ada semua benda hangpa mau dari daging,  ke kambing golek,  ayam,  seafood,  baby lobster,  udang dan sotong.....i sangat suka dia punya main dishes yang ala-ala Creole tu semua.  Paling penting u olls kena cuba ini -- Marinated Wild Mushrooms With Lemon, Tarragon & Goat Cheese!! Memang terbaik dan lain rasanya daripada yang lain.   So kepada you olls yang nak mai dating ataupun nak mai dengan family ataupun kawan-kawan,  casual atau formal.  I SANGAT REKEMEN.  Sedap,  berbaloi dengan harga dan lokasi tengah-tengah town yang strategik.

 




Friday Poolside BBQ by Royale Chulan Penang
Tawaran bermula dari 11 Oktober 2019 hingga 27 Disember 2019

Harga
RM98nett per adult
RM50nett per senior citizen or child

SUPRISE!
With every 2 paying guests, diners will enjoy a special Chef Seafood Surprise
With every 4 paying guests, diners will enjoy an exclusive Lucky Pot! 

Royale Chulan Penang
Alamat:  No 1 & 2, Pengkalan Weld, George Town, 10300 Penang, Malaysia
No Telefon:  04-259 8888 
Website: www.royalechulan.com


Okay u olls jangan lupa untuk tengok video jugak ya!



#penangfood #royalechulanpenang #visitmalaysia2020 #BBQbuffet #BBQgrilled #HalalBBQ #halalhotel #Cajun #creole #penangblogger #blogger #malaysiablogger #fridaypoolBBQ

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Terima Kasih Tourism Malaysia Northern Region