4.11.19

Chu Char Ikan Bakar C'est Si Bon Restaurant VOUK Hotel Suites Penang

Terima kasih VOUK Hotel Suites Penang atas jemputan ini


Sorang kawan kami contact,  "Wehs,  kami nak buat birthday suprise kat kawan kami.  Kat mana ikan bakar yang sedap?'  Aku pun jawab "JOM PI MAKAN KAT VOUK HOTEL."  Kawan aku kata,  "Hang gila makan kat hotel...tak cukup bajet la."  Aku kata, "Hang percaya aku ka tak?"


So kawan aku Ejam,  Ridhwan,  Amerudin dan 5 orang wanita lain (termasuk aku) pun buat reservation di Vouk Hotel Suite Penang.  Macam nak pi makan ikan bakar la kat lokasi-lokasi popular di Penang,  kami sampai ja kami terus pilih nak makan ikut seafood pilihan ataupun nak amik set.



Memandangkan kami ramai,  dan kami nak makan dengan banyaknya,  kami ambil set.  Kami ambil set A dan Set C dan beberapa lauk tambahan.  Campur-campur,  kami bahagi sorang xx orang,  kami semua end up bayar seorang RM35 jer.  Haaaa!!  Ada ikan,  sotong,  ikan pari,  teloq,  tomyam.......puas hatilah.  Dah la makan kat hotel,  of courselah selesa dan 10 kali pun u olls minta tolong order hotel tambah apa-apa order,  atau air,  depa akan mai layan u olls dengan baik macam ratu anai-anai.







Aku dan Amer dah ready.  Mana lain!!

Itulah seronoknya makan ikan bakar Chu Char Ikan Bakar di C'est Si Bon Restaurant,  VOUK Hotel Suites Penang.  Tawaran makan ikan bakar semi buffet.  Apa maksudnya semi buffet?  U olls mai sini,  pilih la seafood apa yang u olls semua,  pilih cara masakan untuk seafood yang u olls dah pilih tu.  Setiap cara masak akan dicaj RM10nett tidak termasuk harga seafood yang akan dikira berdasarkan berat seafood tu.  Semua seafood adalah segar dari pasaran sekitar,  so pilihan bergantung kepada apa yang sedia ada la.  Malangnya,  masa kami mai....KETAM TAKDAK.  Sedihlah.

So pasaipa dipanggil semi buffet?  Selain main dishes yang kita pilih,  nasi putih,  ulam ulaman segar dengan aneka pilihan sambal,  dua jenis pesto salad,  sup tomyam,  dessert jelly dan air putih disajikan secara FREE FLOW sepanjang sesi makan-makan.

Bagi I olls seikhlasnya,  ini adalah first time tengok hotel buat tawaran macam ini.  Harga sangatlah berbaloi sebab kalau pi makan kat kedai ikan bakar biasa pun harga dia lebih kurang sahaja.  Dan rasa nya pun memang sedap.  VOUK Hotel Suites Penang masak memang sedap.  Aku duk mai makan sini berapa kali memang aku rekemen sangat-sangat.

Okay dah!  Jom tengok gambar dan video.

Fresh ulam with sambal!

 Aneka pilihan sambal.  Ada cincalok,  sambal kicap,  sambal hitam,  sambal tempoyak dan budu.







Dua aneka pilihan pesto salad.


Tomyam free flow!

 
Pilihan salad mat salleh pun ada.  Sorry tak dak dalam gambar.  Tapi ampa tengok Youtube aku ada!

 Nasi putih yang wangi.


Pilihan dessert berupa jelly manis dan buahan segar.


 Your Choice of Main Course 
*subjected to availibility
Chub mackerels, pomfret, barramundi, red lion fish, stingrays, squid, cockles, mud crab, clams & prawns









 Semua ini u olls boleh pilih,  depa akan timbang berat,  pastu tambah RM10nett untuk pilihan cara masak yang u suka.


Set Meal A
RM88.00 nett untuk 2 - 4 persons
Sea bass, mixed vegetables, omellete, deep fried squid

Sea bass masak nyonya style.  Sedap!



 Deep fried squid a.k.a sotong goreng tepung.


Set Meal C
RM158.00 nett untuk 10 - 12 persons
Stingray, sea bass, Kam Heong clams, Chinese broccoli with salted fish, bistik egg & deep fried squid


Ikan pari bakar.

 Kam Heong clams

 Bistik egg.


 Set C

Menu Tambahan

Udang masak salted egg.  Sedap sangat u olls.  Wajib try makan ni.


Clam masak kong po! Sedap la...dia macam tokyu-tokyu sikit.


Tak sabaq nak makan dah oi!






Chu Char Ikan Bakar
Location: C'est Si Bon Restaurant, Level 2, VOUK Hotel Suites Penang
57-G-3, Mansion One, Jalan Sultan Ahmad Shah, Georgetown, 10050 George Town, Penang
Contact: 04-370 8333 (Mohon buat tempahan untuk mengelakkan kesukaran)

Pick your seafood and we will cook it to your liking

Business Hour:
FRIDAY and SATURDAY
7pm hingga 10pm

Price: Pay according to your catch or according the menu set of your choice


Chu Char Ikan Bakar
Location: C'est Si Bon Restaurant, Level 2, VOUK Hotel Suites Penang
57-G-3, Mansion One, Jalan Sultan Ahmad Shah, Georgetown, 10050 George Town, Penang
Contact: 04-370 8333 (Mohon buat tempahan untuk mengelakkan kesukaran)

Pick your seafood and we will cook it to your liking

Business Hour:
FRIDAY and SATURDAY
7pm hingga 10pm

Price: Pay according to your catch or according the menu set of your choice

PILIHAN MENU

Appetizer
Chef Speciality

Soup
Soup of the Day

Your Choice of Main Course *subjected to availibility
Chub mackerels, pomfret, barramundi, red lion fish, stingrays, squid, cockles, mud crab, clams & prawns

Vegetables dishes
Chinese broccoli with salted fish, Fried water spinash with shrimp paste, mized vegetables, fried long beans with egg, fried green beans with egg

Egg Dishes
Omellete, fried egg, bistik egg & Thai fried egg

Dessert
Chef speciality

CARA MASA
Rm10 nett per dish

Steam
Spicy sour sauce, king soya sauce, lemon grass, teochew style.

Deep Fried
Three flavoured sauce, kerabu sauce, Nyonya style.

Seafood
Garlic butter, salted egg, black pepper, kam heong & kang po style.

PILIHAN SET

Set Meal A
RM88.00 nett
(2 - 4 persons)
Sea bass, mixed vegetables, omellete, deep fried squid

Set Meal B
RM118.00 nett
(6-8 persons)
Stingray, sea bass, green beans with tofu, Thai fried egg & deep fried squid

Set Meal C
RM158.00 nett
(10 - 12 persons)
Stingray, sea bass, Kam Heong clams, Chinese broccoli with salted fish, bistik egg & deep fried squid




Se-Petang D'VOUK

Kalau petang-petang hangpa tak tau nak lepak kat mana, jom lepak kat Se-Petang D'VOUK. Satu tawaran kreatif oleh Hotel Suites Penang, setiap rabu bermula jam 4 petang hingga 7pm. Ada macam-macam sajian minum petang Malaysia style like nasi lemak, kopi oh dan teh tarik. Lengkap dengan aktiviti santai macam permainan kampung untuk u olls enjoy bersama kawan-kawan.


It is never too early to plan for LUNCH!
Join us for our 150mins Express Lunch Buffet from RM19.90 only!  What are you waiting for !? Grab your phones and make a reservation with us today at +604 370 8333
Available daily from 12noon - 2.30pm

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Terima Kasih Tourism Malaysia Northern Region